Eteisen laatoitus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 23.01.2022 klo 11:01

Eteisen tai eteistilan laatoittaminen tekee eteisestä siistin sekä helposti hoidettavan.

Eteisen laatoittamisen hinta on keskimäärin noin 300 € – 1.500 € kohteen koosta, valitusta laattatyypistä ja tarvittavista pohjatöistä riippuen.

Eteisen laatoituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • kuinka suurta aluetta ollaan laatoittamassa
 • mitä pohjatöitä alue vaatii
 • kuinka kauan aikaa laatoittamiseen kuluu
 • minkälaisia laattoja käytetään

Yleisimpiä laatoittamiseen kuuluvia työvaiheita:

 • laatoituksen suunnittelu
 • menekin laskeminen
 • pohjatöiden tekeminen
 • kallistusten tarkistus
 • vedeneristyksen asennus
 • laatoitettavan pinnan puhdistaminen
 • laastin sekoittaminen
 • laastin levittäminen
 • laattojen sijoittaminen
 • laattojen leikkaus
 • laattojen saumaus

Ennen laatoituksen tekemistä kannattaa muistaa, että mitä pienempiä asennettavat laatat ovat, sitä kauemmin suuren alueen laatoitukseen kuluu. Laatat kannattaa myös valita käyttötarkoitukseen sopiviksi.

Laatoitettavan alustan tulee olla mahdollisimman puhdas sekä tarpeeksi suora, jotta laattojen kiinnittäminen onnistuu mahdollisimman hyvin. Parhaan lopputuloksen saa, kun laatoitettava alusta on mahdollisimman tasainen. Pienimmät epätasaisuuden saadaan piilotettua kiinnityslaastin avulla, mutta laastin peittämiskykyynkään ei kannata luottaa liikaa.

Laatoittaminen kannattaa tehdä niin, että tila on lämmitetty. Laatoitus on hyvä tehdä vähintään yli 10 asteen lämpötilassa, näin laatoituspinta on kuiva sekä laatoituslaasti ja laatat saadaan kiinnittymään oikein. Mikäli asennuskohteessa on lattialämmitys, kannattaa se poistaa käytöstä jo muutama päivä ennen laatoitustyön tekemistä.

Vesieristyksen tekeminen eteiseen ei ole välttämätöntä, mutta mikäli tila joutuu suurille vesimäärille alttiiksi, kannattaa vesieristämisen tarvetta pohtia. Yleensä vesieristys on tärkeämpi esimerkiksi kodinhoitohuoneessa, jossa yleensä on paikka vaikkapa lavuaarille.

Laatta on suositeltavaa valita aina sopivaksi käytettävään tilaan. Näin tilasta saadaan yhtenäinen sekä tyylikäs. Myös mikäli laatat ovat joskus märkiä sekä tulevat lattiaan, kannattaa laataksi valita hieman karkea tai muuten helposti astuttava laatta, jotta liukastumisia voidaan välttää. Laattoja on kuitenkin saatavilla monissa erilaisissa kokoluokissa, väreissä, pinnoituksilla sekä hintakategorioissa.

Palvelusta eteisen laatoitus saa kotitalousvähennystä. Eteisen laatoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 eteisen laatoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu eteisen laatoituksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta eteisen laatoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä