Valokatkaisijan kytkentä

Valokatkaisijan kytkentä – Mitä tarkoittaa valokatkaisijan kytkentä?

Valokatkaisijan kytkentä

Tarvitsetko palvelua valokatkaisijan kytkentä?

Kilpailuta valokatkaisijan kytkentä nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Valokatkaisijan kytkentä – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 30.08.2023 klo 06:08

Valokatkaisija, myös valokytkin, auttaa laittamaan valot päälle ja pois päältä. Valokatkaisijan asennus, kytkeminen sekä tarpeen mukaan myös siirto, vaihto, irrotus tai poisto on monesti järkevintä jättää sähköalan ammattilaiselle.

Mitä maksaa valokatkaisijan kytkentä?

Katso hintasivu: Valokatkaisijan kytkentä hinta

Saako valokatkaisijan kytkennästä kotitalousvähennystä?

Palvelusta valokatkaisijan kytkentä saa kotitalousvähennystä. Valokatkaisijan kytkentä on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 valokatkaisijan kytkennän kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Valokatkaisijan vaihto

Valokatkaisimen vaihto on suhteellisen yksinkertainen toimenpide sähköalan ammattilaiselle, eikä yleensä vie kovin paljon aikaa. Syynä valokatkaisijan vaihdolle voi olla esimerkiksi sen vaihtaminen pinnalla sijaitsevasta katkaisimesta upotettavaan katkaisimeen.

Valokatkaisijan irroitus

Ennen kuin uusi valokatkaisin pystytään asentamaan, tehdään sitä ennen vanhan valokatkaisijan irroitus. Tällainen työ voitaisiin tehdä esimerkiksi silloin, kun nykyinen himmenninkatkaisija halutaan irroittaa ja sen tilalle asentaa uusi tuplakytkin.

Valokytkimen kytkentä

Varsinkin jos valokytkimen tai sähkökytkimen kytkentä tapahtuu ensimmäistä kertaa eli esimerkiksi uudiskohteeseen, alkaa työ yleensä sähkökaapelin leikkaamisella. Sähkökaapelia ympäröivä muovinen osa kuoritaan pois, jotta itse sähkökaapeli jää näkyviin. Tämän jälkeen kosteussuoja asennetaan koteloon ja tarkistetaan linjan suoruus. Johdot, merkinnät ja kytkentä värit yhdistetään niiden oikeille paikoilleen. Valokatkaisijan kytkeminen vie aikaa noin 5–15 minuuttia.

Huomioi myös nämä asiat:

  • valokatkaisijan korkeus (noin 95–105 cm katkaisimen alalaidasta)
  • valokatkaisin ulos (sääolosuhteiden huomiointi)

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Valokatkaisijan kytkentä

Kilpailuta valokatkaisijan kytkentä Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä