Lumenpudotus

Lumenpudotus

Lumenpudotus

Tarvitsetko palvelua lumenpudotus?

Kilpailuta lumenpudotus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Lumenpudotus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 08.03.2022 klo 16:03

Suuri määrä lunta katolla voi olla riski niin rakennuksen ympärillä liikkuville ihmisille kuin myös katon rakenteille. Hallittu lumien tiputus, pudottaminen tai lumenluonti katolta lisää turvallisuutta sekä katon käyttöikää. Työn tekijästä käytetään monesti nimitystä lumenpudottaja.

Mitä maksaa lumenpudotus?

Katso hintasivu: Lumenpudotus hinta

Saako lumenpudotuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lumenpudotus saa kotitalousvähennystä. Lumenpudotus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 lumenpudotuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lumenpudottaja hoitaa homman kerralla kuntoon

Lumenpudottaja on työnimike, jota käytetään lumenpudotuksiin erikoistuneista kattoammattilaisista. Kodit ja kiinteistöt eivät ole suinkaan ainoita kohteita, joiden katolle voi sataa paljon lunta – myös varastot, hallirakennukset tai minkä tahansa muun rakennuksen lumen pudottaminen katolta onnistuu lumenpudottajan toimesta.

Erilaisia nimityksiä lumen poistamiselle katolta

Kuten monissa muissakin palveluissa, myös kattoon kohdistuvilla lumitöillä on useita eri nimityksiä. Näistä esimerkkejä ovat lumenluonti, lumen tiputus sekä lumen puhdistus. Tosiasiallisesti kaikilla tarkoitetaan lähtökohtaisesti samaa asiaa eli katon kunnossapitoa talven aikana. Kuten jo todettu, katon lumityöt kannattaa hoitaa ajoissa – runko ja rakenteet kestävät huomattavasti pidempään, kun suuri lumimassa ei rasita niitä viikkojen tai jopa kuukausien ajan.

Lumenpudotin, millainen on hyvä?

Lumia voi yrittää tiputtaa katolta myös itse erilaisten työvälineiden avulla, joita useampia käytetään maasta käsin. Pituudet vaihtelevat noin kolmen sekä kuuden metrin välillä, joten ne yltävät välillä myös loivan katon harjalle asti. Vaihtoehtoja kannattaa miettiä tarkasti, sillä huonommin tehty lumen pudottaminen voi lyhentää vesikatteen käyttöikää useilla vuosilla.

Aiheesta muualla:
Lumenpudotukset tulee tehdä oikein, Työsuojeluhallinto (PDF)
Lumikuorma ja kattorakenteet, Ympäristöministeriö (PDF)

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Tiilikaton huolto Kattohuolto
Lumenpudotus

Kilpailuta lumenpudotus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä