Muovimaton pesu

Tarvitsetko palvelua muovimaton pesu?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 32 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta muovimaton pesu

Muovilattian peseminen

Hyvin moppausta kestävät ja helppohoitoiset muovilattiat kannattaa pestä säännöllisesti, jotta lattiapinnan tahrat eivät ehdi pinttymään ja muovilattia värjääntymään.

Vertaile muovilattioiden pesu- ja puhdistustyöt kätevästi

Minkälaisen tilan muovilattiasta onkaan kyse, löydät muovilattioiden pesu- ja puhdistustyön ammattilaiset Kodinplazasta. Muovilattioiden puhdistamiseen ja pesemiseen liittyy:

  • muovilattian pesu- ja puhdistusmenetelmät
  • pestävän muovilattian pinta-ala
  • esipuhdistus-, pesu- ja viimeistelytyöt

Tarjouspyyntöjä

Tarjouspyyntö
Paikkakunta
Muovimaton puhdistus ja vahaus
Tampere
Paikkakunta Tampere
Rakennuksen tyyppi Liiketila tai toimistorakennus
Lattian pinta-ala 150 m2 tai enemmän
Muovimaton asennusvuosi 1980-luvulla
Lisätyöt Vahaus

Muovimaton puhdistus ja vahaus

Pinta-ala on noin 280m2, tilassa ei ole huonekaluja. Lattian kunto hyvä, mutta joiltakin osin pinttynyttä likaa.
Työ tulisi tehdä viikolla 6, koska muutamme tilaan 12.2.

Jätä oma tarjouspyyntö palvelusta muovimaton pesu
Muovimaton puhdistus
Helsinki
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Lattian pinta-ala 40 - 50 m2
Muovimaton asennusvuosi 1990-luvulla
Lisätyöt Vahaus

Muovimaton puhdistus

45m2. Asunnon koko pinta-ala 52m2. Asunnossa sauna ja kylpyhuone, joissa ei tietysti ole muovimattoa. Lattiassa muutamia tahroja, mutta yleiskunto hyvä.

Jätä oma tarjouspyyntö palvelusta muovimaton pesu

Lisätietoa muovilattioiden puhdistuksesta sekä työvaiheista

Tavallinen muovimatosta koostuva lattia on helppohoitoista eikä se vaadi perussiivouksen yhteydessä suuria toimenpiteitä. Yleensä muovilattian siistimisen voi hoitaa pelkästään imuroinnilla ja/tai kosteapyyhinnällä. Suuremman siivouksen yhteydessä kannattaa toteuttaa kokonaisvaltainen muovimaton pesu ja vahaus samaan aikaan.

Muovimatto on lattiamateriaalina kestävää sekä helppohoitoista ja sitä onkin saatavilla useissa erilaisissa väreissä sekä kuvioissa. Muovimaton tyypistä riippuen matto voidaan asentaa kokonaisena, jolloin sen siivoaminen on helpompaa sekä huolettomampaa. Muovimattoja voidaan asentaa myös esimerkiksi laminaatin tapaan lankkumaisina liuskoina, jolloin liuskojen väliin voidaan jättää saumakohtia, jolloin pesun yhteydessä kannattaa välttää liiallisen veden kulkeutuminen niihin.

Muovilattian peseminen tiivistettynä:

  • pinttyneen lian sekä tahrojen poistaminen
  • muovilattian huolellinen puhdistus
  • muovilattian vahaus

Pinttynyt lika sekä tahrojen poisto muovimatosta

Hankalin asia muovimattojen puhdistamisessa on pinttyneiden kohteiden putsaaminen. Erityisesti vaalea muovimatto voi helposti kerätä pinttyviä tahroja tai muita värjäytymiä.

Pinttynyt lika kannattaa poistaa muovimatosta ennen vahauksen tekemistä. Puhdistaminen onnistuu nihkeillä puhdistusvälineillä, mutta pinttymien poistamiseen voi apuna käyttää myös höyrypesuria, jonka puhdistaa hellävaraisesti sekä tehokkaasti ilman liiallista vettä.

Muovilattian vahaaminen sekä vahanpoisto

Muovimaton pesun yhteydessä kannattaa harkita myös lattian vahausta. Vaha antaa muoville kiiltävän pinnan, joka estää likaa tai muita epäpuhtauksia tarttumasta muovin pintaan. Yksinkertaisimmillaan muovilattian vahaus voidaan suorittaa tavallisella vesivahalla, joka levitetään aina puhtaalle pinnalle.

Mikäli muovimaton pinta on muuttunut himmeäksi tai sameaksi, voidaan muovimaton pinta kirkastaa vahan avulla. Vahan tyypillä sekä vahakerrosten lukumäärällä voidaan säädellä sitä, kuinka kiiltäväksi lopulta lattia tulee.  

Mikäli vahaa halutaan poistaa lattiasta, kannattaa siihen käyttää muovimatoille tarkoitettuja aineita, jotta oikeanlaisen vahanpoistoaineella ei vahingoiteta alla olevaa muovimattoa.

Kilpailuta muovimaton pesu
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä