Kaivuutyöt - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 28.04.2022 klo 09:04

Erilaisia kaivuutöitä tehdään jatkuvasti. Maankaivuutyöt, myös maanmuokkaus, voi tarkoittaa esimerkiksi pohjatöitä rakennusten perustuksille, kunnallistekniikan maatöitä tai vaikkapa maansiirtoa.

Kaivuutöiden hinta on keskimäärin noin 500 € – 40.000 € alueen koosta ja töiden laajuudesta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon ympäryksen kaivuu voisi maksaa 3.000 €.

Kaivuutöiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kaivuualueen koko ja muoto
  • kaivuutöiden laajuus
  • tarvittava kalusto

Kahden erilaisen kaivuutyön sisältö voi erota toisistaan erittäin paljon. Esimerkkejä erilaisista kaivuutöistä ovat esimerkiksi kaukolämmön kaivuut, kunnallistekniikkaan liittyvät kaivuut, maanmittaukset, massanvaihdot, pihojen muotoilut, rakennusten pohjankaivuut, hulevesijärjestelmien kaivuut, sähkökaapeleiden kaivuut, talvikunnossapidon työt, teiden rakentaminen sekä viemäreiden kaivuut. Huomaathan, että tarkimman arvion kaivuutöiden kuluista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Erilaisia kaivuukohteita on tarpeesta riippuen hyvinkin monenlaisia. Yleensä kaivuutyötä tarvitaan, kun halutaan asettaa jotakin maan alle. Tavallisimmin tämä on rakennuksen tai muun kiinteistön perustukset sekä niille tulevat kunnallistekniikat. Kaivuutöiden yhteydessä erilaisten maa-ainesten sekä rakennelmien väliin asennetaan suodatinkankaat, jotta kosteus liikkuu oikein maan-alla.

Esimerkkejä kaivuutöistä

  • Erilaisten massojen vaihdot
  • Nurmialueiden muokkaukset ja tasaukset
  • Salaojien kaivaminen
  • Avo-ojat
  • Kaapeliojat
  • Pohjakaivuutyöt
  • Viemäri- ja vesijohtotyöt

Kaivuutöihin kuuluu laaja-alainen kirjo erilaisia maatöitä, tästä syystä kaivuutöitä voitaisiin melkein kutsua ennemmin maanmuokkaukseksi. Itse kaivamisen lisäksi kaivuutöihin lukeutuu myös erilaiset täytöt. Täytettäviä materiaaleja ovat esimerkiksi erilaiset kiviainekset, mullat sekä hiekat.

Moninaisten kaivuutöiden johdosta tekijäksi tarvitsemaasi kaivuutyöhön kannattaa valita sellainen yritys, jolla on sopivat välineet sekä kalusto tarvitsemaasi työhön.

Palvelusta kaivuutyöt saa kotitalousvähennystä. Kaivuutyöt on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kaivuutöiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu kaivuutöistä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta kaivuutyöt Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä