Japanintatarin hävittäminen: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 23.06.2021 klo 17:06

Japanintatarin hävitys, myös hävittäminen, poisto tai torjunta, on EU-asetusten muutoksen jälkeen pakko tehdä. Myynti- ja kasvatuskiellon tarkoituksena on rajoittaa vieraslajeista aiheutuvia ongelmia.

Japanintatarin hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • japanintatarten määrä ja levinneisyys
  • käytettävä hävitysmenetelmä

Japanintatarin hävitys omakotitalon pihasta maksaa keskimäärin noin 155 € – 620 € kasvien määrästä, iästä ja levinneisyydestä riippuen. Esimerkiksi kolmen nuoren kasvuston hävittäminen voisi maksaa 280 €.

Japanintatarkasvuston hävitys on tavallinen toimenpide kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä koituvia menoja voi kaavailla ainakin poistourakan suuruuden avulla. Omakotitalon tontilta kolmen japanintatarkasvuston poisto voi kestää noin neljä ja puoli tuntia, mutta maantien varren siistiminen saattaa kestää kuukauden. Myös hävitysmenetelmä ja japanintatarin ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Esimerkiksi japanintatarkasvuston hävittämisessä tulee kitkemisen ja varsien katkaisemisen lisäksi käyttää torjunta-aineita tai valoa läpäisemätöntä muovia eli näännyttämistä.

Olet ehkä nähnyt japanintatareja monissa eri paikoissa, kuten puutarhoissa, pihoilla, puistoissa, teiden ja jokien varsilla. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka japanintataren torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

  • kaivaminen ja kiskominen ylös maasta juurineen
    • tämä on erittäin haastava menetelmä, koska pienikin maahan jäänyt juuren palanen saattaa johtaa siihen, että japanintatar lähtee uuteen kasvuun
  • näännyttäminen ja alasleikkaus
    • japanintatarin alasleikkaus ja juuriin ruiskutettu torjunta-aine ovat toimiva yhdistelmä kasvuston poistoon. Torjuntaa voidaan vielä tehostaa peittämällä alasleikattu alue valoa läpäisettömällä vuodella, jolloin kasvuston pitäisi kuolla varmemmin

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Japanintatarin kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Japanintatar, latinaksi Fallopia japonica, käytetään joskus hieman virheellisesti bambu nimitystä, on Itä-Aasiasta lähtöisin oleva ruoho. Se levisi Eurooppaan 1800-luvulla, kun sitä tuotiin moniin eri maihin piha- ja puutarhakasviksi.


Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Turvaa onnistumisesi ja vertaile japanintatarien hävittäminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö japanintatarin hävittämisestä