Sokkelin eristys

Sokkelin eristys – Mitä tarkoittaa sokkelin eristys?

Sokkelin eristys

Tarvitsetko palvelua sokkelin eristys?

Kilpailuta sokkelin eristys nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Sokkelin eristys – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 02.02.2023 klo 12:02

Sokkelin, kivijalan tai perusmuurin eristäminen voidaan tehdä tarpeen mukaan sisäpuolelta tai ulkopuolelta. Eristys parantaa rakennuksen lämmöneristystä sekä suojaa perustuksia routimiselta ja kosteudelta.

Mitä maksaa sokkelin eristys?

Katso hintasivu: Sokkelin eristys hinta

Saako sokkelin eristyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta sokkelin eristys saa kotitalousvähennystä. Sokkelin eristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 sokkelin eristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Ulkopuolelta rakennusvaiheessa tai jälkikäteen

Sokkelin ulkopuolinen eristäminen on helpointa tehdä rakennusvaiheessa, mutta se voidaan asennuttaa tai uusia myös jälkikäteen. Saneerauskohteissa oleellista on selvittää vanhan sokkelin kunto ainakin riittäviltä osin ja tehdä siihen ensin tarvittavat korjaustyöt. Ulkoapäin tapahtuvalla eristämisellä voidaan tehokkaasti parantaa talon tai kiinteistön tilankäyttöä, sillä silloin eristeet jäävät rakennuksen ulkopuolelle. Mikäli sokkelin ulkopintaa on käsitelty myös vesieristeillä, antavat eristyslevyt sillekin samalla suojaa. Koska lämpö ei pääse kulkeutumaan niin helposti enää ulos, saadaan myös sisäilman lämpötilaa pysymään tasaisesti mukavissa lukemissa.

Monissa tapauksissa sokkelin ulkopinnoilla voidaan käyttää patolevyä, joka on teknisiltä ominaisuuksiltaan kykenevä johdattamaan tiivistyneen kosteuden edelleen salaojiin.

Sisäpuolelta sokkelin ollessa kuiva

Sokkelin sisäpuolinen eristys kannattaa miettiä rauhassa ja toteuttaa vasta sen jälkeen, kun perustusten kuivuudesta voidaan olla varmoja. Kivijalan kuivumiseen vaikuttavat läheisesti esimerkiksi patolevyt sekä oikeaoppisesti tehdyt salaojat. Suuressa osassa 1990-luvullakin rakennetuista taloista kosteudenpoisto on puutteellinen, jolloin sisäpuolinen eristäminen saattaa lisätä kosteusongelmien määrää. Kuivan sokkelin voi eristää sisäpuolelta esimerkiksi jäykkärakenteisella polyuretaanilevyllä.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Sokkelin eristys

Kilpailuta sokkelin eristys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä