Laattojen saumaus

Tarvitsetko palvelua laattojen saumaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta laattojen saumaus

Laattojen ja kaakeleiden saumaus

Saumaaminen on yleensä ajankohtaista, kun ollaan viimeistelemässä laatoitusta tai halutaan uusia vanhat ja kuluneet saumat tai vaihtaa vanhojen saumojen väriä.

Vertaile laattojen ja kaakeleiden saumaustyöt helposti

Minkälaisesta seinän tai lattian saumaustyöstä onkaan kyse, löydät saumaustöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Laattojen ja kaakeleiden saumaamiseen liittyy:

  • tehdäänkö saumaus laatoituksen yhteydessä vai uusitaanko vanhat saumat
  • saumaustyön laajuus
  • saumaustyö ja viimeistely

Tarjouspyyntöjä

Laattasaumojen vaihto n. 10m2

Suunnitelmissamme on uusia kylpyhuoneemme ja saunamme lattian laattasaumat. Rivitalomme on rakennettu -79 ja kylpyhuoneessa on remontin yhteydessä -99 laatoitettu lattia 5,5cm x 5,5cm valkoisella laatalla vanhan muovimaton päälle. Vanhat saumat ovat epäsiistit (harmaat) ja haluaisimme nyt uusia ne valkoiseksi. Lattiapinta-alaa on kylpyhuoneessa ja saunassa yhteensä hieman alle 10m2. Mitä tämä kustantaisi? Remontin tieltä siirrettävää kalustoa ei ole paljoa (Harvian Cilindro kiuas ja pyykinpesukone).

Paikkakunta Espoo
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Tilan tyyppi Sisätila – märkätila

Kylpyhuoneen laattojen saumaus (lattia)

Kylpyhuoneen kokonaispinta-ala n .7.8 m2<br /> <br /> Lattian kaakelisaumaus kulunut eniten suihkujen (2kpl) kohdilta johtuen käytöstä ja kalkinpoistokäsittelyistä . Uudelleen saumattava ala on ehkä n.4m2 eli puolet kylpyhuoneen lattiasta. Toinen puolikas ei ole veden kanssa tekemisissä, joten saumatkin ovat kunnossa. <br /> <br /> Omakotitalo vuodelta 2009 ja kylppäri saumoineen siltä vuodelta. Seinien saumat ovat kunnossa suurilta osin. Suihkujen kohdilta seinien alareunoista kaakeli- ja silikonisaumat kuluneet.

Paikkakunta Kuopio
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Tilan tyyppi Sisätila – märkätila

Kylpyhuoneen laattojen saumauksen vaihto sekä silikonit

Arvio saumattavasta pinta-alasta 8-10 neliötä. Tarkoitus on uusia saumauksia; hanan takaosasta ja hieman alempaa saumaus jo merkittävästi kulunut. (koko kylpyhuoneen saumauksia ei välttämättä tarvitse tehdä, vain suihkun alueelta tai katsotaan tarkemmin tarve mahdollisen käynnin yhteydessä). Myös silikonit hyvä uusia (katsotaan tarve käynnin yhteydessä). Lisäksi pesuhuoneeseen uuden wc-pöntön ja lavuaarin asennukset ( vanhojen poistaminen).

Paikkakunta Jyväskylä
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Tilan tyyppi Sisätila – märkätila

Laattojen saumaus

Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Tilan tyyppi Sisätila – märkätila

Laattojen saumaus

Paikkakunta Vantaa

Pesuhuoneen lattian vanhojen saumojen uusinta

Pesuhuoneen lattian vanhojen saumojen uusinta. Lattian pinta-ala n. 4,5 neliötä

Paikkakunta Turku
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Tilan tyyppi Sisätila – märkätila

Laattojen uudelleensaumaus

Vanhan jo tehdyn laattasauman uusiminen on mahdollista, mutta siihen sisältyy vesieristyksen rikkoutumisen vaara. Ennen uuden saumauksen tekemistä, vanha välissä oleva sauma tulee poistaa, käyttäen esimerkiksi käsiraspia tai muuta saumojen poistamiseen käytettävää työkalua. Suurille alueille tehtävä laattasaumojen vaihto on kuitenkin erittäin työläs prosessi. Tällaisiin kohteisiin on suositeltavaa, että vanha laattalattia puretaan sekä tilalle asennetaan suoraan uusi.

Mikä on laattasauman tehtävä?

Laattasauman tehtävä on pääasiassa kosmeettinen. Sauma laattojen välissä auttaa laattoja kiinnittymään toisiinsa, jolloin laattojen väliin ei jää rakoja. Vesieristykseen laattasaumat liittyvät vain vähäsen, sillä itse vesieristys on tehty laattojen alle.

Kilpailuta laattojen saumaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä