Mökin maalaus

Tarvitsetko palvelua mökin maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta mökin maalaus 

Mökin maalaaminen

Mökin värisuunnittelu alkaa yleensä keväällä, jolloin lisääntynyt valo paljastaa puutteita mökin julkisivussa tai sisäpinnoissa. Olet maalaamassa mökkiä sitten ulkoa tai sisältä, löydät ammattitaitoiset mökkimaalarit Kodinplazasta.

Vertaile mökin maalauttaminen helposti

Mökin julkisivut eli ulkoseinät rasittuvat yleensä eniten etelän suunnasta auringonpaisteen takia. Monet lykkäävät mökin ulkomaalausta monien vuosien ajan, jolloin mökin seinät saattavat mennä huonoonkin kuntoon.

Mitä pidempi aika mökin edellisestä maalauskerrasta on, sitä kauemmin menee yleensä pohjatöiden tekemiseen. Onneksi mökkiä ei tarvitse maalata itse, vaan apuun voi pyytää myös mökkien maalaukseen erikoistuneita tekijöitä.

Hirsimökin maalaus

Hirsimökin, kuten pyöröhirsimökin maalaus aloitetaan pintojen tutkimisella. Jos kyseessä on iältään jo vähän vanhempi hirsimökki, kannattaa yrittää päästä jäljille aiemman kuullotteen tai maalin materiaalista. Jos maalaus on tehty aiemmin kuultavalla maalilla, hirsimökin voi maalata käyttäen samaa tuotetta tai vaihtoehtoisesti peittävää maalia. Peittävän maalin käyttö aiemmin rajaa hieman maalausvaihtoehtoja ja jäljelle jää huoltomaalaus öljymaalilla tai vesiohenteista akrylaattimaalia käyttäen.

Mökin maalaaminen ulkoa

Mökin ulkoseinien maalaus kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä se vähentää pitkällä aikavälillä mökin maalauksen tarvetta. Riippuen siitä, kuinka hyvin mökin ulkoverhoilussa käytetty maalipinta kestää, laitetaan uutta maalia pintoihin noin 2–13 vuoden välein. Jos seinissä tai ovissa on käytetty kyllästeöljyä, on sopiva huoltoväli 2–4 vuotta. Ikkunoita reunustavien puitteiden huollon voi tehdä 2–5 vuoden välein. Mökin voi maalata myös ruiskulla, jolloin kannattaa olla tarkkana suuttimen säädön kanssa. Liian suurella suuttimella maalia voidaan käyttää mökin pintoihin tarvittavaa määrää enemmän.

Huomaathan, että jos mökin ulkoseinien maalauksessa on aiemmin käytetty vesiohenteista akrylaattimaalia, kannattaa maalaus tehdä jatkossa samalla tavalla. Jos et ole varma edellisestä maalaustavasta, voit tehdä helposti testin hiomalla seinään pintaa hiekkapaperilla.

Mökin, kuten kesämökin voi halutessaan maalata myös mustaksi. Mustan maalipinnan sopiva kovuus edesauttaa pintojen pysymistä puhtaana ja mahdollinen lika ei tartu niin herkästi kiinni.

Mökin maalaaminen sisältä

Ulkopintojen lisäksi mökkiä maalataan usein myös sisäpuolelta mm. seuraavilla tavoilla:

  • mökin sisäkaton maalaus
  • mökin sisäseinien maalaus
  • mökin sisätilojen maalaus

Toisinaan mökin maalipinnat voivat olla kuluneita tai tummuneita myös mökin sisäpuolelta, jolloin oikeaoppisella maalauksella tai lakkauksella voidaan piristää huomattavasti mökin sisäilmettä. Kun lakkaus tai maalaus tehdään oikein, saadaan myös pintoja suojattua.

Yhä useampi haluaa käyttää mökin sisätilojen maalauksessa vaaleaa, kuultovalkoista tai valkoista väriä, varsinkin jos mökin ulkoseinät ovat tummemmat. Vaaleat pinnat mökin sisällä lisäävät valon määrää vuoden ympäri. Samoja periaatteita noudattaen, myös mökin sisämaalaus aloitetaan pintojen puhdistamisella, reuna-alueiden suojaamisella sekä koemaalauksella.

Kilpailuta mökin maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä