Parketin hionta

Parketin hionta – Mitä tarkoittaa parketin hionta?

Parketin hionta

Tarvitsetko palvelua parketin hionta?

Kilpailuta parketin hionta nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Parketin hionta – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 16.05.2023 klo 08:05

Parkettilattian hiominen saa parketin näyttämään taas hyvältä. Parkettihionta voidaan tehdä, kunhan parketin paksuus on vielä riittävä. Hionnan lisäksi parketille voidaan tehdä myös jokin pintakäsittely, kuten lakkaus, sävytys tai vaikkapa öljyvahaus.

Yleisiä parkettimateriaaleja ovat mosaiikkiparketti, lautaparketti, sauvaparketti, koivuparketti, kalanruotoparketti, saarniparketti sekä tammiparketti.

Mitä maksaa parketin hionta?

Katso hintasivu: Parketin hionta hinta

Saako parketin hionnasta kotitalousvähennystä?

Palvelusta parketin hionta saa kotitalousvähennystä. Parketin hionta on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 parketin hionnan kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Parketin hiominen saa parketin näyttämään uudelta

Parketit ovat materiaaliltaan puuta ja niissä on usein hiontavaraa, jonka avulla naarmut ja pienet kolot saadaan helposti piiloon. Minkä tahansa parkettilattian voi hioa yleensä vähintään kaksi kertaa ennen kuin sen vaihto on ainoa tapa saada uudenveroinen lattia. Kun lattiaa halutaan uudistaa kannattaa ensimmäiseksi miettiä, olisiko hionta mahdollista suorittaa vanhalle parkettilattialle, sillä parketin hiominen on erittäin usein helpompaa ja edullisempaa verrattuna purku- ja asennustyöhön. Hiontatyön jälkeen on myös tyypillistä, että parkettilattian pinta käsitellään erikseen esimerkiksi lakalla.

Vanhan parketin kunnostus lisää parketin käyttöikää

Säännöllisesti ja hyvin hoidettuna parketti on arvokas ja pitkäikäinen lattiamateriaali. Alapuolella erilaisia parkettityyppejä sekä niiden tyypillisiä paksuuksia:

  • lautaparketin pintakerros on noin 3-6mm
  • mosaiikkiparketin tyypillinen paksuus on noin 8mm
  • ohutsauvaparketti on noin 10mm paksu
  • sauvaparketin paksuus on noin 12-23mm

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Parketin hionta

Kilpailuta parketin hionta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä