Kantavan seinän purkaminen

Kantavan seinän purkaminen hinta

Kantavan seinän purkaminen

Paljonko maksaa kantavan seinän purkaminen?

Kantavan seinän purkamisen hinta on keskimäärin 1 879 €

Hinnan vaihteluväli 264 € – 8 052 €

Vertaile alueesi purkuyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kantavan seinän purkamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kantavan seinän purkaminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 05.10.2022 klo 12:10

Kantavaan seinään kohdistuvat purkutyöt maksavat keskimäärin noin 600 € – 4.000 € kohteesta, seinien koosta ja materiaalista sekä urakan luonteesta riippuen. Esimerkiksi olohuoneen kantavan seinän purku sekä tukeminen voisi maksaa 2.000 €.

Miten kantavan seinän purkamisen hinta muodostuu?

Kantavan seinän purkamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • kantavien seinien pinta-ala, lukumäärä ja materiaali
 • purkutöiden laajuus: purku kokonaan vai tehdäänkö esim. pelkät ikkuna-aukot
 • onko kyseessä pelkkä purku vai esimerkiksi rakenteiden vahvistaminen
 • purkujätteiden käsittely

Lähtökohtaisesti kantavan seinän kaataminen on kustannuksiltaan korkeampi verrattuna esimerkiksi kevyeen väliseinään. Ei-kantavilla seinillä kannattaakin ensin kartoittaa mahdolliset muutokset niin pitkälle kuin mahdollista ja vasta sitten turvautua kantavien seinien muutostöihin eli rakenteellisiin muutoksiin.

Joka tapauksessa kustannuksia voi lähteä kartoittamaan kantavien seinien pinta-alan, materiaalin sekä lukumäärien mukaan. Nyrkkisääntö on, että kantavan seinän pinta-alan kasvaessa myös esimerkiksi tarvittavan timanttiporauksen määrä kasvaa, joka taas nostaa kokonaiskustannuksia. Monissa urakoissa muutostyöt kohdistuvat yhteen kantavaan seinään, toisissa muutokset voivat kohdistua useampaan eri seinään. Myös materiaalilla on merkitystä, sillä toiset materiaalit ovat helpompia purkaa kuin toiset.

Näiden lisäksi kannattaa kartoittaa myös erilaisiin seiniin kohdistuvien purkutöiden laajuus eli puretaanko kantava seinä kokonaan, osittain vai tehdäänkö siihen aukkoja esimerkiksi ikkunoita varten. Luonnollisesti yhden kulku- tai ikkuna-aukon teettäminen on halvempaa suhteessa koko seinän kaatamiseen.

Saako kantavan seinän purkamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kantavan seinän purkaminen saa kotitalousvähennystä. Kantavan seinän purkaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kantavan seinän purkamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kantavan seinän tunnistaminen

Mistä sitten tunnistaa kantavan seinän? Tätä kysymystä voidaan lähestyä muutamasta eri suunnasta:

 • seinän paksuus
  • yleensä kantavat seinät ovat paksuja, noin 10 cm paksuudesta ylöspäin
 • seinän materiaali
  • seinää koputtelemalla on mahdollista selvittää sen materiaali
  • vaneri- tai Gyproc –seinän tunnistaa sen napakasta äänestä
  • yleensä kantava seinä on valmistettu betonista, kevytbetonista tai muusta kovasta materiaalista
 • suunta suhteessa talon harjaan
  • jos seinä kulkee samassa linjassa talon tai rakennuksen harjan kanssa, se on todennäköisesti kantava, sillä se tukee kattopalkkeja

Joka tapauksessa seinän tyypistä tulee olla täysin varma ennen purkutöihin ryhtymistä. Asian voi tarkistaa myös rakennuspiirustuksista, esimerkiksi asiaan perehtyneen insinöörin kanssa. Kantavan väliseinän purkaminen on aina laaja projekti, johon kannattaa käyttää ammattilaisen apua.

Yleisimmät muutostarpeet

Yleisimmät syyt tehdä laajoja muutoksia kantaviin rakenteisiin ovat hyvinkin moniulotteisia. Usein muutoksia perustellaan esimerkiksi siten, että sisätiloista halutaan saada näyttävämmät, avarammat tai muuten vain käytännöllisemmät. Yleisimmät toimenpiteet ovat enemmänkin seiniin kohdistuvien aukkojen tekeminen kulkuväylää tai ikkunaa varten. Toki on myös mahdollista, että kantava seinä puretaan kokonaan tai asumistilaa halutaan laajentaa pystysuunnassa jompaankumpaan suuntaan.

Kerrostalossa tarvitaan lupa

Kerrostalossa ja muissakin rakennuksissa tarvitaan aina erillinen lupa, jonka voi hankkia rakennusvalvontavirastolta. Lupa tarvitaan erityisesti silloin, kun kantavat rakenteet ovat muutoksen kohteena. Kevyen väliseinän voi toisaalta kaataa ilman erillistä lupaa ja niitä käsitelläänkin tarkemmin niiden omalla sivulla.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Aiheeseen liittyviä hintoja

Väliseinän purku hinta

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

Kantavan seinän purkaminen hinta

Kilpailuta kantavan seinän purkaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä