Kattotyöt - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 16.04.2022 klo 14:04

Erilaisten kattotöiden, myös kattourakointi, laajuus vaihtelee suuresti kohteesta riippuen. Monesti työn tekee kattotyöntekijä.

Kattotöiden hinta halvimmillaan voisi olla esimerkiksi noin 300,00 €, kun kyse on yksittäisestä toimenpiteestä. Toisaalta kiinteistön kokonaisvaltainen katteen uusiminen voisi maksaa 25.000 €. Hintavälit vaihtelevat laajasti, sillä katolla tehdään paljon erilaisia töitä.

Kattotöiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • työstettävän katon tyyppi ja pinta-ala
 • vesikatteen kunto ennen kattotöitä
 • kattotöiden laajuus

Lähtökohtaisesti katolla tehtävien toimenpiteiden kustannusten määrittäminen on haasteellista, sillä katolla tehdään niin monenlaisia töitä. Kuitenkin kustannuksissa voidaan ensiksi arvioida ainakin katon tyyppi, jolla on merkitystä hintojen muodostumiseen. Esimerkiksi tyypilliset huopakaton paikkaukset voivat luonnistua halvemmalla verrattuna vastaaviin tiilikaton korjaustöihin. Katetyypin lisäksi myös katon kunnolla on merkitystä, sillä usein huonompikuntoista kattoa tarvitsee työstää enemmän – ellei jopa uusia kokonaan. Todellisuudessa kaikessa on kyse aina kattotöiden laajuudesta. Nyrkkisääntö on, että hintoja muovaa yleensä edellä mainittujen tekijöiden lisäksi ainakin katon kaltevuus sekä pinta-ala.

Erilaisten katolla tehtävien töiden tai kattoon kohdistuvien toimenpiteiden kirjo on erittäin suuri – onhan katto jokaisen kiinteistön merkittävä tekijä rakennuksen hyvinvoinnissa. Pienempiä kunnostustöitä voivat olla esimerkiksi:

 • pesu
  • erilainen kasvusto on monesti vesikatteen riesana, pesemällä myös irtolika on mahdollista poistaa katolta
 • maalaus
  • melkein kaikkia kattotyyppejä maalataan, antaahan uusi maalipintaa suojaa katolle ja samalla myös näyttää hyvältä
 • pinnoitus tai muut suojakäsittelyt
  • tällä tavoin esimerkiksi sammalta voidaan estää kasvamasta
 • paikkaus tai korjaus
  • esimerkiksi repsottava reunapelti tai lumiesteen aiheuttama pieni repeytymä katemateriaalissa voidaan usein korjata tai paikata
Kun katolla on tarpeeksi ikää tai vaihtoehtoisesti vuotokohtia on havaittu yhdessä tai useammassa kohtaa, päädytään monesti vähän suurempien kattotöiden toteuttamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi katon uusiminen kokonaan tai osittain.

Palvelusta kattotyöt saa kotitalousvähennystä. Kattotyöt on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kattotöiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu kattotöistä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile kattotöistä Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta kattotyöt Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä