WC-remontti: tietoa

Tarvitsetko palvelua WC-remontti?

  • Kilpailuta alueesi remonttiyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
WC-remontti

WC-remontti: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 01.10.2020 klo 23:10

Katso hintasivu:

WC-remontti hinta

Tulossa myöhemmin!

Onko WC:n remontti, myös vessaremontti, vessan remontointi, vessan pintaremontti tai WC-saneeraus ajankohtainen asia? Oli kyseessä sitten kuiva-WC, märkätila, pieni pikkuvessa tai suurikokoinen WC, kannattaa vessan uusimisesta pyytää useampi tarjous.

Minkälaista WC:tä oletkaan remontoimassa, tavoitat Kodinplazasta vessaremonttien ammattilaiset. Hyötyjä:

  • säästä selvää rahaa vessaremontin kustannuksissa
  • löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
  • vertaile saamiasi tarjouksia nopeasti ja vaivattomasti

WC-remontin suunnittelu alkaa aina asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten kartoituksella. Osalla vessaremontin taustalla on lattiakaivon puuttuminen, osalla vessan seinien huonokuntoiset tapetit. Toisten mielestä nykyistä vessan lattialla majailevaa muovimattoa on katsottu jo tarpeeksi kauan. WC:n sisustus mielekkääksi voi olla nykyisellä vessan rakenteella hankalaa ja tämä on myös yksi yleinen syy laittaa vessan ilmettä uusiksi.

Jos nykyinen vessa ei miellytä silmää, voi vessaa remontoida myös pintojen osalta. Yleensä ensimmäinen asia, mitä tehdään on vanhojen WC-kalusteiden purkaminen ja mahdollinen jälleenmyyminen tai kierrättäminen. WC on yleensä kodin tai kiinteistön huoneista pinta-alaltaan pienin, joten pienemmän pintaremontin tekeminen on hyvinkin mahdollista ja kustannustehokasta.

Pienen WC:n remontointi ei juurikaan eroa suurikokoisen vessan remontoinnista. Varsinkin jos WC:n pohjarakenteet, kuten laatat, ovat hyvässä kunnossa voidaan vessan ilmettä nostaa pienelläkin budjetilla. Vanhat WC-laatat voidaan maalata ja huonokuntoisimmat WC-kalusteet vaihtaa uusiin. Kokonaisvaltaisemman täysremontin kesto vaihtelee tyypillisesti noin 1-4 viikon välillä, riippuen mitä kaikkea WC:ssä laitetaan uusiksi ja uusitaanko samalla mahdollisesti myös märkätiloja.

Yleensä vessan pintojen uusiminen aloitetaan vanhojen pintojen irrottamisella tai purkamisella. WC:n vanha käsienpesuallas on yleensä ensimmäinen WC-kaluste, joka saa lähteä uuden tieltä. Jos altaan takana on vanhanaikaista laatoitusta, voi nekin tarvittaessa purkaa.

Jos irrottamisen myötä WC:n seinistä irtoaa pieniä paloja tai tulee lohkeamia, kannattaa kolot täyttää asiaankuuluvalla aineella. Pintoja kannattaa hioa aina täyttöjen jälkeen, jotta WC:n pinnoista tulee tasaisia myöhempää maalausta varten. Sopiva WC-maali kannattaa valita tarkkaan oman mielen mukaisesti.

Vessan seinien ja mahdollisesti katon maalaamisen jälkeen on vuorossa uusien tasojen kiinnittäminen. Kiinnittämisen voi tehdä yksinkertaisella ruuvikiinnityksellä, joka on myöhemmin tarvittaessa helppo purkaa. Vessan pöytälevyyn ei tarvitse välttämättä tehdä syvennyksiä käsienpesualtaalle, sillä uudet altaat voidaan asentaa suoraan levyn päälle. Halvimmat tasolevyt kannattaa tietenkin kilpailuttaa.

Vanhoja laattojen tilalle ei tarvitse välttämättä hankkia uusia, sillä WC-tason takaosan voi myös rakentaa puusta. Puulevyt voi käsitellä lakalla ennen niiden paneloimista seinään. Yleinen käytäntö on myös asentaa peili pesualtaan päälle ja jos pesuallastason takaosa on tehty puusta, on peilin kiinnittäminen entistäkin helpompaa.

Aiheesta muualla:
WC- ja peseytymistilojen remontit, Ympäristöhallinto

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Pienen WC-tilan remontointi
Helsinki

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Helsinki
Jätetty
03.03.2019
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kylpyhuoneen pinta-ala
4 m2 tai alle
Kylpyhuoneen asennusvuosi
1990-luvulla

Pienen WC-tilan remontointi

Kyseessa ns,pikku WC, ei lattiakaivoa. Mitat 110 x 150 korkeus n.225. Nyt Lattialla muovimatto ja seinässä muovitapetti vuodelta -93. Tarkoitus olisi laatoittaa lattia ja seinät ja uusia wc-istuin ja allaskaappi/peili . Myös valaistus pitäisi tämän myötä uusia. Seinäpatterin tilalle kenties rättipatteri

WCn remontointi moderniksi
Tampere

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Tampere
Jätetty
08.01.2019
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
WC:n pinta-ala
2 - 4 m2
WC:n asennusvuosi
1970-luvulla
Muutokset pohjaratkaisuun
Pohjaratkaisu pysyy samana

WCn remontointi moderniksi

3,04 neliön wc korkeus 2,20cm. minulla on laatat ja kalusteet itsellä, vesieristys/kosteuseristys puuttuu, lattia wc istuin tulisi asennettavaksi seinään, sekä tarvitsen myös lattialämmityskalvon

Omakotitalon WC:n remontti
Vantaa

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Vantaa
Jätetty
05.12.2018
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
WC:n pinta-ala
2 - 4 m2
WC:n asennusvuosi
2000-luvulla
Muutokset pohjaratkaisuun
Pohjaratkaisu pysyy samana

Omakotitalon WC:n remontti

WC sisaitsee käyntikerroksessa ja on mitoiltaan 155cm x 117cm, korkeus 222cm. Tarkoitus on uusia WC-istuin, joka nyt on seinämallia, normaaliksi lattiamalliksi ja uusia myös pesuallas, hana ja kaapisto. Pesualtaan ympärille pieni kaakelointi, maksimissaan 1 m2 ja yhdelle seinälle valokuvatapetti (155 x 222). Materiaalit hankimme itse, ellemme toisin sovi.

Rivitalo-asunnon pienen vessan remontointi
Joensuu

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Joensuu
Jätetty
15.07.2018
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
WC:n pinta-ala
2 m2 tai alle
WC:n asennusvuosi
1970-luvulla
Muutokset pohjaratkaisuun
Pohjaratkaisu pysyy samana

Rivitalo-asunnon pienen vessan remontointi

Haluaisin tarjouksen mitä maksaa n. 1m X 1m kokoisen wc:n remontointi. Wc:ssä on lattiakaivo. Toiveena samanlaiset pinnat kuin liitteenä olevassa kylpyhuoneen kuvassa. Haluaisin arvion erittelyineen sekä uusilla kalusteilla ja wc:llä sekä myös tarjouksen pelkkien pintojen uusimisesta.

wc:n remontti, wc:n lattian ja seinien uusiminen

vessan allaskaapin ja altaan uusiminen remontissa

wc pintaremontti, vessan pintaremontti

Vessaremontit kannattaa kilpailuttaa. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita remonttiliikkeitä.

Suosituimmat sivut aiheesta WC-remontti

Kilpailuta WC-remontti
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä