Sokkelin eristys

Tarvitsetko palvelua sokkelin eristys?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Sokkelin eristys

Sokkelin eristäminen kaikkialla Suomessa

Sokkelin eli kivijalan eristyksellä voidaan parantaa talon lämmöneristystä sekä suojata perustuksia routimiselta.

Vertaile kivijalan eristys vaivattomasti

Minkälaista sokkelia, perusmuuria tai kivijalkaa oletkaan eristämässä, löydät Kodinplazasta sokkeleiden eristyksiin erikoistuneet yritykset. Huomioitavaa:

  • eristyslevyjä voidaan käyttää sokkelin sisä- ja/tai ulkopuolella
  • kunnolliset eristeet vähentävät kylmän ilman kulkeutumista alapohjaan
  • eristeiden avulla voidaan parantaa sokkelin energiatehokkuutta

Ulkopuolelta rakennusvaiheessa tai jälkikäteen

Sokkelin ulkopuolinen eristäminen on helpointa tehdä rakennusvaiheessa, mutta se voidaan asennuttaa tai uusia myös jälkikäteen. Saneerauskohteissa oleellista on selvittää vanhan sokkelin kunto ainakin riittäviltä osin ja tehdä siihen ensin tarvittavat korjaustyöt. Ulkoapäin tapahtuvalla eristämisellä voidaan tehokkaasti parantaa talon tai kiinteistön tilankäyttöä, sillä silloin eristeet jäävät rakennuksen ulkopuolelle. Mikäli sokkelin ulkopintaa on käsitelty myös vesieristeillä, antavat eristyslevyt sillekin samalla suojaa. Koska lämpö ei pääse kulkeutumaan niin helposti enää ulos, saadaan myös sisäilman lämpötilaa pysymään tasaisesti mukavissa lukemissa.

Monissa tapauksissa sokkelin ulkopinnoilla voidaan käyttää patolevyä, joka on teknisiltä ominaisuuksiltaan kykenevä johdattamaan tiivistyneen kosteuden edelleen salaojiin.

Sisäpuolelta sokkelin ollessa kuiva

Sokkelin sisäpuolinen eristys kannattaa miettiä rauhassa ja toteuttaa vasta sen jälkeen, kun perustusten kuivuudesta voidaan olla varmoja. Kivijalan kuivumiseen vaikuttavat läheisesti esimerkiksi patolevyt sekä oikeaoppisesti tehdyt salaojat. Suuressa osassa 1990-luvullakin rakennetuista taloista kosteudenpoisto on puutteellinen, jolloin sisäpuolinen eristäminen saattaa lisätä kosteusongelmien määrää. Kuivan sokkelin voi eristää sisäpuolelta esimerkiksi jäykkärakenteisella polyuretaanilevyllä.

Kilpailuta sokkelin eristys
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä