Lumenpudotus

Lumenpudotus

Lumenpudotus

Tarvitsetko palvelua
Lumenpudotus?

Kilpailuta lumenpudotus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa lumenpudotus?

Päivitetty: 18.02.2024 klo 13:02

Suuri määrä lunta katolla voi olla riski niin rakennuksen ympärillä liikkuville ihmisille kuin myös katon rakenteille. Hallittu lumien tiputus, pudottaminen tai lumenluonti katolta lisää turvallisuutta sekä katon käyttöikää. Työn tekijästä käytetään monesti nimitystä lumenpudottaja.

Mitä maksaa lumenpudotus?

Katso hintasivu: Lumenpudotus hinta

Saako lumenpudotuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lumenpudotus saa kotitalousvähennystä. Lumenpudotus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 lumenpudotuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lumenpudottaja hoitaa homman kerralla kuntoon

Lumenpudottaja on työnimike, jota käytetään lumenpudotuksiin erikoistuneista kattoammattilaisista. Kodit ja kiinteistöt eivät ole suinkaan ainoita kohteita, joiden katolle voi sataa paljon lunta – myös varastot, hallirakennukset tai minkä tahansa muun rakennuksen lumen pudottaminen katolta onnistuu lumenpudottajan toimesta.

Erilaisia nimityksiä lumen poistamiselle katolta

Kuten monissa muissakin palveluissa, myös kattoon kohdistuvilla lumitöillä on useita eri nimityksiä. Näistä esimerkkejä ovat lumenluonti, lumen tiputus sekä lumen puhdistus. Tosiasiallisesti kaikilla tarkoitetaan lähtökohtaisesti samaa asiaa eli katon kunnossapitoa talven aikana. Kuten jo todettu, katon lumityöt kannattaa hoitaa ajoissa – runko ja rakenteet kestävät huomattavasti pidempään, kun suuri lumimassa ei rasita niitä viikkojen tai jopa kuukausien ajan.

Lumenpudotin, millainen on hyvä?

Lumia voi yrittää tiputtaa katolta myös itse erilaisten työvälineiden avulla, joita useampia käytetään maasta käsin. Pituudet vaihtelevat noin kolmen sekä kuuden metrin välillä, joten ne yltävät välillä myös loivan katon harjalle asti. Vaihtoehtoja kannattaa miettiä tarkasti, sillä huonommin tehty lumen pudottaminen voi lyhentää vesikatteen käyttöikää useilla vuosilla.

Aiheesta muualla:
Lumenpudotukset tulee tehdä oikein, Työsuojeluhallinto (PDF)
Lumikuorma ja kattorakenteet, Ympäristöministeriö (PDF)

Tutustu lumenpudotuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle lumenpudotus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Tiilikaton huolto Kattohuolto
Lumenpudotus

Kilpailuta lumenpudotus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä