Laattojen saumaus

Laattojen saumaus

Laattojen saumaus

Tarvitsetko palvelua laattojen saumaus?

Kilpailuta laattojen saumaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Laattojen saumaus – Mitä tarkoittaa laattojen saumaus?

Päivitetty: 24.09.2023 klo 15:09

Erilaisten laattojen ja kaakeleiden saumaaminen, myös uudelleen saumaus, tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun ollaan viimeistelemässä laatoitusta tai halutaan uusia vanhat ja kuluneet saumat tai vaihtaa vanhojen saumojen väriä.

Mitä maksaa laattojen saumaus?

Katso hintasivu: Laattojen saumaus hinta

Saako laattojen saumauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta laattojen saumaus saa kotitalousvähennystä. Laattojen saumaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 laattojen saumauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Laattojen uudelleensaumaus

Vanhan jo tehdyn laattasauman uusiminen on mahdollista, mutta siihen sisältyy vesieristyksen rikkoutumisen vaara. Ennen uuden saumauksen tekemistä, vanha välissä oleva sauma tulee poistaa, käyttäen esimerkiksi käsiraspia tai muuta saumojen poistamiseen käytettävää työkalua. Suurille alueille tehtävä laattasaumojen vaihto on kuitenkin erittäin työläs prosessi. Tällaisiin kohteisiin on suositeltavaa, että vanha laattalattia puretaan sekä tilalle asennetaan suoraan uusi.

Mikä on laattasauman tehtävä?

Laattasauman tehtävä on pääasiassa kosmeettinen. Sauma laattojen välissä auttaa laattoja kiinnittymään toisiinsa, jolloin laattojen väliin ei jää rakoja. Vesieristykseen laattasaumat liittyvät vain vähäsen, sillä itse vesieristys on tehty laattojen alle.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Laattojen saumaus

Kilpailuta laattojen saumaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä