Mökkiremontti

Mökkiremontti

Mökkiremontti

Tarvitsetko palvelua
Mökkiremontti?

Kilpailuta mökkiremontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa mökkiremontti?

Päivitetty: 15.02.2024 klo 13:02

Vanhan mökin remontointi tai korjaus voi tulla ajankohtaiseksi, kun mökki on päässyt huonoon kuntoon, sen asumismukavuutta halutaan lisätä tai vaikkapa kun mökki saa uuden omistajan.

Mökkiremontit voivat olla laajoja täysremontteja, joissa vanha kesämökki, mummonmökki tai vaikkapa hirsimökki korjataan perustuksista kattoon. Myös erilaiset pintaremontit, kuten mökin lattian uusiminen, ovat yleisiä.

Mitä maksaa mökkiremontti?

Katso hintasivu: Mökkiremontti hinta

Saako mökkiremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta mökkiremontti saa kotitalousvähennystä. Mökkiremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 mökkiremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mökkiremontin suunnittelu

Ennen kuin mökkiä aletaan remontoimaan, on hyvä tulevaa mökkiurakkaa suunnitella vähän etukäteen. Mökillä vietetty aika vaikuttaa hyvin paljon mökille tehtävän remontin laajuuteen. Esimerkiksi kesämökin remontti tai lautamökin peruskorjaus voivat olla luonteeltaan paljon kevyempiä kuin ympärivuotisessa käytössä olevan vanhan hirsimökin kunnostus. Mökkiremontin suunnittelussa kannattaa huomioida myös asukkaiden toiveet aina lisämukavuuksista käytännöllisyyden kasvattamiseen.

Muita huomiota mökkiremonteista

Kun mökin pinnat on saatu kuntoon, voidaan seuraavan miettiä mökin sisäilmeen parantamista. Vanhan mökin sisustus tehdään jokaisten omien mieltymysten mukaan. Mitä yksinkertaisempi sisustus on, sitä halvemmalla yleensä päästään ja sitä helpompi on huolehtia mökin siivouksesta. Varsinkin talvisin, jolloin päivä ja valon määrä ovat lyhyemmät, voidaan mökin valoisuutta korostaa vaaleiden pintojen avulla.

Jos mökki on vuosien saatossa mennyt erittäin huonoon kuntoon, on mökin purkaminen ja uuden rakentaminen joissain tapauksissa halvempaa kuin vanhan korjaaminen. Varsinkin mummonmökin tai siirtolapuutarhamökin kunnostus saattaa käydä odotettua kalliimmaksi, jolloin mökin uusiminen saattaa olla käyvin vaihtoehto.

Tutustu mökkiremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle mökkiremontti.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Mökkiremontti

Kilpailuta mökkiremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä