Puuceen rakentaminen

Tarvitsetko palvelua puuceen rakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta puuceen rakentaminen 

Kuivakäymälä tekee mökkeilystä mukavampaa

Huussi, puucee tai ulkohuussi ovat eri nimityksiä mökin käymälälle. Moderni kuivakäymälä on yhtä mukava kuin sisävessakin ja sitä on mukava käyttää. Minkälaista huussia oletkaan rakentamassa, löydät puucee –ammattilaiset Kodinplazasta.

Millainen ulkohuussi kannattaa rakentaa?

Ensimmäisiä mietittäviä asioita puuceen rakentamisen osalta ovat sijoittelu ja huussin kokoluokka. Huussin koko voidaan määrittää sen käyttöasteen mukaan eli montako ihmistä vapaa-ajan asunnolla viettää aikaa.

Ulkohuussin sijoittamisessa kannattaa miettiä tuulensuuntia sekä sopivaa etäisyyttä itse päärakennukseen, jotta kuivakäymälän käyttäminen olisi mahdollisimman mielekästä.

Aiheeseen puuceen rakentaminen liittyviä sivuja

Ulkohuussin rakentaminen

Ulkohuussin käymisestä saattaa syntyä jonkun verran hajuja (ulkopuolella), joten tästä syystä kannattaa selvittää tarkkaan, mihin suuntaan mökkitontilla tuulee pääsääntöisesti. Kun huussin rakentaminen tehdään oikein, eivät tuulet pääse kuljettamaan mahdollisia hajuja mökin oleskelualueille.

Korkeudeltaan ja leveydeltään huussin tulisi olla myös riittävä, sillä liian ahdas huussi ei ole kenenkään mieleen. Sopivat pohjan mitat ovat esimerkiksi 1,6 metriä pituussuunnassa ja 1,3 metriä leveyssuunnassa. Korkeus on hyvä olla ainakin 2,1 metriä, koska huomioon täytyy ottaa myös kuivakäymälälle johtavat portaat. Ulkovessan rakentaminen alkaa perustusten teolla.

Puuceen perustus

Ulkohuussin perustus tulee tehdä huolellisesti, jotta vältyttäisiin roudan aiheuttamilta vauriolta. Maaperä huussin alla tulisi olla ainakin kantavaa. Myös betoniperustusta voidaan huussin alla käyttää. Myös oikeaoppisen tuulisitomisen tekeminen on järkevää, sillä mökille palaaminen esimerkiksi myrskyn jälkeen on vielä ikävämpää, jos puucee on lentänyt nurin.

Ennen perustusten tekoa voidaan kaikki tarvikkeet kärrätä ulkohuussille suunniteltuun paikkaan ja raivata sopiva määrä tilaa. Betonilaatat toimivat hyvin perustuksen huussille, kunhan ne on sijoitettu tasaisesti. Naulainta ja nitojaa varten voidaan käyttää kompressoria, joka säästää vasaralla tehtävän työn määrää.

Ulkohuussin runko ja lattia

Perustan päälle tehdään runko, joka olisi hyvä tehdä mahdollisimman suoraksi. Seinien tekemisen jälkeen on vuorossa lattia, joka tulee melko ylös suhteessa maanpintaan. Halutessaan ulkovessaa voi sisustaa ovilla, ikkunoilla tai jopa käsienpesuun tarkoitetulla lavuaarilla

Kilpailuta puuceen rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä