Sisäkaton maalaus

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalaus

Paljonko maksaa sisäkaton maalaus?

Sisäkaton maalauksen hinta on keskimäärin 1 447 €

Hinnan vaihteluväli 290 € – 5 685 €

Vertaile alueesi maalausyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Sisäkaton maalauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Sisäkaton maalaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 03.11.2022 klo 10:11

Sisäkaton maalauttaminen maksaa keskimäärin noin 15,00 € – 35,00 € per neliömetri. Esimerkiksi kerrostaloasunnon sisäkaton maalauttaminen voisi maksaa 650,00 €.

Miten sisäkaton maalauksen hinta muodostuu?

Sisäkaton maalauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • sisäkaton tyyppi: betoni, rapattu, puinen jne.
  • maalattavan sisäkaton kunto
  • sisäkaton maalausalueen pinta-ala ja muoto

Arvioitaessa muodostuvia kustannuksia sisäkattojen maalaamisen osalta, kannattaa ensin selvittää maalattavan sisäkaton tyyppi. Esimerkiksi puisen pinnan, kuten paneelikaton, puukaton tai lautakaton maalaus pensselillä saattaa viedä enemmän aikaa suhteessa varsinkin kerrostaloissa usein esiintyviin rapattuihin betonisiin pintoihin, jotka voidaan maalata telalla. Myös sisäkaton kunnolla on merkitystä, sillä kaikenlaiset paikkaus- tai tasoitustyöt nostavat maalauksen esivalmisteluihin käytettävän ajan määrää. Unohtamatta sisäkaton pinta-alaa, jonka mukaan maalausurakat usein hinnoitellaankin.

Saako sisäkaton maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sisäkaton maalaus saa kotitalousvähennystä. Sisäkaton maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 sisäkaton maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Röpelöisen, ruiskutasoitetun tai rapatun sisäkaton maalauttaminen

Etenkin monissa kerrostaloissa on ns. rapattu katto. Roiskerapatun katon maalauksessa etenkin oikeanlaiset työvälineet ovat tärkeässä roolissa. Pehmeänukkainen tela on Kodinplazan suositus, sillä sen avulla kattoon voidaan luovuttaa tasaisesti maalia. Pyörivän rullan avulla työ helpottuu ja maalipinnasta tulee tasainen. Mikäli katon raja on korkeammalla, voidaan telalla tehtävää maalausta avittaa jatkovarren avulla.

Puukaton tai lautakaton maalaus

Puukatolle tai lautakatolle tehtävä maalaus kannattaa valmistella hyvin, sillä valmistelun merkitys vaikuttaa pitkälti maalauksen lopputulokseen. Pinnat kannattaa ensin puhdistaa mahdollisimman hyvin, hioa sekä tarvittaessa paikata. Samat menetelmät pätevät oli kyseessä sitten käsittelemättömien tai käsiteltyjen eli maalattujen tai lakattujen pintojen maalaus. Paneelikattojen maalaamista käsitellään sen omalla sivulla.

Lisätietoa sisäkattojen maalauttamisesta

Sisäkattoja voidaan tarkastella useista eri näkökulmista aina erilaisista huonetiloista erilaisiin työtehtäviin:

  • sisäkaton tasoitus ja maalaus
    • mikäli tarve niin vaatii, voidaan sisäkatto tasoittaa ennen sen maalaamista
  • erilaiset tilat
    • Kodinplazan avulla voit verrata esimerkiksi pesuhuoneen, kylpyhuoneen, keittiön, olohuoneen, eteisen tai makuuhuoneen kattoihin kohdistuvat maalaustyöt

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Sisäkaton maalaus hinta

Kilpailuta sisäkaton maalaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä