Lattian hionta - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 13.05.2022 klo 12:05

Lattian hiominen voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun lattiapinnasta halutaan tehdä tasaisempi tai kun nykyistä lattiamateriaalia päätetään kunnostaa. Hiomalla saadaan poistettua kolot, naarmut ja muut aikojen saatossa tulleet käytön jäljet lattiapinnasta.

Palvelusta lattian hionta saa kotitalousvähennystä. Lattian hionta on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 lattian hionnan kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Vanha lattia hiotaan monesta eri syystä ja yleisimmin lattia hiotaan muutettaessa uuteen asuntoon. Muuton yhteydessä asunto on valmiiksi tyhjillään ja vanha – kulunut – lattiapinta on helppo hioa ja käsitellä, koska kalusteita ei tarvitse erikseen siirrellä pois hiontatyön tieltä. Toisaalta vanhasta lattiasta kannattaa pitää huolta hiomalla ja huoltamalla se, vaikka muutto ei omalle kohdalle olisi osumassakaan. Hionta- ja pintahuoltotyöväli on lattian materiaalista ja käytöstä riippuen noin 10-15 vuotta. Hionnan ja pintakäsittelyn jälkeen lattiapinta tuntuu ja näyttää taas hyvältä. Säännöllisesti ja oikeilla menetelmillä hoidetut lattiat kestävät vuosikymmeniä, mikäli mitään suurempaa vahinkoa ei tapahdu.
Lattian hionnan hintaan voit tutustua paremmin täältä.
Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu lattian hionnasta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile lattioiden hionnasta Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta lattian hionta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä