Lumityöt

Lumityöt hinta

Lumityöt

Paljonko maksaa lumityöt?

Lumitöiden hinta on keskimäärin 161 €

Hinnan vaihteluväli 36 € – 1 085 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Lumitöiden hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Lumityöt – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 20.03.2023 klo 14:03

Lumitöiden teko maksaa keskimäärin noin 80 € – 900 € kohteesta, erityiskaluston tarpeesta ja lumen poiskuljetuksesta riippuen. 

Miten lumitöiden hinta muodostuu?

Lumitöiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • lumitöiden laajuus
  • lumen poiskuljetus
  • hiekoitustarve
  • lumen siirtämiseen tarvittavat välineet ja kalusto

Lumitöiden tarve vaihtelee asuinpaikkakunnan sekä talven mukaan, jokaisena talvena ei välttämättä tule yhtä paljon lunta varsinkaan eteläisessä Suomessa. Kun lumitöitä tehdään isommissa kaupungeissa, täytyy kerättävät lumet kuljettaa pois kaupunkialueelta. Kertaluontoisesti lumitöissä käytetään tuntihinnoittelua, mutta joissakin tilanteissa voidaan tehdä myös jatkuvia sopimuksia lumitöiden tekemisestä. Tällaisissa tapauksissa lumityöt tehdään aina sovittuna ajankohtana.

Lumitöiden työvaiheet ja huomioitavat asiat kokonaiskustannuksien arviointiin liittyen:

  • lumien kolaaminen lumenkeräyspaikalle
    • katolta tehdään lumenpudotus valvotusti, minkä jälkeen lumet kolataan tai viedään koneella pois
  • lumen poiskuljetus

Saako lumitöistä kotitalousvähennystä?

Palvelusta lumityöt saa kotitalousvähennystä. Lumityöt on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 lumitöiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lumen auraus – pihan, tien tai vaikkapa kulkuväylän kunnossapito

Suurien lumitöiden tekeminen voi olla aikaa vievää sekä raskasta. Kaikki eivät välttämättä edes kykene tekemään lumitöitä, joten ammattilaisen palkkaaminen apuun voi olla ratkaisu. Suuremmat lumenluonti-urakat hoidetaan koneellisesti tai autolla, kun taas pienemmät lumenluonnit onnistuvat lapioimalla. Kun lunta työnnetään koneellisesti kauhalla, jättää kauha yleensä jälkeensä hyvin tasaisen pinnan joka jäätyessään on erittäin liukas. Tästä syystä lumenluonnin jälkeen olisi hyödyllistä hiekoittaa tie aivan heti. Jos tarvitset esimerkiksi lumen aurausta, tavoitat Kodinplazan avulla yhdellä tarjouspyynnöllä useita yrityksiä.

Lisätietoa lumitöistä

Myös lumikerrosten kertyminen katolle voi aiheuttaa ongelmia suuren painon, putoamisen tai viimeistään sulamisvesien takia. Kostealla ja sateisella kelillä lumi kerää itseensä huomattavan määrän vettä, jolloin sen paino voi kasvaa huomattavasti. Kun huomattava määrä lunta on kaikkialla katolla, voi lumen paino rasittaa kattorakenteita. Jäätyessään ja tippuessaan alas, lumi voi myös tehdä vahinkoa niin ihmisille kuin esineille. Ammattilainen kykenee pudottamaan lumet oikein tekniikoin ja vaaraa aiheuttamatta.

Aiheesta muualla:
Katujen ja yleisten alueiden lumitöiden lainsäädäntö, Finlex

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

Lumityöt hinta

Kilpailuta lumityöt hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä