Seinän muuraus

Seinän muuraus hinta

Seinän muuraus

Paljonko maksaa seinän muuraus?

Seinän muurauksen hinta on keskimäärin 16 773 €

Hinnan vaihteluväli 264 € – 53 924 €

Vertaile alueesi muurausyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Seinän muurauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Seinän muuraus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 21.09.2022 klo 15:09

Seinän muuraaminen maksaa yhtä seinää kohden keskimäärin noin 300 € – 1.000 € seinän tyypistä, koosta ja materiaalista riippuen. Esimerkiksi uudisomakotitalon kaikkien väliseinien muurauttaminen voisi maksaa noin 4.000 €.

Miten seinän muurauksen hinta muodostuu?

Seinän muurauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • muurattavan seinän pinta-ala ja tyyppi
  • mistä materiaalista seinä muurataan
  • oviaukkojen, kulmarasioiden yms. lukumäärä

Ennen kuin lähdetään kartoittamaan erilaisten seinien muuraamisesta syntyviä kustannuksia, kannattaa tarkastella muurattavan seinän tyyppiä sekä pinta-alaa. Tyypillä voidaan tarkoittaa sitä onko seinä esimerkiksi talon tai rakennuksen ulko- vai sisäseinä. Onko seinä kantava vai kevyt on myös yleinen kartoitettava asia. Kantavan seinän paksuus tulisi olla keskimäärin vähintään noin 10 cm, joten kustannukset niissä saattavat olla hieman korkeampia suhteessa kevyiden seinien muuraukseen.

Kuten monissa muissakin muuraustöissä, myös seinien kohdalla pinta-alan kartoittaminen etukäteen on hyödyllistä, sillä sen avulla voidaan laskea muurausurakan kustannuksia hyvinkin tarkasti. Monesti työt hinnoitellaankin pinta-alan mukaan, esimerkiksi 30 € – 45 € per muurattava neliömetri.

Näiden lisäksi myös materiaalilla on vaikutuksia muurauskustannuksiin. Seinäthän voidaan muurata esimerkiksi valuharkosta, tiilestä, viisteharkosta, väliseinäharkosta tai monesta muustakin materiaalista. Myös muurausmenetelmät saattavat vaihdella hieman materiaalien mukaan, joista osa on nopeampaa muurattavaa suhteessa toisiin. Lopulta tarkimman hinta-arvion seiniin liittyvistä muuraustöistä saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazan kautta.

Saako seinän muurauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän muuraus saa kotitalousvähennystä. Seinän muuraus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 seinän muurauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Väliseinän muuraus jakaa tiloja

Erilaisten muurattavien väliseinien avulla talon, asunnon tai muun rakennuksen tiloja voidaan jaotella erilaisten tarpeiden tai jo aiemmin tehtyjen rakennussuunnitelmien mukaan. Suunnitelmiin on saattanut vaikuttaa esimerkiksi kotitaloudessa asuvien henkilöiden lukumäärä nyt ja tulevaisuudessa tai muut tilaan liittyvät tarpeet.

Väliseiniä on useita erilaisia ja osa niistä voidaan muurata kantavaksi ja osa kevyiksi. Kantavan väliseinän tai muun seinän muuraaminen voidaan toteuttaa esimerkiksi ponttiharkkojen avulla ohutsaumamuurauksella tai tiilillä. Myös kevyen väliseinän voi muurata edellä mainituilla tavoilla tai mahdollisesti väliseinälaatoilla. Parhaista ratkaisuista ja muurauskäytännöistä kannattaa keskustella Kodinplazan ammattimuurareiden kanssa.

Tiiliseinän muuraus sisätiloissa tai julkisivussa

Myös julkisivumuuraus sekä väliseinien muuraus voidaan toteuttaa tiilten avulla. Tiilten kanssa pelatessa tulee olla tarkkana käytettävien laastimäärien kanssa. Sopiva määrä levittyy tasaisesti koko tiilipinnan alueelle ja auttaa sitä kiinnittymään paremmin muiden tiilten kanssa. Ylimääräinen pursuama voidaan poistaa esimerkiksi muurauskauhan avulla ja käyttää seuraavissa tiilissä uudelleen. Oleellista lopputuloksen kannalta on pystysaumojen oikeaoppinen täyttyminen.

Lisätietoa seinämuurauksista

Käytännössä mikä tahansa rakennuksessa tai kiinteistössä oleva seinä voidaan muurata oli kyseessä sitten talon sisäseinä tai ulkoseinä. Minkälaista ratkaisua etsikään, löydät Kodinplazasta muurarin saunan, pesuhuoneen, kylpyhuoneen, kaarevan seinän, julkisivun tai minkä muun tahansa seinän muuraukseen.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

Seinän muuraus hinta

Kilpailuta seinän muuraus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä