Routaeristys

Routaeristys

Routaeristys

Tarvitsetko palvelua
Routaeristys?

Kilpailuta routaeristys nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa routaeristys?

Päivitetty: 24.05.2021 klo 13:05

Erilaiset routaeristeet, myös routasuojaus, suojaavat rakennuksia sekä niihin liittyvää tekniikkaa maaperän jäätymisestä ja sulamisesta aiheutuvalta liikerasitukselta. Routaeristyksen suunnittelu, mitoitus, syvyys, asennus ja teko mukautuvat tapauskohtaisesti esimerkiksi sen mukaan, eristetäänkö anturaa, sokkelia tai vaikkapa viemäriputkia.

Mitä maksaa routaeristys?

Katso hintasivu: Routaeristys hinta

Saako routaeristyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta routaeristys saa kotitalousvähennystä. Routaeristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 routaeristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sokkelin tai muiden perustusten routaeristeet

Kun taloja, kiinteistöjä, rakennuksia tai muita rakennelmia pystytetään, luodaan niille aina ensimmäiseksi kunnollinen perusta. Perustukset, kuten sokkeli ovat siis suorassa kosketuksessa maaperän kanssa. Suomen ilmasto-olosuhteista johtuen maaperä routii, joka tarkoittaa maaperän jäätymistä, sulamista, jäätymistä, sulamista ja niin edelleen. Routiminen ei muuten olisi ongelma, mutta veden jäätyessä sen tilavuus kasvaa. Jatkuvat ja eri vuodenaikoihin perustuvat maan liikkeet voivat aiheuttaa vuosien saatossa vahinkoa perustuksille. Routaeriste ehkäisee vahinkojen syntymistä.

Vesijohdon, viemärin sekä sadevesi- ja salaojajärjestelmän routaeristeet

Veden jäätymisestä ja sulamisesta syntyvä liike-energia ei kohdistu ainoastaan rakenteisiin, vaan sen kohteena voivat olla varsin hyvin myös vesijohdot tai viemärit. Myös sadevesikaivot tai muut salaojiin ja sadevesijärjestelmiin liittyvät putket voidaan suojata, mikäli niiden asennusta ei olla tehty routarajan alapuolelle. Suojaaminen ehkäisee tehokkaasti myös putkistossa kulkevan veden jäätymistä.

Mitoitus, paksuus ja syvyys tapauskohtaisesti

Routaeristyksen teko vaihtelee kohteen mukaan ja perustuu hyvin usein paikallisiin olosuhteisiin, kuten maaperän ominaisuuksiin sekä vuosittaisiin keskilämpötiloihin, jotka ovat yleensä pohjoisemmassa Suomessa korkeammat. Valtakunnallisesti routa ulottuu keskimäärin noin 2,0–2,5 metrin syvyyteen ja oman alueesi järkevimmästä toteutustavasta kannattaakin keskustella Kodinplazan asiantuntijayritysten kanssa.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Sokkelin eristys Alapohjan eristys Uretaanieristys Välipohjan eristys Hirsitalon eristys Äänieristys
Routaeristys

Kilpailuta routaeristys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä