Väliseinän purku

Väliseinän purku hinta

Väliseinän purku

Paljonko maksaa väliseinän purku?

Väliseinän purkamisen hinta on keskimäärin 1 328 €

Hinnan vaihteluväli 264 € – 4 758 €

Vertaile alueesi purkuyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Väliseinän purkamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Väliseinän purku – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 23.10.2022 klo 16:10

Seinän purkaminen maksaa keskimäärin noin 250 € – 2.000 € väliseinän tyypistä, koosta ja mahdollisista lisätöistä riippuen. Esimerkiksi kevyen väliseinän purkaminen voisi maksaa 400 €.

Miten väliseinän purkamisen hinta muodostuu?

Väliseinän purkamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • purettavan väliseinän tyyppi: kevyt vs. kantava
 • väliseinien pinta-ala ja lukumäärä
 • tehdäänkö pelkkä purku vai myös pintojen siistiminen
 • rakennusjätteiden käsittely

Monesti ajatellaan, että erilaisten sisätiloissa olevien seinien purkutyöt ovat kalliita ja aikaa vieviä projekteja. Näin ei kuitenkaan ole, sillä monesti etenkin kevyissä väliseinissä kustannukset pysyttelevät keskimäärin noin 300 € – 800 € välillä ja monesti työmaa on mahdollista saattaa alusta loppuun yhden työpäivän aikana.

Ensimmäiseksi kannattaakin selvittää, millainen seinä on kyseessä. Nyrkkisääntö on, että kevyet väliseinät ovat kantaviin nähden huomattavasti helpompia ja siistimpiä purkaa. Kun seinän tyyppi on selvillä, kannattaa seuraavaksi tarkastella purettavan väliseinän pinta-alaa sekä mahdollisesti myös seinien lukumääriä. Yleensä purkutyöt kohdistuvat yhteen seinään, mutta monissa urakoissa saatetaan kaataa 2–4 seinää. Kaadettavien seinien lukumäärä ja pinta-ala ovat hyviä indikaattoreita hintojen arvioinnissa.

Näiden lisäksi kannattaa selvittää, mitä erilaisia työvaiheita purkuun mahdollisesti sisältyy. Monet urakat sisältävät ainoastaan purkutyön, kun taas toisissa kohteissa myös purkutyön jättämät jäljet käsitellään esimerkiksi tasoitteella ja purkujätteet kuljetetaan pois kohteessa ja käsitellään asianmukaisella tavalla. Luonnollisesti hinnat kasvavat purkutöiden laajuuden kasvaessa.

Saako väliseinän purusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta väliseinän purku saa kotitalousvähennystä. Väliseinän purku on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 väliseinän purkamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kevyen seinän purku

Kevyt väliseinä tarkoittaa sellaista seinää, joka ei ratkaisevalla tavalla tue kodin, kiinteistön tai muun rakennuksen rakenteita. Kevyitä seiniä käytetään enemmänkin erilaisten tilojen ja pohjaratkaisujen jäsentelyyn ja muokkaamiseen. Nämä ns. tilanjakajat ovat helpompia rakentaa ja silloin ne ovat myös helpompia purkaa jos myöhemmin esimerkiksi erilaiset muuttavat tarpeet niin vaativat.

Kun kevyttä seinää lähdetään ”kaatamaan” eli ottamaan pois, kannattaa työ suunnitella huolellisesti alusta saakka. Kun suunnittelu on tehty hyvin, on väliseinä mahdollista purkaa yllättävänkin siististi ja helposti.

Vaiheet seinän purussa

Purkamiseen liittyy muutamia erilaisia vaiheita sen perusteella, mihin väliseinä on kiinnitetty tai millaisten pintojen kanssa se on kosketuksissa:

 • seinäpinnat
  • yleensä väliseinä on kiinnitetty sitä ympäröiviin seiniin seinätolppien avulla
  • niiden irrottaminen kannattaa tehdä rauhassa ja varovasti siten, että seiniin jäisi mahdollisimman vähän jälkiä
  • vaikka jälkiä jäisikin, voidaan ne peittää suhteellisen helposti esimerkiksi tasoitteella
 • kattopinnat
  • myös sisätilan kattoon jää entisestä seinästä johtuen aukko
  • aukon voi täyttää esimerkiksi kipsilevyllä, tasoitteella sekä uudella maalipinnalla
 • lattiapinnat
  • yleensä lattia käsitellään viimeisenä seinien ja katon jälkeen
  • seinän jättämä aukko on mahdollista paikata esimerkiksi täysin samalla materiaalilla, eri materiaalilla tai vaihtaa lattiamateriaali remontin yhteydessä kauttaaltaan

Kerrostalo, sähköt ja muita huomioita

Kerrostalossa olennaista on tietenkin ensin selvittää väliseinän kantavuus eli onko kyseessä kevyt vai kantava seinä. Nyrkkisääntö on, että purku lupa tarvitaan kantaville seinille, mutta väliseinän voi purkaa ilman lupaa. Toisaalta lupa tarvitaan myös niissä tilanteissa, joissa esimerkiksi huoneen tai muun tilan paikkoja vaihdellaan. Esimerkki tällaisesta voisi olla keittiön tai kylpyhuoneen siirtäminen toiseen tilaan.

Toisinaan väliseinässä kulkee myös sähköt ja niihin on saatettu liittää pistorasioita, valaisinkatkaisijoita tai muita. Uudet linjat ja vedot kannattaa suunnitella aina yhdessä sähkömiehen kanssa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Aiheeseen liittyviä hintoja

Kantavan seinän purkaminen hinta

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

Väliseinän purku hinta

Kilpailuta väliseinän purku hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä