Seinän eristäminen

Seinän eristäminen hinta

Seinän eristäminen

Paljonko maksaa seinän eristäminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Seinän eristämisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Seinän eristäminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 23.02.2022 klo 07:02

Seinän eristys maksaa keskimäärin noin 400 € – 5.000 € seinien koosta, rakenteesta ja käytettävästä eristeestä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon neljän seinän eristykset voisivat maksaa 2.800 €.

Miten seinän eristämisen hinta muodostuu?

Seinän eristämisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • millä tavoin seinä eristetään: sisä- ja/vai ulkopuolelta
  • eristettävän seinän rakenne: kivirunko, puurunko, hirsirunko jne.
  • seinän pinta-ala ja käytettävät eristemateriaalit

Seiniin kohdistuvat eristystyöt ovat hyvin moniulotteisia ja niiden kustannuksiin ja hintoihin vaikuttavat useat eri tekijät. Tarkimman hinnan seiniin liittyvistä eristystöistä saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazan kautta.

Lähtökohtaisesti ensimmäinen asia, joka kannattaa huomioida, on seinän eristyssuunta. Useimmiten eristäminen kohdistuu talon tai rakennuksen ulkoseinään ja eristys on mahdollista tehdä seinän sisäpuolelta tai ulkopuolelta. Mistä suunnasta seinää eristetään on merkityksellinen asia ja myös hinnat vaihtelevat sen mukaan. Myös eristystavoilla on suuria eroja, kun esimeriksi puhallusvilla voi maksaa 30 € – 50 € per neliö ja erilaiset levytykset 20 € – 40 € per neliömetri. Samoin täytyy huomioida onko kyseessä esimerkiksi seinän lisäeristys vai tehdäänkö eristys ensimmäistä kertaa.

Toisaalta aina hyvä indikaattori on myös seinän rakenne ja pinta-ala. Eristystavat vaihtelevat sen mukaan onko kyseessä esimerkiksi kivirunkoinen vai puurunkoinen seinä. Nyrkkisääntö on joka tapauksessa, että seinän pinta-alan kasvaessa myös siihen tarvittavien eristeiden määrä sekä asennukseen käytettävien tuntien määrä kasvaa, jolloin myös kokonaiskustannukset nousevat.

Saako seinän eristämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän eristäminen saa kotitalousvähennystä. Seinän eristäminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 seinän eristämisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Sisältäpäin tapahtuva eristys

Monesti ulkoseinän eristys on varsin hyvä ajatus, sillä sen avulla voidaan pienentää tuntuvasti lämmitykseen käytettäviä euroja. Myös asumismukavuus ja –viihtyvyys kasvaa, sillä sisätiloissa esiintyvä vedontunne vähenee.

Sisäpuolelle tai sisäpuolelta tehtävässä eristyksessä kannattaa aina ottaa huomioon tarvittavilta osin höyrynsulku, joka olisi hyvä asentaa eristeistä katsottuna niiden lämpimälle puolelle. Mikäli höyrynsulku päätetään tehdä muilla tavoin, on riskinä mahdollisesti kosteuden jääminen rakenteisiin ja sitä kautta erilaisten homevaurioiden mahdollinen syntyminen.

Eristystavat ja niihin liittyvät parhaat käytännöt vaihtelevat pitkälti kohteen ominaisuuksien mukaan. Kodinplazan kautta jätetään tarjouspyyntöjä esimerkiksi hirsiseinän, betoniseinän, puuseinän, kiviseinän sekä tiiliseinän eristyksistä.

Ulkopuolelta tapahtuva eristys

Nyrkkisääntö on, että seinään kohdistuvat eristystyöt ovat ainakin lähtökohtaisesti turvallisempia suorittaa ulkopuolelta, sillä vanha rakenne jää silloin lämpimälle puolelle. Tämä edesauttaa kosteuden kulkeutumista pois ja lisää myös ulkoseinän eristyskykyä. Yksi ulkopuolisen eristyksen etuja on myös sen huomaamattomuus – eristystyöt eivät vaikuta asumiseen eikä eristäminen pienennä sisätilojen pinta-alaa.

Seinän lisäeristys pienentää kulutusta

Esimerkiksi remontti- tai saneerauskohteissa seiniin kohdistuva lisäeristäminen on suosittua, sillä sen avulla voidaan tuntuvasti pienentää lämpöhukkaa ja sitä kautta myös energiankulutusta. Taloudellisuuden lisäksi monesti myös seinän kosteustekniset ominaisuudet parantuvat, jolloin homevaurioiden riski pienenee.

Seinän lämmöneristys voidaan tapauskohtaisesti toteuttaa useilla eri tavoilla ja yleensä se tehdään ns. jälkiasennuksena tukemaan jo olemassa olevia eristeitä. Eristyksen voi tehdä esimerkiksi puhallusvillalla tai Finnfoamilla.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Seinän eristäminen hinta

Kilpailuta seinän eristäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä