Uretaanieristys - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 31.03.2022 klo 09:03

Polyuretaanieriste eli PU-eriste on homehtumaton sekä mätänemätön muovieriste. Uretaanieristykset voidaan tehdä suoraan levyinä, mutta asennus voidaan tehdä myös ruiskuttamalla sekä injektoimalla.

Uretaanieristäminen maksaa keskimäärin noin 200 € – 5.000 € eristettävän alueen koosta ja tarvittavista valmisteluista riippuen.

Uretaanieristyksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • minkäkokoista aluetta eristetään
 • mitä eristystapaa käytetään
 • mitä valmisteluja asennukseen tarvitaan
 • kuinka kauan aikaa eristämiseen kuluu
 • kulutetun eristyksen määrä

Ruiskuttaminen on tehokkain tapa asentaa eristys. Ruiskuttamisen etuihin lukeutuu esimerkiksi tiiviin sekä saumattoman eristekerroksen muodostuminen ja höyrynsulun muodostuminen. PU-eriste ei myöskään homehdu eikä mätäne. Polyuretaanin käyttömahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset ja se soveltuukin loistavasti uudisrakentamisen lisäksi korjausrakentamiseen.

Yleisimpiä uretaanieristämiseen liittyviä työvaiheita:

 • asennuskohteen suojaus ympäristöltä
 • vanhojen eristyksien mahdollinen purkaminen
 • uretaanin ruiskuttaminen
 • uretaaniruiskutusjäljen siistiminen
 • viimeistelytyöt
 • suojauksien poistaminen

Kannattaa muistaa, että ruiskutettava polyuretaanieristäminen on tehokas sekä nopea eristystapa suhteessa muihin eristystapoihin. Eristyksen levittäminen on nopeaa sekä se tarttuu asennuskohteeseen pinnasta riippumatta.

Yleisimpiä rakennusten eristyskohteita:

 • ylä- sekä alapohjat
 • seinien ja katon eristys
 • julkisivun eristys
 • lattian routaeristys
 • lattian nostaminen
 • vinttien ja kellarien eristäminen
Polyuretaania syntyy, kun isosyanaattia ja polyolia yhdistetään. Sekoituksesta syntyy kevyttä sekä erittäin hyvin eristävää polyuretaania. Polyuretaanieristyksiä voidaan tehdä asentamalla rakennuskohteisiin suoraan valmista polyuretaanilevyä tai ruiskuttamalla eristettäville pinnoille turpoavaa polyuretaanivaahtoa.

Polyuretaani voidaan ruiskuttaa suoraan rakenteisiin, jossa se turpoaa nopeasti muodostaen kestävän sekä kovan eristyksen. Polyuretaani voidaan ruiskuttaa yleensä lähes suoraan seinälle, eikä se vaadi esimerkiksi seinän suoristamista tai muita tasoitustoimenpiteitä.

Ruiskutus tapahtuu käyttämällä polyuretaanin ruiskuttamiseen tarkoitettua laitetta, joka suihkuttaessa yhdistää uretaanin muodostamiseen tarvittavat kemikaalit yhdeksi. Ruiskutettava aine tarttuu helposti erilaisiin pintoihin, jonka jälkeen se alkaa turpoamaan vaahdoksi. Kun vaahto on kovettunut, voidaan vaahto vielä viimeistellä leikkaamalla se haluttuun muotoon esimerkiksi terävällä veitsellä.

Palvelusta uretaanieristys saa kotitalousvähennystä. Uretaanieristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 uretaanieristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu uretaanieristyksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta uretaanieristys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä