Äänieristys

Äänieristys

Äänieristys

Tarvitsetko palvelua
Äänieristys?

Kilpailuta äänieristys nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa äänieristys?

Päivitetty: 03.02.2024 klo 22:02

Erilaiset äänieristykset vähentävät äänen tai muun melun siirtymistä erilaisten tilojen välillä. Äänieristeet voidaan asentaa esimerkiksi huoneistojen väliseen seinään, kattoon, oveen, ikkunoihin, lattiaan, IV-putkiin tai vaikkapa omaan studioon. Äänieristyksen parantaminen on yleistä etenkin asunnoissa, huoneistoissa sekä erilaisissa työtiloissa.

Mitä maksaa äänieristys?

Katso hintasivu: Äänieristys hinta

Saako äänieristyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta äänieristys saa kotitalousvähennystä. Äänieristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 äänieristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Seinän tai väliseinän äänieristyksen parantaminen

Seinien tai väliseinien vahvistuksia äänten pienentämiseksi tehdään lukuisissa eri kohteissa, kuten kerrostalossa, rivitalossa, omakotitalossa tai vaikkapa puutalossa. Asunnon tai huoneen äänieristyksen rakentaminen tai lisääminen on mahdollista monin eri tavoin:

 • äänieristyslevy
  • seinään asennettavalla levyllä voidaan tarkoittaa monia eri asioita, kuten kipsilevyä tai liimattavaa valmislevyä
  • riippuen menetelmästä, saadaan muualta tulevien äänten tehokkuutta vaimennettua noin 40 – 100 dB
  • eristettävällä seinällä voidaan tarkoittaa täysin uutta seinää tai jo olemassa olevaa seinää
 • jälkikäteen / lisä-äänieristys
  • etenkin kerrostaloissa ja rivitaloissa törmätään monesti haasteeseen, jossa seinänaapureilta tulevat melut ja äänet kantautuvat omaan huoneistoon liian voimakkaina
  • häiritsevät äänet voivat liittyä esimerkiksi puheeseen, musiikkiin tai jopa öiseen kuorsaukseen
  • esimerkiksi kerrostaloasunnon lisä-äänieristys on täysin mahdollista asentaa myös jälkikäteen ja siihen on monia eri menetelmiä

Kattoon asennettavat eristeet vaimentavat yläpuolisia ääniä

Katon äänieristykset ja niiden parantaminen ovat myös varsin yleisiä ja niiden avulla voidaan keskittyä huoneiston tai asunnon yläpuolelta tulevien äänten vaimentamiseen. Monesti asumista tai yöunia saattavat häiritä esimerkiksi kävelystä aiheutuva tömistely tai huonekalujen liikuttamisesta aiheutuvat äänet. Varteenotettavia vaihtoehtoja mihin tahansa tilaan, huoneeseen tai asuntoon ovat esimerkiksi valmiiden äänieristyslevyjen käyttö tai katon madaltaminen, jolloin katossa voidaan käyttää akustisia kattolevyjä.

Lattian äänieristeet ovat myös mahdollisia

Lattiaan asennettavat eristeet vaimentavat tehokkaasti alapuolelta tulevia ääniä, joita voi syntyä esimerkiksi TV:n katselusta tai lapsen leikeistä. Koska tehokas äänen eristäminen perustuu massaan ja sen lisäämiseen, tehdään yleensä eristyksiä lattiaan viimeisenä vaihtoehtona, sillä eristeiden lisääminen tarkoittaa monissa tapauksissa lattiakoron muuttumista. Kun lattiakorko kasvaa, saatetaan myös esimerkiksi ovirakenteita joutua muuttamaan. Parhaista käytännöistä ja ratkaisuista kannattaa tarjouspyynnön yhteydessä kysyä Kodinplazan äänieristyksiin erikoistuneita yrityksiltä.

Oven tai ulko-oven äänien eristäminen

Oveen, kuten sisäoveen tai ulko-oveen halutaan myös monesti parempaa äänenvaimennusta. Esimerkkejä erilaisista tilanteista voi olla soluasuminen, WC-tilojen liian huono äänenvaimennus tai kerrostalorappujen äänten kantautuminen asunnon sisälle. Jotta äänet saadaan pidettyä mahdollisimman hyvin halutun tilan ulkopuolella, kannattaa miettiä raskaamman oven hankkimista ja tai edes vanhan oven kunnollista tiivistämistä.

Tutustu äänieristyksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle äänieristys.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Routaeristys Sokkelin eristys Alapohjan eristys Uretaanieristys Välipohjan eristys Hirsitalon eristys
Äänieristys

Kilpailuta äänieristys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä