Routaeristys

Routaeristys

Routaeristys

Tarvitsetko palvelua routaeristys?

Kilpailuta routaeristys nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Routaeristys – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 24.05.2021 klo 13:05

Erilaiset routaeristeet, myös routasuojaus, suojaavat rakennuksia sekä niihin liittyvää tekniikkaa maaperän jäätymisestä ja sulamisesta aiheutuvalta liikerasitukselta. Routaeristyksen suunnittelu, mitoitus, syvyys, asennus ja teko mukautuvat tapauskohtaisesti esimerkiksi sen mukaan, eristetäänkö anturaa, sokkelia tai vaikkapa viemäriputkia.

Mitä maksaa routaeristys?

Katso hintasivu: Routaeristys hinta

Saako routaeristyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta routaeristys saa kotitalousvähennystä. Routaeristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 routaeristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Sokkelin tai muiden perustusten routaeristeet

Kun taloja, kiinteistöjä, rakennuksia tai muita rakennelmia pystytetään, luodaan niille aina ensimmäiseksi kunnollinen perusta. Perustukset, kuten sokkeli ovat siis suorassa kosketuksessa maaperän kanssa. Suomen ilmasto-olosuhteista johtuen maaperä routii, joka tarkoittaa maaperän jäätymistä, sulamista, jäätymistä, sulamista ja niin edelleen. Routiminen ei muuten olisi ongelma, mutta veden jäätyessä sen tilavuus kasvaa. Jatkuvat ja eri vuodenaikoihin perustuvat maan liikkeet voivat aiheuttaa vuosien saatossa vahinkoa perustuksille. Routaeriste ehkäisee vahinkojen syntymistä.

Vesijohdon, viemärin sekä sadevesi- ja salaojajärjestelmän routaeristeet

Veden jäätymisestä ja sulamisesta syntyvä liike-energia ei kohdistu ainoastaan rakenteisiin, vaan sen kohteena voivat olla varsin hyvin myös vesijohdot tai viemärit. Myös sadevesikaivot tai muut salaojiin ja sadevesijärjestelmiin liittyvät putket voidaan suojata, mikäli niiden asennusta ei olla tehty routarajan alapuolelle. Suojaaminen ehkäisee tehokkaasti myös putkistossa kulkevan veden jäätymistä.

Mitoitus, paksuus ja syvyys tapauskohtaisesti

Routaeristyksen teko vaihtelee kohteen mukaan ja perustuu hyvin usein paikallisiin olosuhteisiin, kuten maaperän ominaisuuksiin sekä vuosittaisiin keskilämpötiloihin, jotka ovat yleensä pohjoisemmassa Suomessa korkeammat. Valtakunnallisesti routa ulottuu keskimäärin noin 2,0–2,5 metrin syvyyteen ja oman alueesi järkevimmästä toteutustavasta kannattaakin keskustella Kodinplazan asiantuntijayritysten kanssa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Routaeristys

Kilpailuta routaeristys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä