Parvekkeen rakentaminen

Parvekkeen rakentaminen

Parvekkeen rakentaminen

Tarvitsetko palvelua parvekkeen rakentaminen?

Kilpailuta parvekkeen rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Parvekkeen rakentaminen – Mitä tarkoittaa parvekkeen rakentaminen?

Päivitetty: 04.07.2023 klo 20:07

Oletko haaveillut rauhallisesta kahvihetkestä tai rentoutumisesta omalla parvekkeella? Esimerkiksi omakotitalon tai kerrostalon parvekkeen rakennus tai teko on monesti mahdollista myös jälkikäteen.

Mitä maksaa parvekkeen rakentaminen?

Katso hintasivu: Parvekkeen rakentaminen hinta

Saako parvekkeen rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta parvekkeen rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Parvekkeen rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 parvekkeen rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Puurakenteinen parveke

Puulattia parvekkeelle, parvekkeen lattialaudoitus tai puurakenteinen parveke ovat kaikki mahdollisia tehdä niin, että parvekkeen kaide tuetaan rakennuksen ulkoseinän lisäksi myös parveketasoon. Puinen ritilä valmistetaan yleensä osista, jotta se voidaan helposti ja näppärästi poistaa puhdistusta varten. Sadeveden tulee päästä poistumaan ilman esteitä, esim. alusjuoksut eivät saa olla esteinä. Puurakenteisen parvekkeen kantava palkisto mitoitetaan tapauskohtaisesti.

Parveke omakotitaloon tai rintamamiestaloon

Parvekkeen rakennus onnistuu omakotitaloon myös jälkeenpäin, mutta sen voi tehdä tietenkin myös rakentamisen yhteydessä. Varsinkin rinteessä, mäellä, jyrkänteellä tai muuten vain ahtaalla omakotitalon tontilla voidaan hyötyä parvekkeen tekemisestä. Jos piha-aluetta on vähän tai se puuttuu kokonaan, voidaan parvekkeella tuoda lisää tilaa tontille.

Parvekkeen rakennus jälkikäteen on täysin mahdollista, varsinkin jos kyseessä on täysin erillisenä rakenteena toimitettu parveke.

Parvekkeen kaiteen rakentaminen

Parvekkeen kaiteen rakentaminen tulee turvallisuussyistä vähintään metrin korkuinen ja se voidaan tehdä esimerkiksi:

  • lasista ja ruostumattomasta teräskaiteesta
  • lasista ja alumiinikaiteesta
  • lasista, mutta ilman tukitolppia
  • puusta ja tukitolpista
  • jne.

Parvekkeen rakennus kerrostaloon

Toimiva parvekkeen rakenne kommunikoidaan yhdessä rakennuttajan, arkkitehdin ja asukkaiden kesken. Parveke voidaan tehdä pyöreästä muodosta tai perinteisemmästä suorakulmaisesta muodosta. Yleensä jos parveke tehdään vanhaan kerrostaloon, se tehdään sisäpihan puolelle, jotta julkisivu ei muuttuisi.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Parvekkeen rakentaminen

Kilpailuta parvekkeen rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä