Lämpölasi

Lämpölasi – Mitä tarkoittaa lämpölasi?

Lämpölasi

Tarvitsetko palvelua lämpölasi?

Kilpailuta lämpölasi nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Lämpölasi – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 13.09.2023 klo 19:09

Lämpölasin asennus tai vaihto edessä? Lämpölasielementit soveltuvat niin oviin, ikkunoihin kuin muihinkin rakenteisiin. Ne ovat energiatehokkaita, sillä ne parantavat monesti kiinteistön lämmöneristävyyttä. Lisäksi niissä on erinomainen ääneneristys.

Lämpölaseista voidaan käyttää myös nimitystä lämpöikkuna, eristyslasi, selektiivilasi tai energiansäästölasi. Monet hankkivat lämpölasit valmiiksi asennettuna tai mittatilaustyönä.

U-arvo havainnollistaa lasin lämmönläpäisykerrointa.

Mitä maksaa lämpölasi?

Katso hintasivu: Lämpölasi hinta

Saako lämpölasista kotitalousvähennystä?

Palvelusta lämpölasi saa kotitalousvähennystä. Lämpölasi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 lämpölasin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Voiko lämpölasit tehdä mittojen mukaan eli mittatilaustyönä?

Lämpölasielementit sekä eristyslasit voidaan usein toteuttaa myös mittatilaustyönä. Teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen lämpöikkuna on järkevä valinta eristämiseen oli kyseessä sitten äänen tai lämmön eristäminen. Lämpölasien toimivuus perustuu ilmatiiviyteen. Ilmatiiviys saadaan aikaiseksi kiinnittämällä yleensä noin 2–3 lasia yhteen siten, että niiden sisälle tai väliin syntyy tiivis ilmatila.

Lämpöikkunat voidaan teettää myös erilaisten mieltymysten, kuten värjättyjen tai kuvioitujen lämpölasien perusteella. Myös turvallisuuden voi huomioida suuremmissa lämpölasielementeissä, kuten lasiseinässä esimerkiksi karkaistun lasin avulla.

Lämpölasin asennus ja kiinnitys: mihin kaikkialle asennuksen voi tehdä?

Melkeinpä mihin tahansa. Yleisimmät asennuskohteet ovat rakennusten ikkunat, ovet sekä niin ulko- kuin sisäseinätkin. Näiden lisäksi asennus voidaan tehdä vaikkapa mökille, saunaan tai terassille. Jos esimerkiksi terassilla vietetään paljon aikaa, on se mukavampaa tehdä lämpimässä.

Soveltuuko lämpölasielementti myös vanhaan ikkunaan?

Lämpölasielementin asennus on mahdollista tehdä myös vanhaan ikkunaan. Tarvittavat rakenteelliset muutokset eivät ole yleensä suuria ja monesti niitä ei tarvitse tehdä ollenkaan.

Milloin eristyslasin vaihto kannattaa tehdä?

Kun lämpölasielementille tulee tarpeeksi ikää, saattaa tulla kyseeseen eristyslasien vaihto. Vanha eristyslasielementti ei ole enää ominaisuuksiltaan yhtä tiivis, joten lika ja kosteus pääsee lasien väleihin. Vaihto onnistuu monesti yhden päivän aikana – myös talvisaikaan.

Selektiivilasi: U-arvo ja lisätietoja

Monissa tilanteissa selektiivilasin lämmöneristyskyky on paljon parempi verrattuna ohuempiin ja vanhempiin ikkunoihin. Selektiivilasi on kahdesta tai useammasta lasista koostuva lasielementti, minkä lasien väliin muodostuva tila on suljettu ilmatiiviisti. Selektiivilasin välitilaan voidaan laittaa valmistuksen yhteydessä erilaisia kaasuja, joilla voidaan vaikuttaa lämpölasin ominaisuuksiin. Erilaisilla kaasuilla voidaan esimerkiksi parantaa sen lämmöneristyskykyä tai estää kosteuden tiivistymistä ikkunoiden pinnoille sekä ikkunoiden huurtumista. Selektiivilasielementeille saa yleensä valmistajasta tai asentajasta riippuen 10-15 vuoden tiiviystakuun.

U-arvo eli lämmönläpäisykerroin tarkoittaa määrää, kuinka paljon ikkunasta tai lasista pääsee lämpöenergiaa läpi. Mitä alhaisempi U-arvo, sitä parempi lämmöneristävyys.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Lämpölasi

Kilpailuta lämpölasi Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä