Viemäriremontti

Tarvitsetko palvelua viemäriremontti?

Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Viemäriremontti

Viemäriremontti - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 02.06.2022 klo 22:06

Niin omakotitalon, rivitalon kuin kerrostalon viemärisaneeraus voidaan toteuttaa muutamalla eri tavalla riippuen viemärin kunnosta. Tyypillisesti vanhan viemärin korjaus tai paikkaus pyritään tekemään sukittamalla. Toisaalta jos viemärissä on esimerkiksi painauma, notkahdus tai romahdus, saattaa viemäriputkien uusiminen tai vaihto olla ainoa järkevä saneerausmenetelmä.

Palvelusta viemäriremontti saa kotitalousvähennystä. Viemäriremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 viemäriremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Monen suomalaisen kotitaloasujan viemäriputket alkavat olla vaihto- tai korjauskunnossa, sillä vanhojen viemäriputkien käyttöikä on yleensä noin kolmekymmenen ja neljänkymmenen vuoden välissä. Erilaiset kaasut sekä lika aiheuttavat viemäriputkien haurastumisen sekä hajoamisen, tämä näkyy myös vesivahinkotilastoissa. Joka päivä vesivahinkoja tulee keskimäärin 100 kotiin ympäri Suomea.

Viemäriputkien remontoimiseen on useampia eri vaihtoehtoja, kuten:

  • viemäriputkien vaihto
  • viemäriputkien ruiskupinnoitus
  • viemäriputkien sukittaminen

Viemäriremontin kesto riippuu remontin laajuudesta sekä toimintatavoista. Pienimmillään remontti saattaa kestää alle viikon, kun taas jos kaikkia putkia aletaan uusimaan, voi viemäriputkien uusimisessa kestää jopa useita viikkoja. Mikäli remontti on pitkäkestoinen sekä hyvin laajamittainen, on todennäköistä, ettei talossa voi asua remontin aikana.

Vesivahinkojen korvauksia voi olla vaikea hankkia vakuutusyhtiöiltä, mikäli vesivahingon aiheuttajana on ollut yleinen viemäriputkien kuluminen. Viemäriputkistoista tehdään vakuutusyhtiöissä ikävähennyksiä, joka alentaa korvattavaa summaa putkiston iän mukaan.

Talon rakenteissa kulkevien viemäriputkien kuntoa on vaikea seurata, sillä putket ovat hyvin usein piilossa. Putkien kuntotutkimus on huomattavasti helpompaa viemärisaneerauksiin erikoistuneen ammattilaisen kanssa.

Aiheesta muualla:
Viemäriremontin menetelmien vertailua, Ympäristöhallinto

Viemäriremontin hintaan voit tutustua paremmin täältä.
Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu viemäriremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Selvitä viemäriremontin hinta
Kodinplaza on suomalaista palvelua

Kilpailuta viemäriremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä