Ikkunoiden kunnostus

Ikkunoiden kunnostus

Ikkunoiden kunnostus

Tarvitsetko palvelua ikkunoiden kunnostus?

Kilpailuta ikkunoiden kunnostus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Ikkunoiden kunnostus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 14.01.2023 klo 23:01

Ikkunoiden perusteellinen kunnostaminen tai korjaus on monissa tapauksissa nopea ja kustannustehokas tapa saada ikkunoista uudenveroiset.

Työ voi sisältää esimerkiksi puitteiden, helojen sekä karmien kunnostuksen. Palvelusta voidaan käyttää myös nimitystä ikkunoiden entisöinti tai restaurointi.

Mitä maksaa ikkunoiden kunnostus?

Katso hintasivu: Ikkunoiden kunnostus hinta

Saako ikkunoiden kunnostuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ikkunoiden kunnostus saa kotitalousvähennystä. Ikkunoiden kunnostus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 ikkunoiden kunnostuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Ikkunapuitteiden korjaus

Kunnostuksessa yleinen työtehtävä on ikkunapuitteiden korjaus. Ennen kuin ikkunapuitteita päästään käsittelemään kunnolla, tulee ne tarvittaessa irrottaa laseista. Mikäli puitteissa on pieniä halkeamia, eivät ne välttämättä vaadi erillistä paikkausta, sillä niiden hiominen ajaa saman asian. Jos kyseessä on suurempi halkeama, tulee ikkunapuite tarvittaessa kitata. Kittaus mahdollistaa pintojen maalauksen myöhemmin tasaiselle pinnalle.

Ikkunapuitteiden kunto määrittää pitkälti niille tehtävät toimenpiteet. Vanhan ikkunan tai vanhojen ikkunoiden toimenpiteitä ovat esimerkiksi:

  • liitoksien avaaminen
  • puitteiden oikaiseminen
  • lahojen osien poisto tai korvaus
  • kunnostus ja maalaus

Ikkunoiden entisöinti

Vanhojen ikkunoiden restaurointi eli entisöinti on myös monissa kohteissa hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun halutaan kunnioittaa esimerkiksi vanhemman rakennuksen perinteitä ja historiaa. Eri aikakausien ikkunat pyritään säilyttämään osana rakennuksen kulttuurihistoriaa. Oikeilla menetelmillä tehty entisöinti lisää kiinteistön arvoa ja tuo parhaimmillaan useita vuosikymmeniä lisää käyttöikää ikkunoille.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Ikkunoiden kunnostus

Kilpailuta ikkunoiden kunnostus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä