Seinän korjaus

Seinän korjaus hinta

Seinän korjaus

Paljonko maksaa seinän korjaus?

Seinän korjauksen hinta on keskimäärin 389 €

Hinnan vaihteluväli 70 € – 1 464 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Seinän korjauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Seinän korjaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 22.11.2022 klo 11:11

Seinän korjaaminen maksaa sisätiloissa keskimäärin noin 100 € – 400 € vaurioiden laadusta ja määrästä riippuen. Ulkoseinien korjaustyöt ovat yleensä hieman kalliimpia, noin 200 € – 1.000 € välillä.

Miten seinän korjauksen hinta muodostuu?

Seinän korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • seinäpinnoissa olevien reikien tai halkeamien koko ja lukumäärä
 • seinäpinnan materiaali
 • korjattavien seinien lukumäärä ja pinta-ala
 • korjataanko sisä- vai ulkoseinää

Etenkin sisätiloissa erilaiset seinäpinnat voivat vuosien saatossa kärsiä erilaisia vahinkoja tai vaurioita. Vauriot voivat syntyä lähes mistä tahansa syystä, kuten lasten leikeistä tai liian voimakkaasta oven avaamisesta. Kustannuksia arvioitaessa tulisikin aina ensimmäiseksi huomioida seinäpinnoissa olevien vaurioiden koko ja lukumäärä. Paikkaus- ja korjausmenetelmät ovat yleensä hyvin samanlaisia ellei kyseessä ole aivan poikkeuksellisen suuri reikä. Pienemmät reiät tai halkeamat tarvitsevat vähemmän aikaa ja esimerkiksi kittiä, jolloin niiden paikkaaminen on yleensä myös halvempaa.

Toinen elementti liittyy tietenkin korjattavan seinäpinnan materiaaliin. Sisätiloissa oleva seinä voi olla tehty esimerkiksi kipsilevystä, betonista tai lastulevystä ja ulkona esimerkiksi tiilestä, laudoituksesta tai kivipinnasta. Hinnat vaihtelevat eri pintamateriaaleista riippuen, sillä erilaisten seinäpintojen korjaamisessa käytetään erilaisia menetelmiä. Monesti laskelmissa kannattaa huomioida myös käsitelläänkö seinäpintoja mahdollisesti jollain tavalla korjaamisen jälkeen.

Saako seinän korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän korjaus saa kotitalousvähennystä. Seinän korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 seinän korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Gyproc-seinän eli kipsilevyn paikkaus

Kipsilevyn paikkaaminen on yleisimpiä sisätiloissa tehtäviä seinänpaikkauksia. Toiseksi yleisimpiä ovat betoniseinien korjaukset, mutta niitä käsitellään tarkemmin niiden omalla sivulla.

Riippuen tietenkin kipsilevyseinän vaurion laajuudesta, voidaan kipsilevyseinän paikkaus ja korjaus mitoittaa sen mukaan. Suuremmissa vaurioissa Gyproc-levyn paikkaus aloitetaan murtumakohdan laajuuden selvittämisellä eli kuinka laajalle alueelle se ulottuu. Murtumakohdan kaikille sivuille voidaan jättää noin 2–5 senttimetriä tilaa ja piirtää sen ympärille suorakulmio. Vaurioituneen alueen voi poistaa esimerkiksi mattoveistä apuna käyttäen.

Irrotetun palan kohdalle mitoitetaan tarkasti uusi pala, joka kiinnitetään vanhan kipsilevyn takapuolelle asennettavien tukilistojen avulla. Lopuksi pinta voidaan käsitellä epätasaisuuksien ja muiden rakojen osalta kipsilevytasoitteella.

Pienemmät vauriot, kuten kipsilevyn kolojen paikkaus voidaan tehdä kipsilevypaikkojen avulla, jotka asennetaan puhdistuksen ja esikäsittelyn jälkeen levyn pinnalle reiän päälle. Kitti levitetään laajalle alueelle, jonka jälkeen se hiotaan ja pinta käsitellään halutulla tavalla.

Muita seiniin liittyviä korjaustöitä

Kuten arvata saattaa, niin sisätiloissa kuin ulkotiloissakin seinien pinnoilla saattaa olla monenlaisia vaurioita esimerkiksi puhtaasti asumiseen liittyvistä syistä tai rakenteiden elämisestä johtuvista syistä. Katso tästä yleisimpiä seinäpintoihin kohdistuvia korjaustöitä:

 • propun reiän paikkaus
  • proppu kannattaa ensin ottaa kokonaisuudessaan ulos ja mahdolliset reunahapsut hioa varovasti pois
  • reiän voi täyttää esimerkiksi vesiliukoisen pakkelin avulla
 • muiden reikien paikkaus
  • ruuvin, porausreikien tai muun esimerkiksi huonekalujen kiinnityksestä syntyneen seinän reiän paikkaus voidaan tehdä hyvin pitkälti samalla tavalla kuin propunkin
  • jos jäljet halutaan kokonaan peittoon, tulee yleensä pinta käsitellä jollakin tasoitteella, hioa tasaiseksi ja esimerkiksi maalata uudelleen
 • halkeaman korjaus (ulkona tai sisällä)
  • seinässä olevien halkeamien paikkaus vaihtelee pitkälti seinäpinnan materiaalin sekä sen sijainnin mukaan
  • esimerkiksi tiiliseinän halkeaman korjaaminen eroaa kipsilevyseinän halkeaman korjauksesta
 • lastulevyn paikkaus
  • lastulevyseinän paikkaaminen voi mahdollisesti myötäillä kipsilevyjen ohjeita, jossa tarttumispinnan rakentaminen on hyödyllistä
  • kipsiä ja uretaania voi käyttää tarpeen mukaan

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Seinän korjaus hinta

Kilpailuta seinän korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä