Alaskanlupiinin hävittäminen

Alaskanlupiinin hävittäminen hinta

Alaskanlupiinin hävittäminen

Paljonko maksaa alaskanlupiinin hävittäminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 27 %

Mitä maksaa alaskanlupiinin hävittäminen?

Päivitetty: 02.07.2021 klo 21:07

Alaskanlupiinin hävitys omakotitalon pihasta maksaa keskimäärin noin 155 € – 620 € kasvien määrästä, iästä ja levinneisyydestä riippuen. Esimerkiksi neljän nuoren kasvuston hävittäminen voisi maksaa 280 €.

Miten alaskanlupiinin hävityksen hinta muodostuu?

Alaskanlupiinin hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • alaskanlupiinien määrä ja levinneisyys
  • käytettävä hävitysmenetelmä

Alaskanlupiinikasvuston hävitys on jatkuvasti yleistymässä kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä koituvia kuluja voi pohtia ainakin poistourakan laajuuden kautta. Omakotitalon piha-alueelta neljän alaskanlupiinikasvuston poisto voi tarvita aikaa esimerkiksi seitsemän tuntia, mutta maantien varren siistiminen neljä viikkoa. Myös hävitysmenetelmä ja alaskanlupiinin ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Alaskanlupiinikasvuston torjunta on erittäin työlästä ja hankalaa, koska maassa on yleensä paljon alaskanlupiinien siemeniä. Torjuntatyöt olisi parasta ajoittaa ennen vuosittaista siementen muodostumista ja usein maanvaihto on ainoa varmasti toimiva tapa torjuntaan.

Saako alaskanlupiinin hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta alaskanlupiinin hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Alaskanlupiinin hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 alaskanlupiinin hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Alaskanlupiinin torjunta, miten se tehdään?

Olet todennäköisesti huomannut alaskanlupiineja monissa eri paikoissa, kuten avoimilla alueilla, kuten auto- ja rautateiden varsilla. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka alaskanlupiinin torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

  • kaivaminen ja kiskominen ylös maasta
    • tämän menetelmän haasteena ovat maassa olevat siemenet, joista saattaa kasvaa uusia taimia usean vuoden ajan
  • näännyttäminen ja alasleikkaus
    • näännytysmenetelmässä alaskanlupiinin alasleikkaus, myös poistoleikkaus, tehdään säännöllisesti ennen siementen muodostumista, jolloin kasvuston tulisi kuolla muutamassa vuodessa

Alaskanlupiinien myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Alaskanlupiinin kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta alaskanlupiini

Alaskanlupiini, latinaksi Lupinus nootkatensis, on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva hernekasvilaji. Se levisi Eurooppaan jo 1700-luvulla, kun sitä alettiin viljelemään koristekasviksi.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sammaleen poisto hinta Jättiputken hävittäminen hinta Jättipalsamin hävittäminen hinta Kurtturuusun hävittäminen hinta Hamppuvillakon hävittäminen hinta Japanintatarin hävittäminen hinta Tarhatatarin hävittäminen hinta Kanadanvesiruton hävittäminen hinta Lupiinin hävittäminen hinta Komealupiinin hävittäminen hinta Sahalinintatarin hävittäminen hinta Lännenpalsamin hävittäminen hinta
Alaskanlupiinin hävittäminen hinta

Kilpailuta alaskanlupiinin hävittäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä