Arkkitehti: tietoa

Tarvitsetko palvelua arkkitehti?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Arkkitehti

Arkkitehti: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 10.11.2020 klo 17:11

Katso hintasivu:

Arkkitehti hinta

Tulossa myöhemmin!

Arkkitehdin toimenkuvaan kuuluu muun muassa erilaisten talojen, niiden sisustuksien sekä piha-alueiden suunnittelu. Suunnittelutyö vaikuttaa huomattavasti rakennuksen arvoon sekä sen käyttökustannuksiin. Hyvä arkkitehti osaa ajatella suunnittelutyössä monelta eri kantilta, jotta suunniteltava kohde on tyylikäs sekä samalla mahdollisimman toimiva.

Minkälaisesta suunnittelutyöstä onkaan kyse, Kodinplazasta löydät arkkitehtuurin ammattilaiset. Arkkitehdin voi etsiä tarpeen mukaan:

  • rakennussuunnitteluun
  • maisemasuunnitteluun
  • sisustussuunnitteluun

Arkkitehtien toimenkuvaan kuuluu pääosin kohteiden suunnittelua, joten arkkitehtitoimistoon tai arkkitehtiin ollaan yleensä yhteydessä ensimmäiseksi ennen kohteen rakentamista tai remontoimista.

Laki määrää, että jokaisessa rakennushankkeessa, jossa tarvitaan rakennuslupa, on oltava pääsuunnittelija. Tavallisesti arkkitehti toimii itse pääsuunnittelijana. Velvollisuutena pääsuunnittelijalla on tarkistaa erilaisten erikoisalojen suunnittelijoiden pätevyys sekä vastata työn laadusta. Pääsuunnittelija huolehtii, että kaikki suunnitelmat muodostavat toimivan sekä vaatimuksen täyttävän kokonaisuuden.

Esimerkiksi pientalon rakennusprojektiin voidaan tarvita monia erikoisalojen suunnittelijoita. Yleensä erikoissuunnittelijat suunnittelevat lämmityksen, veden, ilmanvaihdon sekä sähkön. Esimerkkilistaus pientalon erikoissuunnittelijoista:

  • LVI-suunnittelija
  • Sähkösuunnittelija
  • Rakennesuunnittelija
  • Valaistussuunnittelija
  • Sisustussuunnittelija

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Otsikkoa ei annettu
Ylöjärvi

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Ylöjärvi
Jätetty
27.03.2019
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo

Otsikkoa ei annettu

Rintamamiestalon yläkerrassa 1 asuinhuone kylmää vinttitilaa. Tarkoituksena tehdä yläkertaan ainakin 2mh. Tilan koko on n.45-50m2

Vanhan talon kunnostaminen
Orimattila

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Orimattila
Jätetty
18.01.2019
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo

Vanhan talon kunnostaminen

Tontilla 1300m2 on vanha tilitalo 2- kerroksien 40m2 purettu sisältä ( myöskin välikatto ), haluan rakentaa kuntoon sen ja lisätä noin 68m2( lasillinen terassi n.21m2, huone 12m2, autotalli 35m2 .kaikki uutta yhdellä uudella perustuksella pohjakerroksella. Ne lisätään vanhalle talolle kolmannelle sivulle). Tarvitaan kaikki suunnittelut rakennuslupaa saamiseen varten. Vanhan talon perustus leveämpi kuin seinät noin 30cm ulkopuolelta. Sähkö- ja vesi sopimukset ovat olemassa, viemäri puutuu

Kerrostaloasunnon sisäisen purkutyön hallinto
Vantaa

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Vantaa
Jätetty
13.12.2018
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo

Kerrostaloasunnon sisäisen purkutyön hallinto

Kerrostaloasunnon keittiön ja olohuoneen välisen seinän purkaminen. Mikäli ei onnistu niin vaihtoehtoisesti aukon tekeminen.
Kohde on 1982 valmistunut 3.krs hissitön kerrostalo. Asunto on 3.krs kulmahuoneisto.
Tarjous koskee työhön liittyvän hallinnon hoitamista.

1. Asiaan ja varsinkin toteutuksen ajankohtaan vaikuttaa paljon tarvitseeko lupa kierrättää As Oy:n hallituksen kautta. Olen ymmärtänyt muistini mukaan niin että jos rakennuslupa tarvitaan niin hallituksenkin lupa tarvitaan. Eli olisi äärimmäisen hyvä jos ei tarvita.

2. Liitteenä pohjakuva asunnosta (kameralla paperista) ja kaadettava seinä olisi olohuoneen ja keittiön välinen seinä. Koputellessa on jotakin harkkoa/tiiltä tjsp.

3. Varmaankin, riippuu myös hinnasta mm. valvonnan saan tarvittaessa ilmaiseksi, järkevää minusta kuitenkin olisi että tämän tarjouksen antaja antaisi tarjouksen ns avaimet käteen periaatteella jotta kokonais vastuu ja tieto olisi yksissä käsissä ja ammattilaiset puhuisivat samaa kieltä keskenään.

4. Seinää en nyt näe eli saattoi olla ENINTÄÄN yksi pistorasia ko. seinässä mutta väitän ettei ollut yhtään.

5. Huono kuva mutta seinän pituus on aikasta tarkkaan 3000mm.

6. JOS ei rakennuslupaa tarvita niin hyvin todennäköisesti edetään varsinkin jos tulisi tehdyksi nopeasti. JOS tarvitaan hallituksenkin lupa (1-2kk?) niin saattaa muuttua suunnitelmat koska purku tulisi tehdä tyhjässä kämpässä.

7. Tekijäsuosituksia (voisi olla tuolla muutakin pikku pintaremppaa) kuunnellaan herkällä korvalla mikä edetään. Jos lopputulos on hyvä hinta/laatu suhteeltaan niin saattaisi olla toinenkin vastaava projekti tiedossa Helsingissä

Omakotitalon laajennuksen arkkitehti-, rakenne- LVI- ja sähkösuunnittelu
Vantaa

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Vantaa
Jätetty
10.11.2018
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo

Omakotitalon laajennuksen arkkitehti-, rakenne- LVI- ja sähkösuunnittelu

100m2:n rintamamiestalon laajennus n.50 m2 taloa päädystä jatkamalla. Pohja kalliota n. 500 mm nykyisestä maanpinnasta. Vanhan talon korotus (n.500mm) uuden osan tasalle. Uudet nr-ristikot myös vanhaan osaan. Laajennukseen vain kuivia tiloja. Kaksi uutta kuistia, toinen vanhan tilalle. Vanhan talon piirustuksia ei ole, mutta kaikki mitat löytyy. Laajennus suunniteltu itse 3d-ohjelmalla, lähinnä puhtaaksipiirtämistä ja rakennesuunnittelua. Toiveena aloittaa rakennustyöt keväällä.

Arkkitehdin suunnitelma omakotitalosta
Vantaa

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Vantaa
Jätetty
07.10.2018
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo

Arkkitehdin suunnitelma omakotitalosta

2-kerroksinen omakotitalo 164 m2 ja 2 auton katos, jonka yhteyteen saunarakennus 20 m2. Sisälle taloon ei tulisi saunaa.
Moderni, toinen kerros ei välttämättä kokonaan alemman kerroksen päällä. Puurunko rappauslevyllä tai puuverhouksella. Etupihaa mahdollisimman paljon.
Rakennamme talon itse, joten suunnitelmia hyvä mahdollisuus hioa ja erilaisempiakin ratkaisuja toteuttaa projektin tekovaiheessa.
Projektin aloitus mahdollisimman pian.

kilpailuta arkkitehdit, arkkitehtisuunnittelu, arkkitehdin työt

Tarvitsetko arkkitehtiä? Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita yrityksiä.

arkkitehdin palkkaaminen, vertaile arkkitehtityöt

Kilpailuta arkkitehti
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä