Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus hinta

Matkatavaravakuutus

Paljonko maksaa matkatavaravakuutus?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Matkatavaravakuutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Matkatavaravakuutus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 14.09.2022 klo 20:09

Matkatavaroiden vakuutus maksaa keskimäärin noin 20 € – 150 € vuodessa riippuen matkatavaroiden arvosta, vakuutuksen laajuudesta sekä siitä, vakuutetaanko matkatavarat viikon vai esimerkiksi vuoden ajaksi.

Miten matkatavaravakuutuksen hinta muodostuu?

Matkatavaravakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • matkatavaroiden arvo
 • matkatavaravakuutuksen laajuus
 • matkatavaravakuutuksen tyyppi: määräaikainen, jatkuva

Kustannuksia voi arvioida ensinnäkin matkatavaroiden arvon perusteella eli onko kyseessä esimerkiksi pelkästään 600,00 € käsimatkatavarat vai 5 000,00 € ruumaan meneviä harrastusvälineitä. Toisaalta hintaan vaikuttaa myös matkojen tiheys eli tehdäänkö useita matkoja vuodessa vai esimerkiksi yksi matka kerran parissa vuodessa. Huomaathan, että tarkimman arvion matkatavaravakuutusten kustannuksista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako matkatavaravakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta matkatavaravakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Halvin matkatavaroiden vakuutus vai laaja matkatavaroiden vakuutus?

Matkatavaroiden omistaja on usein paras henkilö vastaamaan yllä olevaan kysymykseen. Monesti vastasukseen vaikuttaa matkatavaroiden arvo, mutta myös matkailijan oma riskitoleranssi. Monissa tilanteissa halvin matkatavaroiden vakuutus korvaa esimerkiksi matkatavaroiden varkauden, mutta ei matkatavaroiden myöhästymisestä aiheutuvia kuluja. Laaja matkatavaroiden vakuutus voi puolestaan kattaa esimerkiksi myöhästymisestä aiheutuvien välttämättömyystarvikkeiden hankinnan, matkatavaran rikkoutumisen sekä mahdollisesti myös matkailijan vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen.

Vertaa matkatavaravakuutukset netissä

Mistä paras vakuutus matkatavaroille? Matkatavaravakuutuksen kilpailuttaminen tarkoittaa, että matkatavaroiden lähettäjä tai vastaanottaja vertailee ennen lähetystä useita eri vakuutuksia sekä niiden laajuutta keskenään. Matkatavaravakuutusvertailun avulla suojaat näppärästi tarvittaessa myös koko perheen matkatavarat yhdellä vakuutuksella – monesti kokonaan ilman omavastuuta. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita vakuutusyhtiöitä.

Matkatavaravakuutussopimus turvaa useita tavaroita

Matkatavaravakuutussopimuksen kattavuus on monesti hyvin laaja. Minkälaisia matkatavaroita matkustajat yleensä suojaavat?

 • älypuhelin tai kännykkä
  • monilla matkailijoilla on oma kännykkä ja sen kadotessa monet asiat hankaloituvat tuntuvasti
 • kannettava tietokone
  • monet matkailijat pakkaavat matkalle mukaan myös läppärin, jota voidaan käyttää esimerkiksi työntekoon tai elokuvien katseluun
 • kamera
  • erilaiset digi- ja järjestelmäkamerat soveltuvat hyvin ikimuistoisten kuvien ottamiseen niin työ- kuin lomamatkallakin
 • silmälasit
  • silmälasien katoaminen voi olla todella ikävää, varsinkin jos matkailijan toimintakyky ilman niitä laskee huomattavasti
 • lääkkeet
  • monet etenkin krooniset sairaudet vaativat jatkuvaa lääkitystä
 • vaatteet
  • vakuutus korvaa monesti myös vaatteet, jotka ovat ostettu matkan aikana
 • passi
  • ilman passia kulkeminen hankaloituu etenkin EU-alueen ulkopuolisilla matkoilla
 • matkalta myöhästyneet matkatavarat
  • matkatavarat saapuvat matkakohteeseen esimerkiksi neljää päivää matkailijan jälkeen

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

Matkatavaravakuutus hinta

Kilpailuta matkatavaravakuutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä