Jättipalsamin hävittäminen

Jättipalsamin hävittäminen hinta

Jättipalsamin hävittäminen

Paljonko maksaa jättipalsamin hävittäminen?

Vertaile alueesi pihayritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 27 %

Jättipalsamin hävityksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Jättipalsamin hävittäminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 12.07.2022 klo 16:07

Jättipalsamin hävitys maksaa keskimäärin noin 110 € – 550 € kasvien määrästä, iästä ja levinneisyydestä riippuen. Esimerkiksi 20:n kasvuston hävittäminen omakotitalon pihalta voisi maksaa 450 €.

Miten jättipalsamin hävityksen hinta muodostuu?

Jättipalsamin hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • jättipalsamien määrä ja levinneisyys
 • käytettävä hävitysmenetelmä

Jättipalsamikasvuston hävitys on erittäin yleistä kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä aiheutuvia maksuja voi miettiä ensinnäkin poistourakan suuruuden kautta. Omakotitalon piha-alueelta kolmen jättipalsamikasvuston poisto voi edellyttää aikaa esimerkiksi viisi tuntia, mutta moottoritien vierustan siistiminen saattaa viedä kuukauden. Myös hävitysmenetelmä ja jättipalsamin ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Esimerkiksi jättipalsamikasvusto on mahdollista kitkeä tai niittää pois 2-3 kerralla. Niittäminen tai kitkeminen on suositeltavaa tehdä ennen kukintaa, jotta kasvustosta päästään mahdollisimman varmasti eroon.

Saako jättipalsamin hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta jättipalsamin hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Jättipalsamin hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 jättipalsamin hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Jättipalsamin torjunta, miten se tehdään?

Olet todennäköisesti nähnyt jättipalsameja monissa eri paikoissa, kuten puutarhoissa ja etenkin purojen ja jokien varsilla. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka jättipalsamin torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

 • kaivaminen ja kitkeminen ylös maasta juurineen
  • tämä menetelmä on hyvä keino päästä jättipalsamista eroon
  • kitkeminen ja kaivaminen suositellaan tehtäväksi ennen siementen kasvua, muussa tapauksessa maassa olevat siemenet tulee myös huomioida ja poistaa maasta tai käyttää jotain toista torjuntatapaa, kuten näännyttämistä tai torjunta-aineita
 • näännyttäminen
  • näännytysmenetelmässä jättipalsamikasvusto niitetään säännöllisesti 3-4 kertaa vuodessa
 • jättipalsamin alasleikkaus ja torjunta-aineiden käyttö
  • jättipalsamien alasleikkaus, myös poistoleikkaus, tehdään yleensä ennen siementen kypsymistä
  • Jättipalsamin poistoa voidaan tehostaa myös torjunta-aineilla

Jättipalsamien myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Jättipalsamin kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta jättipalsami

Jättipalsami, latinaksi Impatiens glandulifera, käytetään myös nimitystä paukkupalsami, on Aasiasta ja tarkemmin Himalajan vuoristoalueelta lähtöisin. Suomeen jättipalsami levisi 1800-luvulla, kun sitä tuotiin puutarhoihin koristekasviksi.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

Jättipalsamin hävittäminen hinta

Kilpailuta jättipalsamin hävittäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä