WC-remontti

Tarvitsetko palvelua WC-remontti?

Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
WC-remontti

WC-remontti - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 15.06.2022 klo 14:06

WC:n, vessan ja WC-tilojen remontti voi tulla ajankohtaiseksi, kun vanhasta vessasta halutaan tehdä esimerkiksi tyylikkäämpi tai käytännöllisempi. Tyypillinen vessaremontti eli WC:n remontointi tai saneeraus alkaa tarkalla suunnittelulla tai vaikkapa listaamalla erilaisia ideoita.

Oli kyseessä sitten edullisesti toteutettu pienen pikkuvessan pintaremontti tai vaikkapa yrityksen suuren WC-tilan täysremontti avaimet käteen –periaatteella, kannattaa tarjous pyytää yhdellä kertaa useammalta yritykseltä.

Palvelusta WC-remontti saa kotitalousvähennystä. WC-remontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 WC-remontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

WC-remontin suunnittelu alkaa aina asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten kartoituksella. Osalla vessaremontin taustalla on lattiakaivon puuttuminen, osalla vessan seinien huonokuntoiset tapetit. Toisten mielestä nykyistä vessan lattialla majailevaa muovimattoa on katsottu jo tarpeeksi kauan. WC:n sisustus mielekkääksi voi olla nykyisellä vessan rakenteella hankalaa ja tämä on myös yksi yleinen syy laittaa vessan ilmettä uusiksi.

Jos nykyinen vessa ei miellytä silmää, voi vessaa remontoida myös pintojen osalta. Yleensä ensimmäinen asia, mitä tehdään on vanhojen WC-kalusteiden purkaminen ja mahdollinen jälleenmyyminen tai kierrättäminen. WC on yleensä kodin tai kiinteistön huoneista pinta-alaltaan pienin, joten pienemmän pintaremontin tekeminen on hyvinkin mahdollista ja kustannustehokasta.

Pienen WC:n remontointi ei juurikaan eroa suurikokoisen vessan remontoinnista. Varsinkin jos WC:n pohjarakenteet, kuten laatat, ovat hyvässä kunnossa voidaan vessan ilmettä nostaa pienelläkin budjetilla. Vanhat WC-laatat voidaan maalata ja huonokuntoisimmat WC-kalusteet vaihtaa uusiin. Kokonaisvaltaisemman täysremontin kesto vaihtelee tyypillisesti noin 1-4 viikon välillä, riippuen mitä kaikkea WC:ssä laitetaan uusiksi ja uusitaanko samalla mahdollisesti myös märkätiloja.

Yleensä vessan pintojen uusiminen aloitetaan vanhojen pintojen irrottamisella tai purkamisella. WC:n vanha käsienpesuallas on yleensä ensimmäinen WC-kaluste, joka saa lähteä uuden tieltä. Jos altaan takana on vanhanaikaista laatoitusta, voi nekin tarvittaessa purkaa.

Jos irrottamisen myötä WC:n seinistä irtoaa pieniä paloja tai tulee lohkeamia, kannattaa kolot täyttää asiaankuuluvalla aineella. Pintoja kannattaa hioa aina täyttöjen jälkeen, jotta WC:n pinnoista tulee tasaisia myöhempää maalausta varten. Sopiva WC-maali kannattaa valita tarkkaan oman mielen mukaisesti.

Vessan seinien ja mahdollisesti katon maalaamisen jälkeen on vuorossa uusien tasojen kiinnittäminen. Kiinnittämisen voi tehdä yksinkertaisella ruuvikiinnityksellä, joka on myöhemmin tarvittaessa helppo purkaa. Vessan pöytälevyyn ei tarvitse välttämättä tehdä syvennyksiä käsienpesualtaalle, sillä uudet altaat voidaan asentaa suoraan levyn päälle. Halvimmat tasolevyt kannattaa tietenkin kilpailuttaa.

Vanhoja laattojen tilalle ei tarvitse välttämättä hankkia uusia, sillä WC-tason takaosan voi myös rakentaa puusta. Puulevyt voi käsitellä lakalla ennen niiden paneloimista seinään. Yleinen käytäntö on myös asentaa peili pesualtaan päälle ja jos pesuallastason takaosa on tehty puusta, on peilin kiinnittäminen entistäkin helpompaa.

Aiheesta muualla:
WC- ja peseytymistilojen remontit, Ympäristöhallinto

WC-remontin hintaan voit tutustua paremmin täältä.
Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu WC-remontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Selvitä WC-remontin hinta
Kodinplaza on suomalaista palvelua

Kilpailuta WC-remontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä