Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit hinta

Aurinkopaneelit

Paljonko maksaa aurinkopaneelit?

Aurinkopaneelien hinta on keskimäärin 7 666 €

Hinnan vaihteluväli 3 520 € – 15 860 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Aurinkopaneelit laskuri – Laske hinta-arvio heti

Hintalaskuri

kpl

Aurinkopaneelien hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Aurinkopaneelit – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 24.11.2022 klo 18:11

Aurinkopaneeleiden hinta on keskimäärin noin 60 € – 20.000 € järjestelmän koosta ja käytettävistä komponenteista riippuen. Aurinkopaneelien asennus maksaa noin 400 € – 5.000 € mikäli laitteet on hankittu valmiiksi. Hinta asennettuna vaihtelee noin 2.000 € – 30.000 € välillä kohteesta riippuen.

Miten aurinkopaneelien hinta muodostuu?

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • aurinkopaneelien koko, tehokkuus ja lukumäärä
 • käyttökohteen tyyppi ja sähkön kokonaiskulutus
 • palvelun sisältö: paneelisto asennettuna, pelkät paneelit vai pelkkä asennus

Kovaa vauhtia kehittyvä aurinkokennojen tekniikkaa mahdollistaa auringosta saatavan energian muuttamisen sähköenergiaksi. Aurinkopaneelien hintavertailu tarkoittaa, että vertaat useita eri aurinkokennoratkaisuja toimittavia yrityksiä keskenään. Vertailu voi pitää sisällään esimerkiksi paneelien tehokkuuden, toimitusajan, takuun, asennuksen sekä kokonaiskulujen vertailun. Hinnat vaihtelevat pitkälti järjestelmän koon mukaan, jota voidaan arvioida käyttökohteen tyypin ja kokonaisenergiantarpeen perusteella. Esimerkiksi asuntoautolle voi riittää yksi aurinkokenno, kun taas paritaloyhtiölle sopiva määrä voisi olla 30-50 aurinkokennoa.

Saako aurinkopaneeleista kotitalousvähennystä?

Palvelusta aurinkopaneelit saa kotitalousvähennystä. Aurinkopaneelit on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 aurinkopaneelien kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Vertaa aurinkopaneelijärjestelmät pyytämällä useita tarjouksia

Mistä paras tai tehokkain aurinkopaneelisto? Aurinkosäteilyn hyödyntäminen yleistyy nopeaa vauhtia ja aurinkokennoja näkyykin nykyään runsaasti jo esimerkiksi yritysten, pientalojen sekä vapaa-asuntojen käytössä. Aurinkosähkön suosio perustuu ensinnäkin sen taloudellisiin hyötyihin, mutta myös sen valtavaan potentiaaliin. Maapallon sekä ihmiskunnan sähkönkulutus kasvaa koko ajan, mutta ainoastaan neljän tunnin säteilyenergian 100 % talteenotto auringosta riittäisi kattamaan maapallon sähkötarpeet noin kahdeksi vuodeksi. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita aurinkopaneelijärjestelmiin erikoistuneita yrityksiä.

Aurinkopaneeliston ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi: musta, taipuisa, pieni, tehokas, kannettava, monikide, yksikide, mono- tai poly –paneeli, taitettava, suomalainen, aurinkoa seuraava, kotimainen, saksalainen, kääntyvä, läpinäkyvä jne. 

Aurinkopaneelin asentaminen, tuotto ja hyötysuhde

Mikä on aurinkopaneelin hyötysuhde? Eri arvioiden mukaan hyötysuhde ja tuotto ovat noin 20–60%. Kun aurinkopaneelijärjestelmä mitoitetaan oikein, pystytään sillä tuottamaan keskimäärin noin 30–35% keskikokoisen omakotitalon käyttötarpeista. Vaikka aurinko ei paistaisikaan joka päivä, alkaa aurinkopaneelit tuottamaan sähköenergiaa heti niiden asennuksen jälkeen. Juuri tätä on nykypäivän energiatehokas rakentaminen. Lisäksi kannattaa muistaa, että monilla sähköyhtiöillä on käytössä omatuotantolisä, jonka avulla aurinkopaneelijärjestelmän tuottaman sähkön ylijäämä voidaan myydä takaisin sähköverkkoon.

Aurinkopaneelien mitoitus ja käyttöönotto

Aurinkopaneelilaitteisto sisältää tyypillisesti ainakin aurinkokennot, asennustelineet, lataussäätimet, invertterin tai vaihtosuuntaajan, asennuskaapeleita ja muita tarvikkeita sekä mahdollisesti myös erillisen akun. Järjestelmä on mahdollista asentaa itse, mutta monet hankkivat järjestelmän käyttövalmiiksi toimitettuna seuraavista syistä:

 • parempi toimivuus
  • järjestelmän hankinnassa, mitoituksessa ja asennuksessa tulee ottaa huomioon esimerkiksi kohteen sähkönkulutus, asennuspohjan materiaali sekä aurinkopaneelien suuntaaminen
  • ammattilaisen tekemä asennus on toimintavarmempi ja varmistaa järjestelmän optimaalisen tehokkuuden ja hyötysuhteen
  • myös asennuksen aikainen turvallisuus sekä esimerkiksi läpivientien ja sähkökytkentöjen teko oikeaoppisesti lisää järjestelmän käytön turvallisuutta
 • paremmat takuut
  • usein myös laitteiston sekä asennuksen takuut ovat paremmat, kun asennuksen tekee ammattiliike

Ammattilainen osaa auttaa monesti myös oikeanlaisen laitteiston valinnassa – kannattaako valita esimerkiksi yksikidepaneeli, monikidepaneeli vai jokin muu vaihtoehto. Myös paneelien tehokkuus ja kokoluokka vaihtelevat paljon – markkinoilta löytyy esimerkiksi 15W20W, 30W, 40W, 50W, 60W, 70W, 80W, 90W, 100W, 130W, 140W, 150W, 160W, 170W, 180W, 190W, 200W, 210W, 220W, 230W, 240W, 250W, 260W, 270W, 275W, 280W, 285W, 290W, 300W, 350W, 400W, 450W ja suurempia paneeleita.

Aurinkopaneeleiden kytkentä ja suuntaus kaikkiin kohteisiin, kuten mökille, omakotitaloon, kotiin tai katolle

Aurinkopaneelijärjestelmän asennus alkaa sopivan paikan valinnalla, joka katsotaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Aurinkopaneelit on mahdollista asentaa seinälle, maahan tai katolle. Kattoon asentaminen on suosituin vaihtoehto, mutta paras asennuspaikka määritetään jokaisessa kohteessa erikseen.

Paras asennuspaikka on sellainen, jossa energiantuotannon teho optimoituu ja maksimoituu:

 • asennuskulma noin 45 asteen kallistuksella
 • suuntaus etelän suuntaan

Asennettiin aurinkopaneeli mihin kohteeseen tahansa, rakennetaan sille ensin asennusjärjestelmä. Esimerkiksi tiilikaton kohdalla se tarkoittaa tiilien siirtämistä hetkeksi tietystä kohdasta sivuun, jotta aurinkopaneelijärjestelmän tuet saadaan rakennettua. Kun rakenteet ovat valmiit, tehdään seuraavaksi aurinkopaneelien asennus sekä tarvittavat sähkökytkennät.

Invertterin avulla aurinkopaneeleista syntyvä tasavirta voidaan kääntää kaikille talouksille sopivaksi vaihtovirraksi. Useimmissa kohteissa aurinkopaneelien asentaminen kestää ainoastaan 1–5 työpäivää.

Erilaisia aurinkopaneeleiden kytkentätöitä voivat olla esimerkiksi: kytkentä sarjaan, sähköverkkoon, lämminvesivaraajaan, rinnan tai vastukseen.

Miksi aurinkokennojen käyttö on suosittua mökeillä?

Suomessa erittäin monet kesämökit sijaitsevat sähköverkon ulkopuolella. Etenkin näissä mökeissä aurinkopaneelien asentaminen on suosittua ja monet mökeistä tuottavatkin käyttösähkönsä aurinkoenergian avulla. Hyödyt pähkinänkuoressa:

 • sähköverkkoon liittyminen on vaihtoehto, ei pakollista
 • rahansäästö: ei energian käyttö- tai siirtomaksuja

Aurinkokennon hankinta vähentää ostetun sähkön tarvetta ja säästää ympäristöä

Aurinkokennoston hankinta on fiksu ratkaisu monissa eri kohteissa esimerkiksi seuraavista syistä:

 • ympäristö kiittää
  • auringosta saatava energia on uusiutuvaa eikä se rasita ympäristöä tai kuluta arvokkaita ja uusiutumattomia voimavaroja
 • lompakko kiittää
  • sähkölasku perustuu kiinteistön tai muun kohteen sähkönkulutukseen
  • kun osa tarvittavasta sähköstä saadaan aurinkoenergiasta, sähköverkosta ostettavan sähkön tarve vähenee ja sähkölasku pienenee

Aiheesta muualla:
Aurinkopaneelit tuottavat energiaa nyt myös pimeässä, Tekniikka & Talous
Energiatuen hyödyntäminen aurinkopaneelijärjestelmissä, Työ- ja elinkeinoministeriö
Aurinkokennon toiminta ja toimintaperiaate, Solar Heat Europe (englanniksi)
Aurinkopaneelien ilmansuunta, kallistus ja varjostus, Motiva

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

Aurinkopaneelit hinta

Kilpailuta aurinkopaneelit hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä