Piharakentaminen

Piharakentaminen

Piharakentaminen

Tarvitsetko palvelua piharakentaminen?

Kilpailuta piharakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Piharakentaminen – Mitä tarkoittaa piharakentaminen?

Päivitetty: 18.09.2023 klo 09:09

Pihan rakentaminen aloitetaan tyypillisesti jo rakennusvaiheessa, mutta rakennustyöt voidaan toteuttaa saneerauskohteeseen myös jälkikäteen. Piharakentamista harjoittavat piharakentajat.

Mitä maksaa piharakentaminen?

Katso hintasivu: Piharakentaminen hinta

Saako piharakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta piharakentaminen saa kotitalousvähennystä. Piharakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 piharakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa pihan ja piha-alueiden rakennustöistä

Kaiken kaikkiaan piha ja piha-alueiden rakentamisella voidaan tarkoittaa kaikkea pihalle rakennettavaa, aina pienistä nurmikonasennuksista suuriin grillikatoksiin ja huviloihin. Piha-alueille tavallisesti tehtäviä toimenpiteitä ovat erilaisten kivetysten sekä seinien muuraukset, laatoittamiset sekä erilaisten siirtonurmien asennukset.

Piharakennuksia on saatavilla suuri valikoima, erilaisista vajoista aina paljuihin asti. Eri muotoiset sekä eri materiaaleista valmistetut rakennelmat sopivat pihalle kuin pihalle. Esimerkiksi pihavaja on helppo tapa lisätä polttopuiden säilytystilaa. Pienet piharakennukset eivät yleensä tarvitse edes rakennuslupaa.

Tavallisesti pihalle halutaan lisätä:

  • varasto
  • leikkimökki
  • huvimaja
  • grillikatos
  • muu oleiluun tarkoitettu tila.

Kun pehmeälle pihalle halutaan rakentaa jotakin, kannattaa rakennuksen maapohjaan sekä perustuksiin kiinnittää huomiota. Kunnolliset perustukset takaavat sen, ettei rakennus vajoa tai kallistu vääriin suuntiin. Pihavajalle perustukset voidaan esimerkiksi tehdä kaivamalla nurmikolle hieman pihavajaa suurempi alue kuoppa, täyttämällä kuoppa soralla tai muulla kiinteäaineella sekä tamppaamalla sora tiiviiksi. Kun alue on hieman asennettavaa kohdetta suurempi, saadaan sadevedet johdettua pois rakennuksen nurkista. 

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Piharakentaminen

Kilpailuta piharakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä