Aidan maalaus

Aidan maalaus – Mitä tarkoittaa aidan maalaus?

Aidan maalaus

Tarvitsetko palvelua aidan maalaus?

Kilpailuta aidan maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Aidan maalaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.07.2023 klo 11:07

Erilaisten aitojen maalaaminen tekee pihapiiristä edustavan näköisen. Aidasta riippuen huoltomaalaus tai ensimaalaus tehdään tyypillisesti pensselillä, telalla tai ruiskulla.

Maalauksen kohteena voi olla esimerkiksi uusi piha-aita tai vaikkapa vanha lauta-aita.

Mitä maksaa aidan maalaus?

Katso hintasivu: Aidan maalaus hinta

Saako aidan maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta aidan maalaus saa kotitalousvähennystä. Aidan maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 aidan maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Aidan maalaaminen käsin vai ruiskulla?

Aitojen maalaus suoritetaan yleensä pääasiassa kahdesta syystä:

  • Maalaus suojaa aitaa
  • Aidan ulkonäkö paranee

Maalikerroksen suurin tarkoitus on suojata puuta sääolosuhteilta sekä kulumiselta, mutta maalattu aita näyttää siistiltä sekä on huomattavasti edustavamman näköinen kuin pelkkä lankkuaika.

Ensimmäiseksi ennen aidan maalausta on suositeltavaa käsitellä vanhan pinnat homeenpoistoaineella sekä pestä esimerkiksi painepesurilla. Vanha maali kannattaa poistaa niistä kohdista, joissa maali selkeästi alkaa rapistumaan. Näin aidalle saadaan tehtyä mahdollisimman hyvä tarttumapinta maalille.

Vaikeinta maalaustyössä on erinäisten kolojen ja rakojen maalaus, muuten maalaus onnistuu melko hyvin suurta pensseliä käyttäen. Ennen maalausta maali kannattaa sekoittaa hyvin, jotta maalattavat kerrokset ovat samankaltaisia. Tavallisesti maalattavia kerroksia vaaditaan kaksi tai kolme.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Aidan maalaus

Kilpailuta aidan maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä