Venevajan rakentaminen - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 09.01.2022 klo 12:01

Erilaiset venevajat mahdollistavat veneen säilyttämisen suojaisassa tilassa. Venevajan perustukset ja rakennus mukautuvat pitkälti sen mukaan, pystytetäänkö venevaja maalle vai suoraan veteen.

Venevajan rakennuttaminen tai pystyttäminen maksaa keskimäärin noin 1.500 € – 20.000 € vajan koosta, varustelusta ja tarvittavista pohjatöistä riippuen.

Venevajan rakentamisen hintaan vaikuttavat:

  • tarvitseeko venevaja rakennus- tai toimenpideluvan
  • mihin venevaja sijoitetaan
  • rakennetaanko venevaja alusta asti vai ostetaanko valmis paketti
  • venevajan koko, varustelu ja ominaisuudet
  • perustus- ja rakennustyöt

Venevajan rakennus kannattaa aina aloittaa huolellisella suunnittelutyöllä sekä mietinnällä siitä mihin venevaja sijoitetaan. Kun paikka on tiedossa, voidaan vajan pohjatöiden tekeminen aloittaa. Kunnolliset perustuksen pidentävät venevajan käyttöikää. Venevajaa sijoitettaessa kannattaa huomioida, että veneellä kulkeminen tai itse veneen siirtäminen on mahdollisimman helppoa itse vajaan tai sieltä pois. Näin vajasta saadaan heti mahdollisimman käyttökelpoinen. 

Venevaja on hieman kuin veneiden autotalli, se mahdollistaa suojaisen säilytyspaikan sekä helpottaa veneen kanssa työskentelyä. Yleensä venevaja on osittain tai jopa kokonaan vedessä, jotta veneellä kulkeminen on helpompaa. Venevaja voidaan myös sijoittaa suoraan maalle, jolloin yleensä vene voidaan kuljettaa vajaan käyttämällä veneteloja.

Kuten kaikessa rakentamisessa, myös venevajaa tehdessä, on perustusten huolellinen tekeminen tärkeää. Näin vajasta saadaan mahdollisimman pitkäikäinen sekä kestävä. Mikäli vaja sijoitetaan veteen, tapahtuu venevajan kelluminen yleensä ponttooneiden avulla, jolloin vedenpinnan korkeus vaikuta vedenvajan toimivuuteen.

Venevajoja on saatavilla myös valmiina paketteina, aivan kuten muitakin piharakennuksia, jolloin jäljelle jää vain itse kasaamistyö.

Palvelusta venevajan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu venevajan rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta venevajan rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä