WC-remontti

WC-remontti

WC-remontti

Tarvitsetko palvelua WC-remontti?

Kilpailuta WC-remontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

WC-remontti – Mitä tarkoittaa WC-remontti?

Päivitetty: 08.11.2023 klo 17:11

WC:n, vessan ja WC-tilojen remontti voi tulla ajankohtaiseksi, kun vanhasta vessasta halutaan tehdä esimerkiksi tyylikkäämpi tai käytännöllisempi. Tyypillinen vessaremontti eli WC:n remontointi tai saneeraus alkaa tarkalla suunnittelulla tai vaikkapa listaamalla erilaisia ideoita.

Oli kyseessä sitten edullisesti toteutettu pienen pikkuvessan pintaremontti tai vaikkapa yrityksen suuren WC-tilan täysremontti avaimet käteen –periaatteella, kannattaa tarjous pyytää yhdellä kertaa useammalta yritykseltä.

Mitä maksaa WC-remontti?

Katso hintasivu: WC-remontti hinta

Saako WC-remontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta WC-remontti saa kotitalousvähennystä. WC-remontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 WC-remontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

WC-remontin suunnittelu on remontin ensimmäinen vaihe

WC-remontin suunnittelu alkaa aina asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten kartoituksella. Osalla vessaremontin taustalla on lattiakaivon puuttuminen, osalla vessan seinien huonokuntoiset tapetit. Toisten mielestä nykyistä vessan lattialla majailevaa muovimattoa on katsottu jo tarpeeksi kauan. WC:n sisustus mielekkääksi voi olla nykyisellä vessan rakenteella hankalaa ja tämä on myös yksi yleinen syy laittaa vessan ilmettä uusiksi.

WC:n pintaremontti yhtenä vaihtoehtona

Jos nykyinen vessa ei miellytä silmää, voi vessaa remontoida myös pintojen osalta. Yleensä ensimmäinen asia, mitä tehdään on vanhojen WC-kalusteiden purkaminen ja mahdollinen jälleenmyyminen tai kierrättäminen. WC on yleensä kodin tai kiinteistön huoneista pinta-alaltaan pienin, joten pienemmän pintaremontin tekeminen on hyvinkin mahdollista ja kustannustehokasta.

Pienen WC:n remontin voi toteuttaa samalla periaatteella kuin suurenkin

Pienen WC:n remontointi ei juurikaan eroa suurikokoisen vessan remontoinnista. Varsinkin jos WC:n pohjarakenteet, kuten laatat, ovat hyvässä kunnossa voidaan vessan ilmettä nostaa pienelläkin budjetilla. Vanhat WC-laatat voidaan maalata ja huonokuntoisimmat WC-kalusteet vaihtaa uusiin. Kokonaisvaltaisemman täysremontin kesto vaihtelee tyypillisesti noin 1-4 viikon välillä, riippuen mitä kaikkea WC:ssä laitetaan uusiksi ja uusitaanko samalla mahdollisesti myös märkätiloja.

Vessan remontti tai WC-saneeraus vaiheittain

Yleensä vessan pintojen uusiminen aloitetaan vanhojen pintojen irrottamisella tai purkamisella. WC:n vanha käsienpesuallas on yleensä ensimmäinen WC-kaluste, joka saa lähteä uuden tieltä. Jos altaan takana on vanhanaikaista laatoitusta, voi nekin tarvittaessa purkaa.

Jos irrottamisen myötä WC:n seinistä irtoaa pieniä paloja tai tulee lohkeamia, kannattaa kolot täyttää asiaankuuluvalla aineella. Pintoja kannattaa hioa aina täyttöjen jälkeen, jotta WC:n pinnoista tulee tasaisia myöhempää maalausta varten. Sopiva WC-maali kannattaa valita tarkkaan oman mielen mukaisesti.

Vessan seinien ja mahdollisesti katon maalaamisen jälkeen on vuorossa uusien tasojen kiinnittäminen. Kiinnittämisen voi tehdä yksinkertaisella ruuvikiinnityksellä, joka on myöhemmin tarvittaessa helppo purkaa. Vessan pöytälevyyn ei tarvitse välttämättä tehdä syvennyksiä käsienpesualtaalle, sillä uudet altaat voidaan asentaa suoraan levyn päälle. Halvimmat tasolevyt kannattaa tietenkin kilpailuttaa.

Vanhoja laattojen tilalle ei tarvitse välttämättä hankkia uusia, sillä WC-tason takaosan voi myös rakentaa puusta. Puulevyt voi käsitellä lakalla ennen niiden paneloimista seinään. Yleinen käytäntö on myös asentaa peili pesualtaan päälle ja jos pesuallastason takaosa on tehty puusta, on peilin kiinnittäminen entistäkin helpompaa.

Aiheesta muualla:
WC- ja peseytymistilojen remontit, Ympäristöhallinto

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

WC-remontti

Kilpailuta WC-remontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä