Kaakelisaumojen korjaus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 07.05.2022 klo 11:05

Erilaisten kaakeleiden ja laattasaumojen korjaaminen, uusiminen, vaihto tai poisto voidaan toteuttaa niin kuiva- kuin märkätiloissakin. Mikäli saumat uusitaan vesieristetyssä tilassa, vaaditaan työssä erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta.

Kaakelisaumojen korjauttaminen maksaa keskimäärin noin 150 € – 2.000 € kohteesta, korjattavan sauman määrästä ja tarvittavista materiaaleista riippuen.

Kaakelisaumojen korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • paljonko saumaa joudutaan korjaamaan
  • saumauksen eri työvaiheisiin kulutettu työaika
  • saumaukseen käytettävä materiaali sekä asennustarvikkeet

Kaakelisauman korjaus alkaa yleensä aina vanhan sauman poistamisella. Saumaa ei poisteta kokonaisena vaan siitä jyrsitään noin puolet pois. Saumojen poistossa tulee olla erittäin huolellinen, jottei kaakeleiden alla oleva vedeneristys vaurioidu. Poistaminen voidaan tehdä niin käsityökaluilla kuin koneellisella avulla. Sauma kannattaa lopuksi puhdistaa irtoliasta, jotta uusi saumausaine tarttuu kunnolla.

Uusi saumauslaasti tulee levittää jyrsittyyn saumaan sekä antaa sen kuivua mahdollisimman huolellisesti. Saumausaineiden kuivumisen kesto riippuu pitkälti käytetystä saumausaineesta. Tieto löytyy yleensä käytetyn purkin kyljestä. Saumalaastia kuluu keskimäärin 1kg / 0,5-1 m2 sauman paksuudesta riippuen. Saumalaastin soveltuvuudesta kannattaa myös varmistua ennen asennuksen tekemistä. Tavallisen saumalaastin hinta vaihtelee 3 – 8 € / kg. Keskimäärin mitä enemmän saumalaastia ostaa, sitä edullisemmaksi sen kilohinta tulee.

Kaakelien sekä saumojen pääasiallisena tehtävänä on näyttää siistiltä sekä estää liiallisen kosteuden pääseminen laattojen alle. Kun kaakelisaumausta uusitaan, tulisi uudeksi saumausaineeksi valita mahdollisimman samankaltainen aine, jota aikaisemminkin on saumoissa jo käytetty. Kaakelisaumoja uusittaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että vesieriste ei rikkoudu.

Saumojen halkeilua voi aiheuttaa tavallinen kuluminen sekä aika. Myös itse työssä tehdyt virheet voivat aiheuttaa saumojen halkeilua. Tavallisesti liian kuivan saumausaineen käyttäminen tai saumauksen liian nopea kuivuminen voivat kuluttaa saumausta liian nopeasti.

Yleisimmät kohteet, joiden kaakelisaumat uusitaan:

  • kylpyhuone
  • kodinhoitohuone
  • wc
  • sauna
  • keittiö

Palvelusta kaakelisaumojen korjaus saa kotitalousvähennystä. Kaakelisaumojen korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kaakelisaumojen korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu kaakelisaumojen korjauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta kaakelisaumojen korjaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä