Puuceen rakentaminen

Puuceen rakentaminen

Puuceen rakentaminen

Tarvitsetko palvelua
Puuceen rakentaminen?

Kilpailuta puuceen rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa puuceen rakentaminen?

Päivitetty: 10.09.2023 klo 19:09

Puuceen, ulkohuussin, komposti- tai muun kuivakäymälän teko ja rakennus voidaan toteuttaa niin mökille kuin haja-asutusalueellekin.

Mitä maksaa puuceen rakentaminen?

Katso hintasivu: Puuceen rakentaminen hinta

Saako puuceen rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta puuceen rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Puuceen rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 puuceen rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Ulkohuussin rakentaminen

Ulkohuussin käymisestä saattaa syntyä jonkun verran hajuja (ulkopuolella), joten tästä syystä kannattaa selvittää tarkkaan, mihin suuntaan mökkitontilla tuulee pääsääntöisesti. Kun huussin rakentaminen tehdään oikein, eivät tuulet pääse kuljettamaan mahdollisia hajuja mökin oleskelualueille.

Korkeudeltaan ja leveydeltään huussin tulisi olla myös riittävä, sillä liian ahdas huussi ei ole kenenkään mieleen. Sopivat pohjan mitat ovat esimerkiksi 1,6 metriä pituussuunnassa ja 1,3 metriä leveyssuunnassa. Korkeus on hyvä olla ainakin 2,1 metriä, koska huomioon täytyy ottaa myös kuivakäymälälle johtavat portaat. Ulkovessan rakentaminen alkaa perustusten teolla.

Puuceen perustus

Ulkohuussin perustus tulee tehdä huolellisesti, jotta vältyttäisiin roudan aiheuttamilta vauriolta. Maaperä huussin alla tulisi olla ainakin kantavaa. Myös betoniperustusta voidaan huussin alla käyttää. Myös oikeaoppisen tuulisitomisen tekeminen on järkevää, sillä mökille palaaminen esimerkiksi myrskyn jälkeen on vielä ikävämpää, jos puucee on lentänyt nurin.

Ennen perustusten tekoa voidaan kaikki tarvikkeet kärrätä ulkohuussille suunniteltuun paikkaan ja raivata sopiva määrä tilaa. Betonilaatat toimivat hyvin perustuksen huussille, kunhan ne on sijoitettu tasaisesti. Naulainta ja nitojaa varten voidaan käyttää kompressoria, joka säästää vasaralla tehtävän työn määrää.

Ulkohuussin runko ja lattia

Perustan päälle tehdään runko, joka olisi hyvä tehdä mahdollisimman suoraksi. Seinien tekemisen jälkeen on vuorossa lattia, joka tulee melko ylös suhteessa maanpintaan. Halutessaan ulkovessaa voi sisustaa ovilla, ikkunoilla tai jopa käsienpesuun tarkoitetulla lavuaarilla

Tutustu puuceen rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle puuceen rakentaminen.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Mökin rakentaminen
Puuceen rakentaminen

Kilpailuta puuceen rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä