Salaojan asennus: tietoa

Tarvitsetko palvelua salaojan asennus?

  • Kilpailuta alueesi salaojayritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Salaojan asennus

Salaojan asennus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 15.09.2020 klo 23:09

Katso hintasivu:

Salaojan asennus hinta

Tulossa myöhemmin!

Salaojan tai salaojaputken asennus auttaa keräämään maaperässä olevan veden tai kosteuden pois perustusten läheisyydestä.

Minkälaista salaojaa oletkaan asennuttamassa, löydät salaoja-asentamisen ammattilaiset Kodinplazasta. Huomioitavaa:

  • salaojajärjestelmä koostuu salaojaputkista sekä salaojakaivoista
  • järjestelmän tärkein tehtävä on poistaa vesi tai kosteus kivijalan lähettyviltä
  • se pitää myös tarvittaessa pohjaveden pinnan pois alapohjan lähettyviltä

Salaojaputkien asennus varmistaa sen, ettei vesi ja kosteus talon tontilla jää makaamaan perustusten tai kivijalan vierelle. Ymmärrettävistä syistä liian runsas kosteus ja pitkäaikainen kosteusrasitus sokkelin ympärillä voi aiheuttaa haittaa sekä rakenteille että asukkaille.

Salaojaputken asennus tai salaojien asennus voidaan tehdä jo rakennusvaiheessa, mutta ne voidaan lisätä jälkikäteen myös esimerkiksi vanhaan taloon. Salaojan asentaminen tehdään kaivamalla rakennuksen viereen riittävän syvä kaivanto, jotta itse salaojaputki voidaan asentaa anturan alapuolelle. Asennus syvyys on oltava siis tarpeeksi riittävä. Salaojaputken asennus voidaan tehdä myös esimerkiksi pihalle tai nurmikolle.

Salaojajärjestelmässä on useita eri osa-alueita, jotka yhdessä toimivan sadevesijärjestelmän kanssa huolehtivat tehokkaasta vedenpoistosta ja vedenkeräyksestä tontilla. Esimerkiksi omakotitalon salaojajärjestelmän asennus tai uusiminen tehdään usein seuraaville osa-alueille:

  • salaojaputket
  • tarkastuskaivot
  • poistoputket
  • kokoojakaivot

Salaojan tarkastuskaivo on toinen nimitys, jota salaojien kaivoista käytetään. Salaojan tarkastuskaivot ovat ikään kuin salaojajärjestelmän huoltopisteitä, sillä niiden kautta voidaan suorittaa monia erilaisia töitä esimerkiksi salaojien kuvaamiseen tai huuhteluun liittyen.

Järjestelmän toimivuus kannattaa tarkistaa tarkastuskaivojen avulla ainakin kerran vuodessa esimerkiksi ruiskuttamalla vettä korkeudellisesti ylempänä sijaitsevaan kaivoon. Jos tukkeutumia ei ole, pääsee vesi virtaamaan vapaasti korkeussuunnassa alempana olevaan tarkastuskaivoon.

Salaojakaivojen kohdalla olennaista on niiden asentaminen tarpeeksi syvälle, jotta niiden alareunaan kiinnitettävä salaojaputki saadaan myös kulkemaan riittävän syvällä. Asennusten syvyys vaihtelee kohteesta riippuen ja siihen vaikuttaa esimerkiksi perustustapa ja onko kyseessä jo esimerkiksi kosteudesta vaurioitunut sokkeli tai kivijalka.

Yleensä ensimmäinen vaihe on luonnollisesti kaivantotyöt tarvittavilta osin. Kun ne on saatu valmiiksi, levitetään kaivantojen pohjalle tarvittava määrä salaojasoraa, joka on erilaisten suositusten mukaan noin 7–15 senttimetriä.

Nykyaikaiset salaojaputket ovat pääsääntöisesti muovisia putkia, jotka kestävät hyvin niihin kohdistuvaa rasitusta. Salaojajärjestelmän avulla vedet, kuten sadevedet, valumisvedet ja lumensulamisvedet voidaan kerätä ohjatusti talteen ja ohjata pois kriittisiltä paikoilta, kuten talon välittömästä läheisyydestä.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Rännikaivon salaojan uusiminen
Kuopio

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Kuopio
Jätetty
07.10.2018
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Pohjan pinta-ala
100 - 125 m2
Kerrosten lukumäärä
1,5
Kellarin tyyppi
Ei kellaria – rakennus on maantasossa
Kohteen rakennusvuosi
1990-luvulla

Rännikaivon salaojan uusiminen

Salaojaputki rännikaivosta n. 5 m päässä olevaan kaivoon vaikuttaa tukkeutuneelta sekä liian kapealta; siksi haluaisimme sen uusittavan. Se kulkee pihatiilien alla n. 40 - 90 cm syvyydessä. Pihakiveystä voisimme itse purkaa valmiiksi, mutta sen takaisin asentaminen ostopalveluna voisi myös kiinnostaa meitä.

Kilpailuta salaojan asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä