Muovimaton pesu

Muovimaton pesu

Muovimaton pesu

Tarvitsetko palvelua
Muovimaton pesu?

Kilpailuta muovimaton pesu nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa muovimaton pesu?

Päivitetty: 14.02.2024 klo 23:02

Säännöllinen muovimaton tai muovilattian puhdistus estää tahroja pinttymästä ja poistaa tehokkaasti myös värjäymiä.

Mitä maksaa muovimaton pesu?

Katso hintasivu: Muovimaton pesu hinta

Saako muovimaton pesusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta muovimaton pesu saa kotitalousvähennystä. Muovimaton pesu on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 muovimaton pesun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa muovilattioiden puhdistuksesta sekä työvaiheista

Tavallinen muovimatosta koostuva lattia on helppohoitoista eikä se vaadi perussiivouksen yhteydessä suuria toimenpiteitä. Yleensä muovilattian siistimisen voi hoitaa pelkästään imuroinnilla ja/tai kosteapyyhinnällä. Suuremman siivouksen yhteydessä kannattaa toteuttaa kokonaisvaltainen muovimaton pesu ja vahaus samaan aikaan.

Muovimatto on lattiamateriaalina kestävää sekä helppohoitoista ja sitä onkin saatavilla useissa erilaisissa väreissä sekä kuvioissa. Muovimaton tyypistä riippuen matto voidaan asentaa kokonaisena, jolloin sen siivoaminen on helpompaa sekä huolettomampaa. Muovimattoja voidaan asentaa myös esimerkiksi laminaatin tapaan lankkumaisina liuskoina, jolloin liuskojen väliin voidaan jättää saumakohtia, jolloin pesun yhteydessä kannattaa välttää liiallisen veden kulkeutuminen niihin.

Muovilattian peseminen tiivistettynä:

  • pinttyneen lian sekä tahrojen poistaminen
  • muovilattian huolellinen puhdistus
  • muovilattian vahaus

Pinttynyt lika sekä tahrojen poisto muovimatosta

Hankalin asia muovimattojen puhdistamisessa on pinttyneiden kohteiden putsaaminen. Erityisesti vaalea muovimatto voi helposti kerätä pinttyviä tahroja tai muita värjäytymiä.

Pinttynyt lika kannattaa poistaa muovimatosta ennen vahauksen tekemistä. Puhdistaminen onnistuu nihkeillä puhdistusvälineillä, mutta pinttymien poistamiseen voi apuna käyttää myös höyrypesuria, jonka puhdistaa hellävaraisesti sekä tehokkaasti ilman liiallista vettä.

Muovilattian vahaaminen sekä vahanpoisto

Muovimaton pesun yhteydessä kannattaa harkita myös lattian vahausta. Vaha antaa muoville kiiltävän pinnan, joka estää likaa tai muita epäpuhtauksia tarttumasta muovin pintaan. Yksinkertaisimmillaan muovilattian vahaus voidaan suorittaa tavallisella vesivahalla, joka levitetään aina puhtaalle pinnalle.

Mikäli muovimaton pinta on muuttunut himmeäksi tai sameaksi, voidaan muovimaton pinta kirkastaa vahan avulla. Vahan tyypillä sekä vahakerrosten lukumäärällä voidaan säädellä sitä, kuinka kiiltäväksi lopulta lattia tulee.  

Mikäli vahaa halutaan poistaa lattiasta, kannattaa siihen käyttää muovimatoille tarkoitettuja aineita, jotta oikeanlaisen vahanpoistoaineella ei vahingoiteta alla olevaa muovimattoa.

Tutustu muovimaton pesusta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle muovimaton pesu.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Laminaattilattian pesu Lattian pesu Parkettilattian pesu Laattalattian pesu Kokolattiamaton pesu Puulattian pesu
Muovimaton pesu

Kilpailuta muovimaton pesu Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä