Sulanapitokaapelin asennus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 14.04.2022 klo 19:04

Erilaiset sulanapitokaapelit, sulanapitomatot sekä lämmityskaapelit pitävät halutun kohteen sulana. Kytkentä tai asentaminen voidaan tehdä esimerkiksi vesijohdon ulkopuolelle, sadevesiputkeen, piharappusille tai vaikkapa lastauslaiturille.

Sulanapitokaapelin asennus maksaa keskimäärin noin 100 € – 800 € asennuskohteesta ja kaapelin pituudesta riippuen. Esimerkiksi kymmenen metrin kaapelin asennus vesijohtoon voisi maksaa 200 €.

Sulanapitokaapelin asentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • millaiseen kohteeseen kaapeli asennetaan
 • kaapelin asentaminen kohteeseen
 • tarvittavan kaapelin pituus sekä ominaisuudet

Jälkiasennettavan sulanapitokaapelin asentaminen on huomattavasti edullisempaa, kuin suoraan rakenteisiin upotettujen kaapelien. Vanhempiin kohteisiin pistokekaapelin asentaminen voi kuitenkin olla ainut ratkaisu. Sulanapitokaapelin asentaminen on suositeltavaa, mikäli putket kulkevat maanpinnan yläpuolella tai melko lähellä maanpintaa. Myös jos putket tahtovat jäätyä, kannattaa harkita sulanapitokaapelin asentamista, sillä jäätymisestä aiheutuvat vauriot voivat olla helposti hyvinkin suuria.

Yleisimpiä sulanapitokaapelin asennukseen liittyviä työvaiheita:

 • kaapeliasennuksen suunnittelu
 • kaapelin valinta
 • kaapelin asentaminen kohteeseen
 • mahdollisen ohjauslaitteen asentaminen
 • laitteiston testaus

Kannattaa huomioida, että laadukas sulanapitokaapeli on itsestään lämpöä säätelevä. Näin lämmitys ei ole päällä turhaan, eikä sitä tarvitse itse muistaa laittaa päälle. Pitkässä juoksussa tämä voi näkyä myös lämmityskustannuksissa.

Sulanapitokaapelin tarkoituksena on lämmittää ympäristöään juuri sen verran, ettei jäätä pääse muodostumaan asennettuun kohteeseen. Sulanapitokaapeleita voidaan asentaa remontoinnin sekä rakentamisen yhteydessä sekä erillisenä pistotulpallisena mallina, joka voidaan asentaa kohteesta riippumatta.

Sulanapitokaapelin käyttökohteita:

 • vesiputket
 • sadevesikaivot
 • räystäät
 • rännit
 • syöksytorvet
 • viemärit

Sulanapitokaapelien avulla voidaan pitää myös muita erilaisia kohteita kuivana. Erilaisten ajoluiskien tai portaiden pitäminen lämmitettynä voi vähentää tapaturmia ja helpottaa kulkemista. Rakenteiden sisään asennettavat kaapelit vaativat yleensä huomattavasti suurempaa työmäärää, kuin pinta- sekä jälkiasennuksina tehtävät pistorasioihin kytkettävät sulanapitokaapelit.

Kaapelin asentaminen kannattaa ajoittaa ennen pakkasia sekä talvea. Näin kaapelin pujottaminen asennuskohteeseen on huomattavasti helpompaa ja mikäli jos asennuskohteeseen on jo ehtinyt muodostumaan jäätä, ei asennus välttämättä onnistu.

Palvelusta sulanapitokaapelin asennus saa kotitalousvähennystä. Sulanapitokaapelin asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 sulanapitokaapelin asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu sulanapitokaapelin asennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta sulanapitokaapelin asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä