Nanopinnoitus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 27.04.2022 klo 14:04

Laadukas nanopinnoite hylkii tehokkaasti likaa, rasvaa ja vettä antaen pinnalle samalla kestävän suojan. Nanopinnoitteita voidaan asentaa esimerkiksi kylpyhuoneen kaakeleille, autoon, puhelimeen tai vaikkapa julkisivuun.

Nanopinnoitus maksaa keskimäärin noin 1.200 € – 6.000 € pinnoitettavan alueen koosta, kunnosta ja tarvittavista lisätöistä riippuen. Esimerkiksi kylpyhuoneen nanopinnoitus voisi kaikkiaan maksaa noin 1.700 €.

Nanopinnoituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • millainen alue tai pinta pinnoitetaan
 • missä kunnossa pinnoitettava alue on
 • silikonin, laattojen sekä saumojen kunto
 • mitä toimenpiteitä kohteeseen tehdään

Nanopinnoitukseen kuuluu yleensä pinnoitettavan alueen esipesu sekä pinnoitus. Riippuen pinnoitettavasta alueesta tarpeen voi olla myös silikonien vaihtaminen.

Yleisimpiä nanopinnoittamiseen kuuluvia työvaiheita:

 • silikonien poisto
 • pinnoitettavan alueen huolellinen puhdistus
 • pinnoituksen asennus
 • pinnoituksen huolellinen levittäminen
 • pinnoitteen kuivuminen
 • silikonien asennus

Nanopinnoittamisen tekeminen kestää pinnoitettavasta alueesta sekä pinnoitteen määrästä noin 1 – 2 päivää. Kannattaa tosin myös muistaa, että nanopinnoitteen on hyvä antaa kuivahtaa useamman tunnin, jopa 24 tuntia ennen käyttöönottoa.

Nanopinnoitus on erilaisten tilojen sekä pintojen suojausmenetelmä. Sen tarkoituksena on muodostaa puhdistettaville pinnoille vettä, rasvaa sekä muita epäpuhtauksia hylkivä pinta. Kun materiaali hylkii erilaisia epäpuhtauksia, on sen siivoaminenkin huomattavasti helpompaa, eikä esimerkiksi vahvoja ja haitallisia kemikaaleja tarvita yhtä paljoa.

Nanopinnoitettu kaakeli on myös huomattavasti käsittelemätöntä pintaa hygieenisempi. Bakteerien sekä mikrobien lisääntyminen on pienempää nanopinnoitetuilla pinnoilla.

Nanopinnoituksen hyötyjä:

 • pinnoitettu pinta pysyy puhtaana
 • siivous helpottuu
 • tarvittavan siivouksen väli kasvaa
 • tilat ovat hygieenisempiä
Yksinkertaisesti ei mitenkään. Nanopinnoitettuja tiloja voidaan käyttää aivan kuten normaalisti. Pinnoitus ei kuitenkaan poista siivoamisen tarvetta, siivoamista tarvitsee silti tehdä, mutta harvemmin sekä huomattavasti helpommin.
Tavallisesti nanopinnoitetuille pinnoille on suositeltavaa käyttää ainoastaan lämmintä vettä sekä mikrokuituliinaa. Miedot puhdistusaineet soveltuvat myös pinnoitettujen pintojen puhdistamiseen.

Palvelusta nanopinnoitus saa kotitalousvähennystä. Nanopinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 nanopinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu nanopinnoituksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile nanopinnoituksista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta nanopinnoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä