Japanintatarin hävittäminen

Japanintatarin hävittäminen

Japanintatarin hävittäminen

Tarvitsetko palvelua
Japanintatarin hävittäminen?

Kilpailuta japanintatarin hävittäminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa japanintatarin hävittäminen?

Päivitetty: 21.08.2023 klo 08:08

Japanintatarin hävitys, myös hävittäminen, poisto tai torjunta, on EU-asetusten muutoksen jälkeen pakko tehdä. Myynti- ja kasvatuskiellon tarkoituksena on rajoittaa vieraslajeista aiheutuvia ongelmia.

Mitä maksaa japanintatarin hävittäminen?

Katso hintasivu: Japanintatarin hävittäminen hinta

Saako japanintatarin hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta japanintatarin hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Japanintatarin hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 japanintatarin hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Japanintatarin torjunta, miten se tehdään?

Olet ehkä nähnyt japanintatareja monissa eri paikoissa, kuten puutarhoissa, pihoilla, puistoissa, teiden ja jokien varsilla. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka japanintataren torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

  • kaivaminen ja kiskominen ylös maasta juurineen
    • tämä on erittäin haastava menetelmä, koska pienikin maahan jäänyt juuren palanen saattaa johtaa siihen, että japanintatar lähtee uuteen kasvuun
  • näännyttäminen ja alasleikkaus
    • japanintatarin alasleikkaus ja juuriin ruiskutettu torjunta-aine ovat toimiva yhdistelmä kasvuston poistoon. Torjuntaa voidaan vielä tehostaa peittämällä alasleikattu alue valoa läpäisettömällä vuodella, jolloin kasvuston pitäisi kuolla varmemmin

Japanintatarten myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Japanintatarin kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta japanintatar

Japanintatar, latinaksi Fallopia japonica, käytetään joskus hieman virheellisesti bambu nimitystä, on Itä-Aasiasta lähtöisin oleva ruoho. Se levisi Eurooppaan 1800-luvulla, kun sitä tuotiin moniin eri maihin piha- ja puutarhakasviksi.


Tutustu japanintatarin hävittämisestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle japanintatarin hävittäminen.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Sammaleen poisto Jättiputken hävittäminen Jättipalsamin hävittäminen Kurtturuusun hävittäminen Alaskanlupiinin hävittäminen Hamppuvillakon hävittäminen Tarhatatarin hävittäminen Kanadanvesiruton hävittäminen Lupiinin hävittäminen Komealupiinin hävittäminen Sahalinintatarin hävittäminen Lännenpalsamin hävittäminen
Japanintatarin hävittäminen

Kilpailuta japanintatarin hävittäminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä