Tapetointi

Tapetointi hinta

Tapetointi

Kilpailuta tapetointi

Vertaile alueesi yritykset ja selvitä tapetointi hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

tapetoinnin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa tapetointi?

Päivitetty: 09.07.2024 klo 10:07

Tapetin asennus maksaa keskimäärin noin 300 € – 2.500 € tapetoitavasta kohteesta ja pinta-alasta, materiaalista sekä tarvittavista lisätöistä riippuen. Esimerkiksi yhden seinän tapetoiminen voisi maksaa 200 € ja yhden huoneen tapetoiminen 600 €.

Miten tapetoinnin hinta muodostuu?

Tapetoinnin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • tapetoitavien alueiden pinta-ala ja lukumäärä
 • tapetoidaanko seinää ja/vai kattoa
 • millä tapettimateriaalilla työ tehdään
 • pohjatöiden laajuus

Kun lähdetään arvioimaan tai kartoittamaan erilaisiin tapetoimistöihin liittyviä kustannuksia, kannattaa ensin tarkastella tapetoitavien pintojen lukumäärää sekä pinta-alaa. Pinta-ala on varsin hyvä hintafaktori ja monesti tapetointiin liittyvät työt saatetaankin hinnoitella sen mukaan, esimerkiksi neliöhintana. Toisaalta yhtä hyvin voidaan käyttää myös tuntihintaa tai urakkahintaa, mutta pinta-alan avulla niitäkin voidaan arvioida suhteellisen tarkasti. Nyrkkisääntö on, että tapetoitavan pinta-alan kasvaessa myös tapetoimiseen käytettävä aika sekä materiaali kasvaa.

Toinen merkityksellinen hintoja muovaava tekijä on tietenkin pohjatöiden laajuus. Esimerkkejä erilaisista pohjatöistä voisivat olla vanhan tapetin poisto, seinän tasoitus tai kittaus, ovilistojen tai kattolistojen irrotus, pistorasioiden irrotus tai mitkä muut tahansa työt, joita tarvitsee tehdä ennen tapetoimista. Jotkin kohteista ovat helpompia ja pinta-ala on kokonaan tapetoitavaa alaa. Toisissa kohteissa laajojen pohjatöiden lisäksi seinäpinnoilla saattaa olla esimerkiksi ovi- tai ikkuna-aukkoja.

Saako tapetoinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta tapetointi saa kotitalousvähennystä. Tapetointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 tapetoinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Erilaisia tapettivaihtoehtoja on monia

Tapetin tai tapettien asentaminen eli kiinnitys erilaisiin sisätiloihin on loppupeleissä erittäinkin yksinkertainen ja helppo tapa saada tilaan haluttuja muutoksia tai eloa. Seuraava ei ole kattava listaus kaikista eri tapettimalleista, mutta sen avulla voi suurin piirtein hahmottaa erilaisia tapettivaihtoehtoja:

 • tasoitetapetin asennus
  • tasoitetapetti tai tasoitustapetti on käytännöllinen silloin, kun seinäpinta aiotaan myöhemmin pinnoittaa esimerkiksi maalauksella
  • tapetoiminen ja maalaus ovatkin parivaljakko, joka tehdään usein yhdessä
 • paperitapetin asennus tai kiinnitys
  • jotta paperitapetti voidaan kiinnittää, tulee pintojen olla tasaiset
  • tasaisuuden lisäksi pinnan tulee olla puhdas ja kuiva
  • esiliimattu vuota voidaan asentaa esimerkiksi 2–5 mm limittäin edellisen vuodan kanssa
 • vinyylitapetin asennus
  • vinyylitapetin asennus riippuu sen materiaalista eli onko se paperipohjainen vai kuitupohjainen
  • paperipohjainen vinyylitapetti tarvitsee vetyttää ennen asennusta
  • kuitupohjainen vinyylitapetti voidaan asentaa seinälle esimerkiksi liisterin avulla
 • lasikuitutapetin kiinnitys
  • runsaan liiman käyttäminen on suositeltavaa ja kiinnittämisessä voi käyttää apuna esimerkiksi tapettilastaa
  • tarkemmat tiedot löytyy lasikuitutapetin omalta sivulta
 • non-woven kuitutapetin asennus
  • vähän sama idea kuin kuitupohjaisissa tapeteissa, non-woven ei tarvitse ollenkaan vettymisaikaa kiinnittyäkseen seinälle
  • jos pinnat ovat valmiiksi liisteröidyt, voidaan non-woven asentaa suoraan niiden pinnoille liimalla

Mihin kaikkialle tapetin voi asentaa?

Käytännössä lähes mihin tahansa sisätilaan. Seinän tapetointi on yleisin kohde, mutta esimerkiksi katon voi myös tapetoida. Tapetin voi asennuttaa esimerkiksi makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, eteiseen, keittiöön, WC-seinään, WC-tiloihin tai mihin muuhun tahansa sisätilaan. Seinillä olevista pinnoista hyvin monet käyvät, kunhan ne ovat tasaiset. Tapetoiminen voidaan tehdä esimerkiksi lastulevyn, kipsilevyn eli Gyprocin, betonin sekä vanhan tapetin, kuten lasikuitutapetin tai muovitapetin päälle. Tällainen uudelleen tapetoiminen on myös erittäin suosittua.

Niksejä ja vinkkejä

Niin moniulotteinen palvelu kuin tapetoiminen onkaan, liittyy siihen useita eri vaiheita riippuen tapetin materiaalista sekä tapetoimismenetelmästä. Yleisiä aiheita ovat esimerkiksi nurkan tapetoiminen tai kuinka tapetti asennetaan nurkan tai kulman yli. Kulman eli ulkokulman ylitys vaatii hieman harjoitusta, sama pätee ikkunan kohdalla. Työ on mahdollista tehdä ilman listojen poistoa tai listat paikallaan, parhaista käytännöistä kannattaa kysyä tapetoimisen ammattilaisilta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Lasikuitutapetin asennus hinta Betoniseinän tapetointi hinta EasyUp-tapetin asennus hinta Eteisen tapetointi hinta Fintex-lasikuitutapetin asennus hinta Gyproc-seinän tapetointi hinta Halltex-levyn tapetointi hinta Hirsiseinän tapetointi hinta Huokoleijonan tapetointi hinta Huokolevyn tapetointi hinta Huoneen tapetointi hinta Ikkunaseinän tapetointi hinta Kaapin ovien tapetointi hinta Katon tapetointi hinta Keittiön tapetointi hinta

Kilpailuta tapetointi hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä