Sahalinintatarin hävittäminen

Sahalinintatarin hävittäminen hinta

Sahalinintatarin hävittäminen

Paljonko maksaa sahalinintatarin hävittäminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 27 %

Mitä maksaa sahalinintatarin hävittäminen?

Päivitetty: 22.09.2021 klo 07:09

Sahalinintatarin hävitys omakotitalon pihasta maksaa keskimäärin noin 160 € – 650 € kasvien määrästä, iästä ja levinneisyydestä riippuen. Esimerkiksi kolmen nuoren kasvuston hävittäminen voisi maksaa 330 €.

Miten sahalinintatarin hävityksen hinta muodostuu?

Sahalinintatarin hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • sahalinintatarten määrä ja levinneisyys
 • käytettävä hävitysmenetelmä

Sahalinintatarkasvuston hävitys on erityisen yleistä kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä johtuvia menoja voi tarkastella ainakin poistourakan laajuuden kannalta. Talon piha-alueelta neljän sahalinintatarkasvuston poisto voi kestää noin kuusi tai seitsemän tuntia, mutta moottoritien varren siistiminen neljä viikkoa. Myös hävitysmenetelmä ja sahalinintataren ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Sahalinintatarkasvusto voidaan esimerkiksi poistaa katkomalla varret mahdollisimman läheltä maata sekä käyttämällä torjunta-aineita maahan jääneisiin juurakoihin.

Saako sahalinintatarin hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta sahalinintatarin hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Sahalinintatarin hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 sahalinintatarin hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sahalinintatarin torjunta, miten se tehdään?

Olet mahdollisesti huomannut sahalinintatareja monissa eri paikoissa, kuten teiden ja jokien varsilla sekä puutarhoissa ja pihoilla. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka sahalinintataren torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

 • kaivaminen ja kiskominen ylös maasta juurineen
  • tämä menetelmä onnistuu vain huolellisesti tehtynä ja kaikkien juurien poistamisella ja kaivamisella ylös maasta
 • näännyttäminen ja torjunta-aineet
  • tämä menetelmä vaatii sahalintatarin alasleikkauksen, jonka jälkeen torjunta-ainetta levitetään juuriin
  • toimenpidettä toistetaan kunnes kasvusto on näännytetty kokonaan
 • sahalinintataren alasleikkaus ja maan peittäminen
  • sahalinintataren alasleikkaus, myös poistoleikkaus, on vaativa toimenpide etenkin suuremmissa kasvustoissa
  • sahalinintataren poiston jälkeen maa peitetään esimerkiksi muovilla tai jollakin alueelle sopivalla valoa läpäisettömällä päällysteellä

Sahalinintatarten myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Sahalinintatarin kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta sahalinintatar

Sahalinintatar, latinaksi Reynoutria sachalinensis, käytetään myös nimitystä jättitatar, on Aasiasta lähtöisin. Se on levinnyt Eurooppaan ja Suomeen puutarhoihin tehtyjen istutusten myötä. Suomessa sahalinintataria löytyy enimmäkseen Etelä-Suomesta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sammaleen poisto hinta Jättiputken hävittäminen hinta Jättipalsamin hävittäminen hinta Kurtturuusun hävittäminen hinta Alaskanlupiinin hävittäminen hinta Hamppuvillakon hävittäminen hinta Japanintatarin hävittäminen hinta Tarhatatarin hävittäminen hinta Kanadanvesiruton hävittäminen hinta Lupiinin hävittäminen hinta Komealupiinin hävittäminen hinta Lännenpalsamin hävittäminen hinta
Sahalinintatarin hävittäminen hinta

Kilpailuta sahalinintatarin hävittäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä