Mökin maalaus

Mökin maalaus – Mitä tarkoittaa mökin maalaus?

Mökin maalaus

Tarvitsetko palvelua mökin maalaus?

Kilpailuta mökin maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Mökin maalaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 11.08.2023 klo 10:08

Erilaisten mökkien maalaaminen voidaan tehdä niin sisältä kuin ulkoa. Esimerkiksi kylmän kesämökin ulkomaalaus voisi kohdistua ulkoseiniin tai ikkunapuitteisiin. Toisaalta talviasuttavan hirsimökin sisämaalaus voisi puolestaan kohdistua sisäkattoon tai vaikkapa lattiaan.

Mitä maksaa mökin maalaus?

Katso hintasivu: Mökin maalaus hinta

Saako mökin maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta mökin maalaus saa kotitalousvähennystä. Mökin maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 mökin maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Hirsimökin maalaus

Hirsimökin, kuten pyöröhirsimökin maalaus aloitetaan pintojen tutkimisella. Jos kyseessä on iältään jo vähän vanhempi hirsimökki, kannattaa yrittää päästä jäljille aiemman kuullotteen tai maalin materiaalista. Jos maalaus on tehty aiemmin kuultavalla maalilla, hirsimökin voi maalata käyttäen samaa tuotetta tai vaihtoehtoisesti peittävää maalia. Peittävän maalin käyttö aiemmin rajaa hieman maalausvaihtoehtoja ja jäljelle jää huoltomaalaus öljymaalilla tai vesiohenteista akrylaattimaalia käyttäen.

Mökin maalaaminen ulkoa

Mökin ulkoseinien maalaus kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä se vähentää pitkällä aikavälillä mökin maalauksen tarvetta. Riippuen siitä, kuinka hyvin mökin ulkoverhoilussa käytetty maalipinta kestää, laitetaan uutta maalia pintoihin noin 2–13 vuoden välein. Jos seinissä tai ovissa on käytetty kyllästeöljyä, on sopiva huoltoväli 2–4 vuotta. Ikkunoita reunustavien puitteiden huollon voi tehdä 2–5 vuoden välein. Mökin voi maalata myös ruiskulla, jolloin kannattaa olla tarkkana suuttimen säädön kanssa. Liian suurella suuttimella maalia voidaan käyttää mökin pintoihin tarvittavaa määrää enemmän.

Huomaathan, että jos mökin ulkoseinien maalauksessa on aiemmin käytetty vesiohenteista akrylaattimaalia, kannattaa maalaus tehdä jatkossa samalla tavalla. Jos et ole varma edellisestä maalaustavasta, voit tehdä helposti testin hiomalla seinään pintaa hiekkapaperilla.

Mökin, kuten kesämökin voi halutessaan maalata myös mustaksi. Mustan maalipinnan sopiva kovuus edesauttaa pintojen pysymistä puhtaana ja mahdollinen lika ei tartu niin herkästi kiinni.

Mökin maalaaminen sisältä

Ulkopintojen lisäksi mökkiä maalataan usein myös sisäpuolelta mm. seuraavilla tavoilla:

  • mökin sisäkaton maalaus
  • mökin sisäseinien maalaus
  • mökin sisätilojen maalaus

Toisinaan mökin maalipinnat voivat olla kuluneita tai tummuneita myös mökin sisäpuolelta, jolloin oikeaoppisella maalauksella tai lakkauksella voidaan piristää huomattavasti mökin sisäilmettä. Kun lakkaus tai maalaus tehdään oikein, saadaan myös pintoja suojattua.

Yhä useampi haluaa käyttää mökin sisätilojen maalauksessa vaaleaa, kuultovalkoista tai valkoista väriä, varsinkin jos mökin ulkoseinät ovat tummemmat. Vaaleat pinnat mökin sisällä lisäävät valon määrää vuoden ympäri. Samoja periaatteita noudattaen, myös mökin sisämaalaus aloitetaan pintojen puhdistamisella, reuna-alueiden suojaamisella sekä koemaalauksella.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Mökin maalaus

Kilpailuta mökin maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä