Arkkitehti

Arkkitehti – Mitä tarkoittaa arkkitehti?

Arkkitehti

Tarvitsetko palvelua arkkitehti?

Kilpailuta arkkitehti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Arkkitehti – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 19.09.2023 klo 08:09

Ammattitaitoiset arkkitehdit, arkkitehtitoimistot ja arkkitehtipalvelut tarjoavat paljon kaivattua apua arkkitehtisuunnitteluun. Kohteesta riippuen arkkitehtisuunnittelija voi olla esimerkiksi toimiston sisustusarkkitehti, pientalon rakennusarkkitehti tai vaikkapa uuden puiston maisema-arkkitehti.

Mitä maksaa arkkitehti?

Katso hintasivu: Arkkitehti hinta

Saako arkkitehdeille kotitalousvähennystä?

Palvelusta arkkitehti saa kotitalousvähennystä. Arkkitehti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 arkkitehdin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa arkkitehtisuunnittelun toimenkuvista

Arkkitehtien toimenkuvaan kuuluu pääosin kohteiden suunnittelua, joten arkkitehtitoimistoon tai arkkitehtiin ollaan yleensä yhteydessä ensimmäiseksi ennen kohteen rakentamista tai remontoimista.

Laki määrää, että jokaisessa rakennushankkeessa, jossa tarvitaan rakennuslupa, on oltava pääsuunnittelija. Tavallisesti arkkitehti toimii itse pääsuunnittelijana. Velvollisuutena pääsuunnittelijalla on tarkistaa erilaisten erikoisalojen suunnittelijoiden pätevyys sekä vastata työn laadusta. Pääsuunnittelija huolehtii, että kaikki suunnitelmat muodostavat toimivan sekä vaatimuksen täyttävän kokonaisuuden.

Esimerkiksi pientalon rakennusprojektiin voidaan tarvita monia erikoisalojen suunnittelijoita. Yleensä erikoissuunnittelijat suunnittelevat lämmityksen, veden, ilmanvaihdon sekä sähkön. Esimerkkilistaus pientalon erikoissuunnittelijoista:

  • LVI-suunnittelija
  • Sähkösuunnittelija
  • Rakennesuunnittelija
  • Valaistussuunnittelija
  • Sisustussuunnittelija

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Arkkitehti

Kilpailuta arkkitehti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä