Piharakentaminen

Tarvitsetko palvelua piharakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi piharakennusyritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta piharakentaminen

Vanhan tai uuden pihan rakennustyöt

Pihan rakennustyöt, kuten kivien, muurien, aitojen, nurmikoiden ja istutusten asennustyöt on kätevää teettää ammattilaisella – avaimet käteen periaatteella.

Vertaile pihojen rakennustyöt kätevästi

Minkälaisesta pihasta tai piha-alueesta ja sen rakennustyöstä onkaan kyse, löydät pihojen ja piha-alueiden rakennustöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Pihojen ja piha-alueiden rakentamiseen liittyy:

  • rakennustyön suunnittelu
  • rakennustyöt

Tarjouspyyntöjä

Tarjouspyyntö
Paikkakunta
Betonisen vesikourun upotus pihalaatoitukseen.
Espoo
Paikkakunta Espoo
Pihan tyyppi Omakotitalon piha
Pihakivetyksen ala 10 m2 tai alle

Betonisen vesikourun upotus pihalaatoitukseen.

Vesikourun pituus 360 cm. Laatat, joista leikataan yksi sivu ovat 40 leveitä ja 8 cm paksuja ja niitä on 9,5 kpl. Vesikouru on hankittu.

Jätä oma tarjouspyyntö palvelusta piharakentaminen
Omakotitalon pihamuurin korjaus
Espoo
Paikkakunta Espoo
Pihan tyyppi Omakotitalon piha
Pihan pinta-ala 800 - 1 000 m2
Palvelun sisältö Rakennus- tai asennustyöt
Pihan ominaisuuksia Kivirakenteet

Omakotitalon pihamuurin korjaus

Pihaamme on rakennettu pengerrys vuonna 2007 ja sitä kannatteleva muuri antoi periksi viime keväänä. Muuri pitäisi saada paikoilleen ja sitä vastaan tuleva pengerrys suoristaa.

Muurin korkeus on 70 cm ja suoran murtuneen osan pituus 10 metriä. Muurin viisto osa pihan keskiosassa on 2,2 metriä ja siltä kohtaa kivetys on hieman kallistunut mutta ei vielä kaatunut. Tämä kannattanee myös korjata samalla.

Korjauksen voisi tehdä vanhoilla kivillä, ne ovat ehjiä ja olisi sitten samanlainen kuin toinen puoli pihaa. Kivien alla näyttäisi olleen hiekkaa, mitään tukevampia perustuksia ei ole ollut. Kivet oli ladottu päällekkäin, eikä välissä ollut betonia tai rautoja. Kuvasta näkyy millaisista kivistä on kyse.

Koska kysessä on alapiha, tila on hieman ahdas isolle työkoneelle. Pienemmän koneen saisi pihalle purkamalla tontin reuna-aitaa. Paikalla nyt olevia istutuksia ei tarvitse säästää, olemme miettineet uusien pensaiden istutusta niiden tilalle.

Jätä oma tarjouspyyntö palvelusta piharakentaminen

Lisätietoa pihan ja piha-alueiden rakennustöistä

Kaiken kaikkiaan piha ja piha-alueiden rakentamisella voidaan tarkoittaa kaikkea pihalle rakennettavaa, aina pienistä nurmikonasennuksista suuriin grillikatoksiin ja huviloihin. Piha-alueille tavallisesti tehtäviä toimenpiteitä ovat erilaisten kivetysten sekä seinien muuraukset, laatoittamiset sekä erilaisten siirtonurmien asennukset.

Piharakennuksia on saatavilla suuri valikoima, erilaisista vajoista aina paljuihin asti. Eri muotoiset sekä eri materiaaleista valmistetut rakennelmat sopivat pihalle kuin pihalle. Esimerkiksi pihavaja on helppo tapa lisätä polttopuiden säilytystilaa. Pienet piharakennukset eivät yleensä tarvitse edes rakennuslupaa.

Tavallisesti pihalle halutaan lisätä:

  • varasto
  • leikkimökki
  • huvimaja
  • grillikatos
  • muu oleiluun tarkoitettu tila.

Kun pehmeälle pihalle halutaan rakentaa jotakin, kannattaa rakennuksen maapohjaan sekä perustuksiin kiinnittää huomiota. Kunnolliset perustukset takaavat sen, ettei rakennus vajoa tai kallistu vääriin suuntiin. Pihavajalle perustukset voidaan esimerkiksi tehdä kaivamalla nurmikolle hieman pihavajaa suurempi alue kuoppa, täyttämällä kuoppa soralla tai muulla kiinteäaineella sekä tamppaamalla sora tiiviiksi. Kun alue on hieman asennettavaa kohdetta suurempi, saadaan sadevedet johdettua pois rakennuksen nurkista. 

Kilpailuta piharakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä