Jättipalsamin hävittäminen

Jättipalsamin hävittäminen hinta

Jättipalsamin hävittäminen

Paljonko maksaa jättipalsamin hävittäminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 27 %

Mitä maksaa jättipalsamin hävittäminen?

Päivitetty: 29.03.2023 klo 17:03

Jättipalsamin hävitys maksaa keskimäärin noin 110 € – 550 € kasvien määrästä, iästä ja levinneisyydestä riippuen. Esimerkiksi 20:n kasvuston hävittäminen omakotitalon pihalta voisi maksaa 450 €.

Miten jättipalsamin hävityksen hinta muodostuu?

Jättipalsamin hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • jättipalsamien määrä ja levinneisyys
 • käytettävä hävitysmenetelmä

Jättipalsamikasvuston hävitys on erittäin yleistä kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä aiheutuvia maksuja voi miettiä ensinnäkin poistourakan suuruuden kautta. Omakotitalon piha-alueelta kolmen jättipalsamikasvuston poisto voi edellyttää aikaa esimerkiksi viisi tuntia, mutta moottoritien vierustan siistiminen saattaa viedä kuukauden. Myös hävitysmenetelmä ja jättipalsamin ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Esimerkiksi jättipalsamikasvusto on mahdollista kitkeä tai niittää pois 2-3 kerralla. Niittäminen tai kitkeminen on suositeltavaa tehdä ennen kukintaa, jotta kasvustosta päästään mahdollisimman varmasti eroon.

Saako jättipalsamin hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta jättipalsamin hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Jättipalsamin hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 jättipalsamin hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Jättipalsamin torjunta, miten se tehdään?

Olet todennäköisesti nähnyt jättipalsameja monissa eri paikoissa, kuten puutarhoissa ja etenkin purojen ja jokien varsilla. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka jättipalsamin torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

 • kaivaminen ja kitkeminen ylös maasta juurineen
  • tämä menetelmä on hyvä keino päästä jättipalsamista eroon
  • kitkeminen ja kaivaminen suositellaan tehtäväksi ennen siementen kasvua, muussa tapauksessa maassa olevat siemenet tulee myös huomioida ja poistaa maasta tai käyttää jotain toista torjuntatapaa, kuten näännyttämistä tai torjunta-aineita
 • näännyttäminen
  • näännytysmenetelmässä jättipalsamikasvusto niitetään säännöllisesti 3-4 kertaa vuodessa
 • jättipalsamin alasleikkaus ja torjunta-aineiden käyttö
  • jättipalsamien alasleikkaus, myös poistoleikkaus, tehdään yleensä ennen siementen kypsymistä
  • Jättipalsamin poistoa voidaan tehostaa myös torjunta-aineilla

Jättipalsamien myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Jättipalsamin kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta jättipalsami

Jättipalsami, latinaksi Impatiens glandulifera, käytetään myös nimitystä paukkupalsami, on Aasiasta ja tarkemmin Himalajan vuoristoalueelta lähtöisin. Suomeen jättipalsami levisi 1800-luvulla, kun sitä tuotiin puutarhoihin koristekasviksi.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sammaleen poisto hinta Jättiputken hävittäminen hinta Kurtturuusun hävittäminen hinta Alaskanlupiinin hävittäminen hinta Hamppuvillakon hävittäminen hinta Japanintatarin hävittäminen hinta Tarhatatarin hävittäminen hinta Kanadanvesiruton hävittäminen hinta Lupiinin hävittäminen hinta Komealupiinin hävittäminen hinta Sahalinintatarin hävittäminen hinta Lännenpalsamin hävittäminen hinta
Jättipalsamin hävittäminen hinta

Kilpailuta jättipalsamin hävittäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä