Silikonisaumaus

Silikonisaumaus

Silikonisaumaus

Tarvitsetko palvelua silikonisaumaus?

Kilpailuta silikonisaumaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Silikonisaumaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 30.01.2023 klo 11:01

Erilaisten silikonisaumojen teko, asennus, uusiminen tai laitto voidaan tehdä esimerkiksi elementtien, laattojen tai vaikkapa keittiön työtason ja seinän väliin. Saumaus silikonilla vaatii huolellisuutta.

Mitä maksaa silikonisaumaus?

Katso hintasivu: Silikonisaumaus hinta

Saako silikonisaumauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta silikonisaumaus saa kotitalousvähennystä. Silikonisaumaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 silikonisaumauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa silikonisaumojen tekemisestä sekä uusimisesta

Silikonisauman tehtävä on suurimmalta osin kosmeettinen. Silikonisaumaus estää myös esimerkiksi keittiössä suoran vesikosketuksen seinärakenteisiin.

Siistin silikonisauman tekeminen voi tuntua vaikealta ja saumoja tehdessä kannattaakin kiinnittää mahdollisimman paljon sauman ulkonäköön. Kun sauma saadaan mahdollisimman tasapaksuksi sekä yhtenäiseksi, tulee saumasta onnistuneen näköinen. Myös varsinkin märkätiloissa silikonia asennettaessa kannattaa olla tarkkana, ettei vahingoita laattojen alla olevaa vedeneristettä.

Miten silikonisauma asennetaan?

Uuden silikonin vaihtotyö alkaa aina vanhan silikonin poistamisella. Poistaminen voidaan tehdä käyttämällä silikonisaumojen poistamiseen käytettävää saumakaavinta. Uusissa asennuskohteissa ei vanhoja saumoja tietenkään ole, jolloin poistamista ei tarvitse tehdä.

Uusi silikonisauma voidaan asentaa käyttäen apuna maalarinteippiä. Teippi asennetaan saumattavan reunan molemmin puolin, jolloin teippien välistä voidaan levittää silikoni. Silikonin asentaminen kannattaa tehdä mahdollisimman tasaisesti, jolloin saumastakin saadaan hyvän näköinen. Kun saumaus on tehty, voidaan silikonisauma tasoittaa.

Saumaamisessa voidaan käyttää:

  • erilaisia saumaamiseen tarkoitettuja työkaluja
  • jäätelötikkua
  • saippuavettä ja sormenpäätä

Silikoni tasoitetaan saumaan haluamalla tavalla, yleensä levittämisessä käytetään tiskiaineen ja veden sekoitusta. Kastamalla levitystyökalu tai sormi tiskiaine ja vesiseokseen estetään silikonin tarttuminen levitystyökaluun.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Kipsilevyn saumaus Elementtisaumaus
Silikonisaumaus

Kilpailuta silikonisaumaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä