Huopakattoremontti

Huopakattoremontti – Mitä tarkoittaa huopakattoremontti?

Huopakattoremontti

Tarvitsetko palvelua huopakattoremontti?

Kilpailuta huopakattoremontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Huopakattoremontti – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.09.2023 klo 22:09

Huopakaton uusiminen, vaihto tai uusinta tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun vanha huopakatto tulee noin 20-30 vuoden ikään. Vanhan huovan tilalle vaihdetaan yleensä peltikate, tiilikate tai uusi huopa.

Mitä maksaa huopakattoremontti?

Katso hintasivu: Huopakattoremontti hinta

Saako huopakattoremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta huopakattoremontti saa kotitalousvähennystä. Huopakattoremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 huopakattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Huopakaton uusinta vanhan päälle, onko mahdollista?

Vanhan huopakaton uusinta on mahdollista toteuttaa vanhan kattohuovan päälle. Tilanne ei ole kuitenkaan täysin yksioikoinen, vaan huomioon täytyy ottaa vanhan huopakatteen kunto esimerkiksi kiinnityksen osalta. Jotta uusi palahuopa tai rullahuopa voidaan asentaa, täytyy vanhan pinnan olla vahvasti kiinni sekä sen pintojen alla ei saa olla ilmaa tai ryppyjä.

Mikäli ryppyjä tai muuta ilmenee, tulee ne poistaa esimerkiksi leikkaamalla ne auki ja kiinnittämällä kunnolla esimerkiksi huopakattonaulojen avulla. Tietenkin myös irtoroskat, kuten lehdet, havut sekä erilainen kasvusto sammalta myöten tulee poistaa ennen uuden huopakerroksen asennusta.

Huopakatto vuotaa, mitä tehdä?

Jos huopakatto vuotaa, kannattaa selvittää vuodon laajuus sekä vuotojen kokonaismäärä esimerkiksi tähän erikoistuneen kattoasiantuntijan avulla. Yksittäiset vuotokohdat on mahdollista paikata mikäli kosteus ei ole päässyt vielä aluskatteen rakenteisiin. Mahdollinen hintavertailu kannattaa aina tehdä mahdollisen remontin tai korjaustoimenpiteiden suhteen. Korjauksilla voidaan tuoda pari vuotta lisää huovan elinkaareen, mutta monesti huopakaton remontti on kuitenkin edessä myöhemmin.

Lisätietoa huopakattojen remontoinnista

Ennen kuin päästään asentamaan uutta huopaa on ensin vuorossa huopakaton purkaminen. Purkaminen voi tapahtua erillisen yrityksen toimesta, mutta yleensä sama urakoitsija purkaa vanhan huopakatteen ja asentaa tilalle uuden:

  • uusiminen peltikatoksi
    • pelti on huovan jälkeen toiseksi yleisin huopakatteen korvausmateriaali
    • pelti on kevyt kuten huopakin, joten aluskatteita ei välttämättä tarvitse uusia tai korjata remontin yhteydessä
  • mökin, omakotitalon sekä kerrostalon huopakatteen uusiminen
    • tässä vain muutamia kohteita, joissa vanha vesihuopakate voidaan uusia

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Huopakattoremontti

Kilpailuta huopakattoremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä