Sulakkeen vaihto

Tarvitsetko palvelua sulakkeen vaihto?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta sulakkeen vaihto 

Automaattisulakkeen vaihto

Mistä tietää, onko sulake palanut? Yleinen merkki on, että sulakkeen päässä oleva punainen kanta eli merkkinasta irtoaa. Sulakkeen voi vaihtaa itse, mutta apuna voi käyttää myös sähköalan ammattilaista.

Vertaile sulakkeiden vaihtaminen helposti

Minkälaisesta sulakkeesta onkaan kyse, löydät sulakkeiden vaihtamisen ammattiosaajat Kodinplazasta. Sulakkeisiin liittyy:

  • varokepesä
  • sulake ja sen tarkistus
  • sulakekansi

Sulakkeiden vaihto kerrostalossa

Kerrostaloasuntojen sähköasennuksissa käytetään yleisesti tulppavarokkeita. Tulppavarokkeen osa-alueita ovat pesä, sulake sekä kansi. Näiden yhdistelmä mahdollistaa sulakkeen oikeanlaisen toimivuuden esimerkiksi sulavan metallilangan sekä pohjakoskettimen avulla.

Sulake vaihdetaan katkaisemalla virta pääkytkimestä, mutta sitä ennen on hyvä tarkistaa mikä sulakkeista on palanut. Kun palanut sulake on selvillä, voidaan sulake irrottaa ja sen tilalle asentaa uusi sulake.

Mitä tehdä jos vaihto ei auta?

Toisinaan syystä tai toisesta sulakkeen vaihtaminen ei auta ja silloin on kätevintä pyytää paikalle sähköalan ammattilainen, joka ymmärtää sulakkeiden toiminnan ja voi tarvittaessa vaihtaa sulakkeen pienempään, isompaan tai suorittaa vaihdon jännitteellisenä.

Kilpailuta sulakkeen vaihto
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä