Sulakkeen vaihto

Sulakkeen vaihto – Mitä tarkoittaa sulakkeen vaihto?

Sulakkeen vaihto

Tarvitsetko palvelua sulakkeen vaihto?

Kilpailuta sulakkeen vaihto nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Sulakkeen vaihto – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 25.08.2023 klo 10:08

Erilaisten sulakkeiden vaihtaminen on monesti järkevintä jättää sähköalan ammattilaiselle. Vaihtotyön kohteena voi olla esimerkiksi automaattisulake, kahvasulake, himmentimen sulake, tulppasulake tai vaikkapa sähkökeskuksen pohjakosketin.

Mitä maksaa sulakkeen vaihto?

Katso hintasivu: Sulakkeen vaihto hinta

Saako sulakkeen vaihdosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sulakkeen vaihto saa kotitalousvähennystä. Sulakkeen vaihto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 sulakkeen vaihdon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sulakkeiden vaihto kerrostalossa

Kerrostaloasuntojen sähköasennuksissa käytetään yleisesti tulppavarokkeita. Tulppavarokkeen osa-alueita ovat pesä, sulake sekä kansi. Näiden yhdistelmä mahdollistaa sulakkeen oikeanlaisen toimivuuden esimerkiksi sulavan metallilangan sekä pohjakoskettimen avulla.

Sulake vaihdetaan katkaisemalla virta pääkytkimestä, mutta sitä ennen on hyvä tarkistaa mikä sulakkeista on palanut. Kun palanut sulake on selvillä, voidaan sulake irrottaa ja sen tilalle asentaa uusi sulake.

Mitä tehdä jos vaihto ei auta?

Toisinaan syystä tai toisesta sulakkeen vaihtaminen ei auta ja silloin on kätevintä pyytää paikalle sähköalan ammattilainen, joka ymmärtää sulakkeiden toiminnan ja voi tarvittaessa vaihtaa sulakkeen pienempään, isompaan tai suorittaa vaihdon jännitteellisenä.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Sulakkeen vaihto

Kilpailuta sulakkeen vaihto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä