Homesiivous

Homesiivous hinta

Homesiivous

Paljonko maksaa homesiivous?

Homesiivouksen hinta on keskimäärin 1 216 €

Hinnan vaihteluväli 121 € – 5 490 €

Vertaile alueesi erikoissiivousyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Homesiivouksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Homesiivous – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 08.11.2022 klo 10:11

Homesiivous maksaa keskimäärin noin 100 € – 3.000 € siivottavan alueen koosta ja muista tarvittavista toimenpiteistä riippuen. 

Miten homesiivouksen hinta muodostuu?

Homesiivouksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • Homehtuneen alueen laajuus
 • Homevaurion laajuus
 • Mitä toimenpiteitä kohde tarvitsee
 • Kuinka kauan aikaa siivoukseen menee

Työhön kuluvaan aikaan vaikuttaa millaisesta homeremontissa kohteessa on kyse. Remontti sekä homevaurioiden laajuus määrittävät erilaiset työvaiheet sekä välineet joita siivouksessa käytetään. Kokonaisen asunnon siivoaminen maksaa enemmän kuin yksittäisen osastoidun osan.

Homesiivouksen hinnoittelua on hankala verrata tavalliseen siivoukseen, sillä homeen poisto on huomattavasti suurempi operaatio. Homeen poistamiseen kuluu yleensä huomattavasti enemmän aikaa ja se vaatii lisäksi omat tekniikkansa, välineensä sekä laitteensa. Jokaisella puhdistuskohteella on omat tarpeensa. Homesiivouksen yhteydessä tehdään yleensä myös sisäilmamittaus ja yksilöllinen kartoitus.

Jättäessäsi tarjouspyyntöä homeen puhdistuksen toteuttamisesta, voit kertoa tarjouspyynnössäsi esimerkiksi:

 • Siivouksen tarve
  • Millainen homeremontti on kyseessä?
  • Millainen on remontin ajankohta?
  • Mitä haluat kohteelle tehtävän?
  • Kuinka laaja homeongelma on?
 • Muita mahdollisia tietoja
  • Missä kohde sijaitsee?
  • Millaista aikataulua olet suunnitellut?

Mitä tarkemmin kerrot tarvittavasta puhdistuksesta tarjouspyynnössä, sitä parempia tarjouksia yritykset kykenevät sinulle tarjoamaan. Joskus myös kuvan lisääminen tarjouspyyntöön voi olla tarjousta tekevälle yritykselle erittäin hyödyllinen.

Saako homesiivouksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta homesiivous saa kotitalousvähennystä. Homesiivous on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 homesiivouksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Homeen puhdistus vaatii eritysosaamista

Homeettomaksi siivous suoritetaan kosteus- sekä homeremontissa viimeisenä. Kun remontoinnissa homevaurioituneita rakenteita aletaan purkamaan, homepölyä on sisäilmassa erittäin suuria määriä. Remontoitava alue pyritään eristämään mahdollisimman hyvin, jotta homepöly ei pääsisi leviämään yhtä helposti ympäri asuntoa. Yleensä home voidaan haistaa, sillä haju koostuu monista kemiallisista yhdisteistä. Homepölyssä kyse on taas itiöistä sekä rihmastoista, joita ei voi nähdä silmin. Ennen remonttia homeitiöiden määrä sisäilmassa on hyvin pitkälti riippuvainen homevaurion laajuudesta, rakennuksesta sekä sen ilmanvaihdosta.

Homesiivouksen eri työvaiheita:

 • Tiloissa tehdään rakennussiivous
 • Ilmanvaihtokanavat sekä ilmanvaihtolaitteet puhdistetaan
 • IV-laitteen suodattimet vaihdetaan
 • Itse homesiivous suoritetaan

Homeettomaksi siivouksessa kannattaa käyttää ammattilaista, sillä homepölystä on todella vaikeaa päästä eroon. Homepöly siirtyy todella helposti ilmaan, jolloin homepöly päätyy helposti ilmanvaihtoon ja ympäri huoneistoa. Kun siivous suoritetaan kunnolla homeen hajusta sekä terveyshaitoista päästään eroon.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

Homesiivous hinta

Kilpailuta homesiivous hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä