Mökin rakentaminen

Tarvitsetko palvelua mökin rakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta mökin rakentaminen 

Mökki tuo piristystä arkeen

Yhä suurempi osa suomalaisista päättää rakentaa itselleen tai perheelleen mökin. Mökki tuo kaivattua vaihtelua arkeen ja vapaa-ajan asumiseen. Minkälaista tahansa mökkiä oletkaan rakentamassa, löydät mökin rakennusammattilaiset Kodinplazasta.

Vertaile mökin rakennuttaminen helposti

Monet päättävät rakennuttaa mökin, koska markkinoilta ei löydy sopivaa ostokohdetta. Rakennuttamisessa on se etu, että tällöin mökistä voidaan tehdä juuri omien tarpeiden ja mieltymysten mukainen.

Oli kyseessä sitten talviasuttavan mökin, hirsimökin tai kesämökin rakentaminen, alkaa mökkiurakka usein tontin valinnalla.

Tarjouspyyntöjä

Varmaan aika standardimallisen puutarhasiirtola mökin rakennus

Lauttasaari, noin 14 m2, piirustukset olemassa
Paikkakunta Helsinki
Mökin pinta-ala 20 m2 tai alle
Mökin tyyppi Jokin muu

Aiheeseen mökin rakentaminen liittyviä sivuja

Valmismökki yhtenä vaihtoehtona

Valmismökit ovat monen suomalaisen unelma, koska niitä on helppo muunnella ja tämä on todellakin kesämökin rakentaminen avaimet käteen –ratkaisu.

Ennen kesämökin rakentamisen aloittamista tai valmismökin ostoa, tulee mökille hankkia tontti. Tontin etsiminen kannattaa tehdä huolellisesti, sillä siinä paikalla kesämökki tulee olemaan pitkän aikaa. Kun sopiva tontti on löytynyt, on vuorossa seuraavan askeleen ottaminen. Kesämökin voi rakentaa itse, mutta ylivoimaisesti helpoin ratkaisu on käyttää rakentamisessa ammattilaisten apua tai tilata tontille suoraan käyttövalmis valmis mökki.

Kesämökin rakentaminen rantaan, saareen tai jopa Lappiin saakka on jokaisen omasta mieltymyksestä kiinni. Toiset haluavat mökin sijaitsevan mahdollisimman lähellä asuinkeskusta ja toiset haluavat mökin olevan mahdollisimman eristyksissä omassa rauhassa.

Joka tapauksessa mökki rakentaminen aloitetaan rakennuspaikan merkinnällä eli aloituskokouksella, jota edellyttää rakennusvalvonta. Seuraavaksi vedetään kaapelia tai kaivetaan johdoille urat mökkitien alle tai viereen. Kun kaupunki- tai kuntainfrastruktuuri on saatu asennettua, on vuorossa maanmuokkaus- ja rakennustyöt mm. viemäri- ja käyttövesiputkitusten osalta.

Hirsimökin rakentaminen

Hirsimökin rakentamisessa on oleellista miettiä, tuleeko hirsimökki pelkästään kesäkäyttöön vai myös talvikäyttöön. Talvikäyttöisen hirsimökin voi rakentaa lämpöhirrestä, joka tunnetaan toiselta nimeltään myös hirsipaneelina. Hirsimökin rakentaminen omista puista on myös yksi varteenotettava vaihtoehto.

Kilpailuta mökin rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä