Katon maalaus

Katon maalaus

Katon maalaus

Tarvitsetko palvelua katon maalaus?

Kilpailuta katon maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Katon maalaus – Mitä tarkoittaa katon maalaus?

Päivitetty: 11.09.2023 klo 08:09

Peltikaton, tiilikaton, huopakaton, mineriittikaton tai muun ulkokaton maalaus suositellaan tehtäväksi noin 10 – 20 vuoden välein riippuen vesikaton sijainnista, ympäröivistä olosuhteista ja aiemmista huoltotoimenpiteistä. Katon maalaaminen antaa katteelle suojaa ja parantaa sen toimintakykyä.

Onnistunut kattotiilien, kattopellin, kattohuovan tai varttikaton huoltomaalaus tehdään puhtaalle kattopinnalle. Tilanteesta ja katemateriaalista riippuen kattomaalaus voidaan tehdä esimerkiksi ruiskulla, pensselillä tai telalla. Työtä tekee tyypillisesti kattomaalari.

Mitä maksaa katon maalaus?

Katso hintasivu: Katon maalaus hinta

Saako katon maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta katon maalaus saa kotitalousvähennystä. Katon maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 katon maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Paljonko maksaa peltikaton maalaus?

Peltikaton maalaus maksaa keskimäärin noin 3.000 € – 10.000 € riippuen peltikaton kunnosta, koosta sekä tarvittavista pohjatöistä.

Arvioitaessa peltikaton maalauksesta syntyviä kustannuksia, tulee ensinnäkin tarkastella peltisen katon pinnan materiaalia, joka on saatettu käsitellä monilla eri tavoilla. Kaksi esimerkkiä erilaisista käsittelytavoista ovat muovipinnoitettu peltikatto sekä sinkitetty peltikatto, joiden maalausprosessit eroavat ainakin hieman toisistaan. Varsinkin silloin, jos muovipinta on huonossa kunnossa, saatetaan se joutua poistamaan kokonaan ennen uutta maalausta. Tästä päästäänkin peltikaton kuntoon ennen maalausta, sillä joka tapauksessa tietyt toimenpiteet tulee tehdä ennen uuden maalipinnan laittamista peltikatolle. Tehdäänkö ruosteenpoistoa jne. vaikuttaa hintoihin. Suurin yksittäinen kerroin peltikaton alustus- sekä maalaustöille on tietenkin peltikaton pinta-ala.

Paljonko maksaa tiilikaton maalaus?

Tiilikaton maalaus maksaa keskimäärin noin 2.500 – 15.000 € tiilikaton pinta-alasta, kattotiilien kunnosta sekä valituista maaleista riippuen.

Suomessa yleisimmät tiilikatteiden pintamateriaalit ovat savitiili sekä betonitiili ja juuri materiaali onkin ensimmäinen tekijä, joka kannattaa huomioida arvioitaessa maalauksen kustannuksia. Toiseksi hintaan vaikuttaa myös kattotiilien kunto – jos tiilet ovat esimerkiksi runsaskasvuisia, käytetään esivalmistelutöihin enemmän aikaa. Kolmas yksittäinen tärkeä tekijä on valittu maalausmenetelmä eli annetaanko kattotiileille esimerkiksi kevyt suojapinta vai paksu, väriä muuttava maalipinta.

Paljonko maksaa huopakaton maalaus?

Huopakaton maalaus maksaa pientaloissa keskimäärin noin 1.500 € – 6.000 € riippuen huopakatteen kunnosta, koosta sekä käytettävästä maalipinnasta.

Arvioitaessa kustannuksia huopakatteeseen kohdistuvasta maalaustyöstä, kannattaa ensin selvittää onko kyseessä tasakatto vai onko katolla ns. kulmaa. Tasakattoisen huopakaton maalauksessa on huomioitava hieman erilaisia asioita verrattuna esimerkiksi jyrkkään harjakattoon. Jyrkällä katteella maalauksen yhteydessä esimerkiksi erilaisten turvatoimenpiteiden noudattaminen on tärkeää, vaikkakin se saattaa lisätä hieman kustannuksia kohteelle. Myös kattohuovan materiaalilla voi olla maalauksen kannalta merkitystä, sillä rullahuopaa, palahuopaa tai vaikkapa bitumikattoa voidaan kohdella eri tavoin. Unohtamatta huovan yhteenlaskettua maalauspinta-alaa, joka toimii indikaattorina ja maalausmateriaaleille että maalaukseen käytettävälle ajalle sekä tarvittaviin pohjatöihin aina sammaleen poistamista myöten.

Paljonko maksaa mineriittikaton maalaus?

Mineriittikaton eli varttikaton maalaus maksaa keskimäärin noin 2.500 € – 10.000 € varttikatteen kunnosta ja pinta-alasta, valitusta maalista sekä mahdollisista asbestitöistä riippuen.

Arvioitaessa kustannuksia mineriittikaton maalaukselle, tulee arvioida katon kuntoa tarkemmin. Sama arviointi tehdään myös muissa katetyypeissä, poikkeuksena varttikatteen osalta on kuitenkin mahdollinen asbestin olemassaolo sidosaineena katelevyjen sisällä. Tämä asettaa rajoitteita esimerkiksi puhdistamisen tai pesemisen suhteen, joita on tehtävä ennen maalausta. Tästä syystä kunnolla on merkitystä, sillä esimerkiksi vahvasti sammaloituneen mineriittikaton puhdistaminen täytyy tehdä huolellisesti ja tiettyjä varotoimenpiteitä noudattaen. Totta kai myös varttikatteen pinta-alalla on merkitystä – se lisää minkä tahansa urakkaan liittyvän elementin laajuutta.

Mitkä tekijät rasittavat tai kuluttavat ulkokattoa?

Vuosien saatossa kodin tai kiinteistöjen uloimmat suojat eli katot ja niiden pinnat saattavat kulua. Eri materiaalit kuluvat vähän erilailla ja kulumista aiheuttavat pääsääntöisesti vesi- ja lumisateet sekä tuuli. Auringonpaistettakaan ei saa unohtaa, sillä silläkin on vaikutus katon pintoihin. Katto nimenomaan on joidenkin mielestä suurin yksittäinen rasitukselle altistuva kohde – se rasittuu vähintään yhtä paljon kuin rakennuksen ulkoverhoilukin.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Katon maalaus

Kilpailuta katon maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä