Mökin laajennus

Tarvitsetko palvelua mökin laajennus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta mökin laajennus 

Mökin laajentaminen kannattaa kilpailuttaa

Mökin laajentaminen saattaa tulla ajankohtaiseksi, mikäli mökillä tarvitaan aiempaa enemmän tilaa. Minkälaisesta tahansa mökin laajennusprojektista onkaan kyse, löydät mökkilaajentamisen ammattilaiset Kodinplazasta.

Vertaile mökin laajennustyöt helposti

Olosuhteista riippuen, mökkiä voidaan lähteä laajentamaan ylöspäin, sivuille tai alaspäin. Ennen laajennusprojektin aloittamista kannattaa kuitenkin miettiä, onko mökin kaikki neliömetrit käytetty tehokkaasti. Pienillä muutoksilla esimerkiksi mökin vintille voidaan saada pari nukkumapaikkaa.

Mökin laajennuksen suunnittelussa kannattaa käyttää apuna asiantuntijaa, joka pystyy havainnollistamaan tulevia kulueriä sekä oikeita mökin laajentamistapoja.

Hirsimökin laajennus

Vanhan hirsimökin laajennus aloitetaan tarpeen kartoittamisella, jonka avulla voidaan selvittää asiakkaan toiveet sekä mökkitontilla oleva mahdollinen rakennusoikeus. Alustava selvitys tuo jouheutta myöhemmin toteutettavaan laajennusprojektiin. Kartoitus kannattaa tehdä joka tapauksessa, oli kyseessä sitten pyörähirsimökin laajennus tai hirsimökin laajentaminen kuistille.

Kesämökin laajennus sivulle

Ensimmäinen vaihtoehto on laajentaa mökkiä sivuille ja tämä laajennustapa voidaan tehdä uudisosan avulla. Uudisosan rakentaminen onnistuu helpoiten jos mökkitontin muoto antaa periksi. Osa mökkitonteista ovat liian ahtaita tai maastonmuodoiltaan vaikeita toteuttaa laajentaminen tällä tavalla.

Toinen haaste liittyy mökin perustuksiin, sillä mökin sokkelista saattaa olla vajavainen routasuojausten tai salaojien osalta. Sokkeli saattaa murtua, jos olemassa olevan mökin osa painuu alaspäin ja uudisosa pysyy paikallaan. Tästä syystä mökin sokkelin liitoskohta tai laajempikin alue kannattaa eristää styroksilla.

Mökin laajentaminen ylöspäin

Ensisijainen vaihtoehto tässä tapauksessa olisi laajentaminen vintille tai ullakolle. Katon korottaminen on myös mahdollista, mikäli laajennus ylöspäin on ainoa mahdollinen vaihtoehto. Mökin vintin tai ullakon muuttaminen asuinkelpoiseksi on suhteellisen helppoa eristämisen avulla.

Jos mökin vintille tehdään uutta asuintilaa, kannattaa asukkaiden varmistua aina lattian kantavuudesta. Välipohjan pienellä purkamisella voidaan kurkistaa lattian sisälle ja tarvittaessa tukea lattiaa.

Mökin laajentaminen alaspäin

Monissa mökeissä on käytössä jonkinlainen kellari ja tätä voidaan käyttää myös apuna laajentamisessa. Kuten aina, kellarin muuttaminen mökin asuintilaksi vaatii kunnon salaojituksen, sekä eristyksen lämmön ja veden osalta.

Kilpailuta mökin laajennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä